Trouwerij deel II


Daarna met zijn allen terug naar Duitsland, naar Flensburg. We sliepen met de hele familie in het buurhuis van de bruidegom (een prachtig middeleeuws vakwerkhuis, dat de buren alleen gebruiken als vakantiehuis) en als je geen zin had om door de voordeur te gaan, ging je over de ladder (aan de andere kant stond er ook eentje). Dat was vooral handig als mijn zoon niet thuis was.

Let ook op de enorme hoeeelheid vlindersop de muur...

Let ook op de enorme hoeeelheid vlindersop de muur…


001
Na een prima nacht eerst met zijn allen ontbijten, ooooh wat geniet ik daarvan!! en daarna moest er gewerkt worden. ’s Middags en s avonds werd er een groot feest gegeven voor ongeveer 80 man op een boot en een grasveld in Arnis(ik heb de Duitse link genomen omdat daar veel meer informatie in staat). Onze zoon had ons gevraagd of we ‘wat sla’ wilden schoonmaken voor degene die de salades zou maken. Bij elkaar zijn er ongeveer acht manuren in gaan zitten met snijden van groenten erbij! Ik had ’s avonds al geholpen en ’s morgens onttrok ik me dus aan het werk om hun trouwcadeau te kopen : een NAAIMACHINE!! Dat wilde ik daar doen zodat ze daar ook terug kunnen als er wat mee is… Op Internet had ik een adres opgeduikeld (de enige naaimachinehandel in heel Flensburg) en het was aan te lopen in een minuut of twintig. Toen ik daar echter kwam, bleek de hele winkel opgedoekt te zijn en ik werd naar een warenhuis verwezen. Daar hadden ze twee naaimachines, maar ik was er niet tevreden over. Onverrichter zake weer terug en nu heb ik hem maar via Internet besteld. Op de terugweg heb ik nog wel een prachtig pak op de kop getikt. Het RIEP me gewoon… Puur linnen, halve prijs en ik had toevallig een bloes meegenomen in blauw en PRECIES dezelfde kleur groen. Met de ketting en de schoenen die ik op de bruiloft van mijn jongste dochter aanhad, was het een prachtige feestcombi
026
Arniss ligt ongeveer 40 km. van Flensburg aan de Schlei, die een inham in de Oostzee is, eigenlijk een soort fjord, alleen noem je het niet zo. De zon scheen volop, maar er kwam een sterke en koude wind uit het Oosten. Er werd dus feestgevierd op de boot,op de steiger en op het grasveld ervoor, een schitterende ambiance. Mijn zoon krijgt altijd alles voor elkaar met zijn geweldige charme en warme persoonlijkheid. Hij krijgt het alleen niet voor elkaar om voldoende geld te verdienen, maar iedereen vergeeft hem dat en ze doen alles gratis…… Zo was er iemand helemaal uit haar dak gegaan en zij had een prachtige Sweet Table gemaakt met heerlijke cupcakes, brownies met echte bloemen en kruiden versierd, lollies en als klapstuk een prachtige regenboogbruidstaart die helaas al op was toen wij kwamen… ‘ s Avonds was er een hele goeie popband van 7 (zeven!) man sterk die gratis optraden omdat, zoals een van de leden zei, Jochem en hij samen hadden gezwommen in Denemarken in april bij O graden en dat schept een band. Een vriendin had heerlijke koude en warme soepen gemaakt tegen kostprijs hoop ik en een ander had salades gemaakt. De ouders van de bruid hadden de barbeque staan en er was een boot gevuld met ijsblokken en flessen drinken. Kortom: overal pret. Halverwege de middag werd de waterglijbaan opgezet en kon je van de glijbaan zo in de ijskoude Oostzee plonzen.

069
068
Leo zat als een Pacha in een grote stoel en kreeg bezoek van iedereen:
058
056
’s Avonds werd het te koud buiten en zaten we in de boot. Wij zaten achter de band met ‘backstagepassen’. Het was een hele goeie band en een prima afsluiting van twee prachtige dagen.
Zo, en nu hou ik ermee op, alleen nog een foto van de bruidegom op veler verzoek en ik ben natuurlijk vreselijk trots op allebei:

versgetrouwd en met rozenblaadjes besprekeld

versgetrouwd en met rozenblaadjes besprekeld

20 Reacties op “Trouwerij deel II

 1. Van Harte Gefeliciteerd. Wat zullen jullie het leuk hebben gehad. Heelijk als je zo kan genieten met elkaar. Ook nog gefeliciteerd met je jongste kleinkind.Prachtig pakje heb je aan, die kleur staat je mooi. groetjes Anita

 2. Een heerlijk verslag van een, zo te lezen, heerlijke dag! Geluk komt in zakjes die je kunt/moet bewaren! Schön!

 3. Wat zie je goed uit Janneke in dat pak. Bedankt voor het delen van je mooie verhaal ook over de charme van je zoon. Dat doet een mens goed naast alle kranten en internetellende die er ook is.

  groetjes,

  Dorothé

  ps ik vergeet je helemaal te feliciteren met je nieuwe kleinkind en het huwelijk…. alsnog van harte dus!

 4. Hoi Janneke,

  Wat ziet het er op de trouwerij van je zoon, gezellig uit.
  Weer eens heel wat anders dan dansen in een zaaltje of een receptie.
  Je ziet er inderdaad heel mooi uit, met de kleding die je aan hebt.
  En nu heerlijk naar Noah gaan kijken.
  Veel plezier,

  Groetjes van Erica

 5. Fijn voor je!!!!!!!!!!

  Corina

 6. wat een zalig blogje om te lezen… de moedertrots sprankelt je tegemoet… het is te zien dat je met volle teugen genoten hebt en geniet. Fijn Janneke!! Dat doe je goed. En die naaimachine: prima keuze… ik heb zelf al jaren een Pfaff (vanaf mijn 21ste) en hij doet het nog steeds prima…

 7. Ah, ziet er goed uit die bruidegom. Ze hebben er een prachtig feest van gemaakt.

 8. Wat een prachtig pak heb je aan. Die kleuren staan je geweldig.

 9. Gefeliciteerd! Mooi verslag!

 10. Ik heb het vorig logje wel gelezen, maar had ik wel al GEFELICITEERD gezegd? Bij deze!

 11. het ziet er allemaal prachtig uit en jij ook, maar dat had ik al fb laten weten. je schoondochter is trouwens een schatje om te zien!
  groetjes, Barend en Jeannette

 12. Wat een schitterende happening, ik heb genoten van de foto’s en beschrijving met in gedachte je eerdere verhalen over je oudste zoon.Wat een mooie mensen! Sorry hoor mijn ogen zijn nat na het lezen over zijn trouwdag(en)

 13. Prachtig, Janneke! En gefeliciteerd.

 14. Wat een prachtig verslag van een mooie en aparte bruiloft! Dat is weer eens wat anders als een bruiloft in een restaurant of zaal! Heel leuk en ongedwongen! Veel plezier van je mooie pakje! En nog gefeliciteerd natuurlijk, ook met het nieuwe kleinkind! Groet, Tineke.

 15. dàt ziet er ene leuk feest uit! en jij zag er ook al zo mooi uit…
  ik heb het hele bloggebeuren de laatste week wat aan me voorbij laten gaan om wille van alle toestanden hier, maar kijk: dit kikkert me weer helemaal op 🙂

 16. Een heerlijk feest zo te lezen en een prachtig stel jonge mensen dat bruidspaar. Je pak is ook mooi en inderdaad die blouse lijkt er wel bij te horen.
  Fijn weekend nog gewenst.

 17. leuk, leuk, leuk!!!!
  liefs Lydia

 18. Genieten! Ook voor ons, dankzij jou…. 🙂

 19. Wat een heerlijk feest, en leuk dat je ons mee laat genieten dmv de foto’s. Nogmaals gefeliciteerd!

 20. Gefeliciteerd en bedankt dat we mochten meelezen en kijken op deze speciale dag van jullie. Je ziet er prachtig uit .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s