We hebben een huis gekocht en heel de wereld mag het eindelijk weten!!!!!


Toen het idee bij ons opkwam om weer naar Nederland terug te gaan, dachten we aan een appartement in het centrum van Rotterdam. Drie van onze kinderen en negen van de tien kleinkinderen wonen in Rotterdam en omgeving (allemaal binnen 20 minuten van het centrum). We komen allebei uit Rotterdam en de stad is de afgelopen jaren in de vaart der volgkeren opgestoten. Als je ouder wordt, is het heerlijk alles op loopafstand te hebben, ook het openbaar vervoer. Het leek Leo vooral leuk om hoog te wonen en mij vooral leuk om dan vooral een groot balcon te hebben. Die combinatie bleek een probleem. Hoge appartementen met veel balcon waren vooral DUUUR, als ze al bestonden.  Onze kinderen waarschuwden ons dat het Wonen in de grote stad ook nadelen kent, nadelen die met name voor ons gelden, zoals het missen van een tuin, een lapje zoals ze dat noemden en ook de onveiligheid ’s avonds als je dan thuis komt. Vorig jaar aan het eind van de zomer zouden we eerst verhuizen, maar in het voorjaar vorig jaar was Leo eigenlijk nog volop aan het werk en het werd zo heerlijk  weer en de tuin was zo mooi en het huis was nog niet verhuisklaar en en en en …….Wehebben toen onze verhuizing een jaar opgeschort.

Onze jongste dochter kwam met het idee om gezamenlijk een huis te kopen wat dan in een gedeelte voor ons en en gedeelte voor hun werd opgesplitst, het zogenaamde kangaroewonen.  Zij beschreef het als een win-win situatie. Wij zouden toch een huis met een tuin kunnen hebben en zij zouden in de buurt zijn om ons te helpen met boodschappen en allereli andere zaken, wij konden dagelijks genieten van onze kleinkinderen en zij konden het zich op deze  manier permitteren  in een gro(o)t(er) huis op het platteland wonen.We moesten even aan het idee wennen, maar werden eigenlijk steeds enthousiaster. Duidelijk werd wel dat ALS we zo’n huis zouden kunnen vinden, IEDEREEN van de betrokkenen het moest zien zitten. We spraken af dat als één van ons geen goed gevoel bij een huis had, zelfs als dat niet beargumenteerd kon worden, we het huis niet zouden kopen. Enthousiast beginnen we op Funda te zoeken en in lange skypesessies bespraken we de voor- en nadelen van de verschillende huizen. Sommige huizen waren zoo leuk, dat we er al haast woonden voor we het überhaupt gezien hadden. Lieke is bij enkele huizen gaan kijken, maar soms vielen die huizen in de praktijk erg tegen. Er moest van alles aan gedaan worden, of het bleek toch te donker van binnen. MAAR nu hbben we een huis gevonden en we hebben het ook al gekocht!

Leo en ik zijn dit weekend in Nederland en we hebben gisterochtend de getekende voorlopige koopakte ingeleverd en vandaag staat het als VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD!!!!! Mag ik jullie presenteren : DeTonnekreek!

 

Klik vooral ook op de foto’s. We gaan van die achtertuin een juweeltje maken met mooie borders en een veld om te voetballen en een weitje en stal voor een pony . We zitten 800 m. van het Holands diep waar je kan wandelen in de grienden. Wij gaan in het achterste deel van de begane grond wonen, het gedeelte van de woonkeuken en verder naar achteren. De badkamer die in de studieruimte wordt gebouwd, hebben we al gekocht en onze kinderen gaan een keuken in de woonkamer bouwen en hebben naast die woonkamer de hele bovenverdieping tot hun beschikking. Het wordt PRACHTIG! We zitten een goed halfuur van onze andere kinderen en kleinkinderen in/en Rotterdam af (behalve van die in Flensburg, maar ja), we zitten minder dan een ur van Antwerpen af, we zitten vlak bij Roosendaal, Dordrecht, Breda en Willemstad, allemaal leuke steden en stadjes. We hebben er zin in. We zijn gelukkig!

 

 

22 Reacties op “We hebben een huis gekocht en heel de wereld mag het eindelijk weten!!!!!

 1. Wat geweldig fijn!!! Gefeliciteerd, hoor! Een prachtige oplossing. Iedereen blij. (alleen word ik draaierig van al die diagonale tegels ;-))

  • Had je diagonale bomen ook gezien in de voortuin? De bewoners houden duidelijk van diagonaal. Lieke (dit wordt hun huiskamer) gaat er zo snel mogelijk hout overheen leggen……

 2. Heerlijk zeg. In het mooie Brabant 🙂
  Den Bosch is een zeer fijne stad (mist nog op je lijstje).
  Nu maar hopen dat de Zweedse parel vlug verkocht kan worden.

 3. Wat heerlijk, Janneke. En Klundert, dan is er zelfs een haven in de buurt als jullie zoon met de boot wil komen 😉
  Succes met het hele verhuizen,
  Groeten, Arianne

 4. Gefeliciteerd!

  Ik wens jullie een makkelijke en soepele verhuizing toe.

  Zonnige groet,

 5. Ziet er mooi uit Janneke en wat een fijne oplossing. 🙂
  Liefs, Lydia

 6. Gefeliciteerd, Janneke! Voor mij ben je een voorbeeld van optimisme en positiviteit. we komen zeker kijken als het af is.

 7. Wauw, wat een gaaf huis. En zo groot! En die veranda. Heerlijk zeg. He wordt vast prachtig en wat fijn dat je daar met z’n allen kunt wonen! Wanneer krijgen jullie de sleutel?

 8. Geweldig Janneke!

 9. Van harte gefeliciteerd! Het ziet er geweldig uit! Jeannette en Barend

 10. Proficiat (klinkt al een beetje Brabants, niet!? 😉
  Wat een geweldige oplossing. Succes met de verkoop van jullie Zweedse huis en de verhuizing.

 11. Hoi hoi Janneke en Leo

  Was het echt een idee om terug te keren of was het toch heimwee wat jullie dreef….. nu begrijp ik dat de huidige situatie alles anders maakt, echter, was de heimwee toch altijd op de achtergrond of niet… dat vraag ik me al een tijdje af,

  Lieve groet,

  lia

  • Ja Lia, we hebben/hadden het hier geweldig naar onze zin, maar weet je: drie van onze vier kinderen en 9 van onze 10 kleinkinderen wonen in en om Rotterdam. Als je goed gezond bent, is er geen enkel probleem. In een paar uurtjes ben je in Nederland en zijn zij hier met het vliegtuig (is alleen duur). Met de auto doe je er twee dagen over. Dat is al langer natuurlijk. Maar als een van de twee ziek wordt, is Zweden ineens heel ver weg. De partner kan dan ook niet weg, want je kan de zieke niet in de steek laten. Het werk in en om huis wordt ook steeds zwaarder, vooral als dat door een van de twee gedrgen moet worden. OP een gegeven moment bereik je dan het punt dat het niet leuk meer is om hier te wonen, dat de nadelen groter zijn dan de voordelen. Toen ik nog geen kleinkinderen had, heb ik me altijd voorgenomen om een echte oma te zijn voor hun, leuke dingen te gaan doen en ook de ouders af en toe te ontlasten. Wij hebben dit besluit genomen omdat Leo een baan kreeg hier, zijn droombaan. Ik bezit de gelukkige eigenschap dat ik snel het positieve van alles inzie. Zo is Skype en Internet in zijn geheel een fantastische uitvinding. Ik heb het heerlijk gevonden om op mijn 61e nog een nieuwe taal te kunnen leren, ik heb een prachtige tuin gebouwd in de zeven jaar dat ik hier heb gewoond. Het samen in een vreemd land leven is erg goed geweest voor onze relatie en het vertrouwen in elkaar. Maar NU is hetniet leuk meer om in Zweden te wonen.

   • Hoi hoi Janneke!
    Hartelijk dank voor je superuitgebreide antwoord! Super lief!

    Heel veel woonplezier op jullie nieuwe stek!

 12. Geweldige oplossing en een geweldig mooi huis. Mooi dat het gelukt is.

 13. Oh Janneke wat geweldig ! Een echte droom . Met je kinderen bij elkaar wonen en er altijd voor elkaar zijn ! Stiekum hoop ik dit ook ooit eens te kunnen doen .
  Ik ga deze week even langs de Tonnekreek rijden want ik ben n.l. aan het werk in Klundert .
  lieve groeten , Sylvia

 14. Wat ontzettend fijn voor jullie! Ik wens jullie alle goeds!

 15. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning, veel woonplezier gewenst!

 16. Inderdaad een win-win situatie, heel mooie oplossing.

 17. Proficiat!! Wat heerlijk!! En weet je wel hoe dichtbij mij dit is! #nietUdenNiet @Repel 😀

 18. Hoi, van harte gefeliciteerd met je mooie nieuwe huis. Wat een heerlijk vooruitzicht voor jullie.

 19. Heerlijk dat jullie zo’n mooie stek gevonden hebben! Gaan jullie al in Nederland wonen tijdens de verbouwing of al in het huis?
  Succes met de verkoop daar!
  Lieve groet, Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s