De Nikon D3100 met 18-105 mm lens, maakt van iedereen een ware kunstenaar


Deze titel zou zo uit een reclame weggehaald kunnen zijn, maar hij is helemaal van mij en NEE, ik krijg er niet voor betaald! Wij waren dus in Nederland voor een familieweekenden Voor het eerst in vier jaar was de hele familie present. Leo en ik, 4 kinderen en vier partners en zeven en een half kleinkind. Vier jaar geleden toen we veertig jaar getrouwd waren en op het punt stonden in Zweden te gaan wonen, kregen we een foto op canvas van alle kleinkinderen. Die hangen sindsdien aan de muur samen met de schilderijen van onze eigen kinderen die door mijn schoonvader zijn gemaakt.
lampen en schilderijen 012
Deze keer kregen we hetzelfde cadeau. Ik heb ze in volgorde van uitpakken even op de schoorsteenmantel van ons gehuurde huisje gezet voor de foto. Nu staan ze thuis op de rand van de bank en ik zoek iemand die een nieuw arrangement wil maken, zodat ze er allemaal op staan en het geheel mooi verdeeld is over de muur.
034
Over dat gehuurde huisje wilde ik het even hebben. Natuurlijk is het handig om een flink huis te hebben als je met 17 man bent, ook al zijn twee van die 17 een kind onder de twee. Onze keuze viel op dit huis. Het leek helemaal buiten te staan, maar eigenlijk stond het midden in het dorp. Het is een verbouwde klassiek Limburgse hofjesboerderij, met aan drie zijden huis en een binnenplaatsje in het midden en aan de straat. Wij hadden twee van drie zijden in gebruik. Pas toen we later buiten zaten, konden we aan de schoorsteen zien dat er nog een derde zijde is die ook op het binnenhofje uitkomt. Het was zo al een G.I.G.A.N.T.I.S.C.H.E ruimte!!! Aan een zijde was de keuken met een hal en achtertrap naar boven en daaraan de bar die door een van de kinderen de barbie werd genoemd wat we natuurlijk prompt allemaal hebben overgenomen. In de Babie werd aan Lego gewerkt en TV gekeken…
043
046
In de keuken stond een groot fornuis met vijf pitten (een zo’n grote pit in het midden met ringen die je weg kunt halen, waarop je soep voor 20 personen kan opwarmen), een oven èn een warmhoudoven. Bij de rondleiding zei de eigenaar erbij dat ‘het vrouwtje’ de oven zou komen uitleggen en de Sauna…. Naast het fornuis stond in L-vorm de aanrecht en de wasbakken en dan was er nog een aanrechteiland daar tegenover. Daarachter was een tafelgedeelte van ongeveer 7×7 meter met twee zithoeken. Die ene tafel hebben we laten staan om spullen op te leggen en vaasjes met bloemen op te zetten en om Playmobile op in elkaar te zetten, de andere was net iets te klein voor 17 man en die hebben we verlengd met een tafel uit de barbie.

Aan het hele andere eind van de keuken was nog een enorme open haard. De keuken had drie uitgangen. Eentje naar buiten, je kwam dan aan de zijkant (niet het binnenplaatsje) binnen, eentje naar dat halletje toe en eentje aan het andere eind die ging naar de gang die ernaast liep. Die gang was wel 20 meter lang en drie meter breed denk ik en erg licht. Aan de ene zijde hadden ze de originele staldeuren laten zitten met ramen erin en die keken op het binnenplaatsje uit. Aan de andere kant hadden ze het oorspronkelijke dak vervangen door glazen platen, erg mooi en erg licht. Daar was ook een ingang naar de huiskamer en aan de andere kant bij het halletje. Jullie begrijpen wel dat zo een ruimte verschrikkelijk uitnodigt om rondjes of achtjes te lopen en elkaar achterna te zitten. De volwassenen gingen daar ook af en toe in mee en toen werd er opgetogen geschreeuwd: “Jongens, daar is de Kinderlokker!!” In de gang was ook de hoofdtrap naar boven. Morgen verder, verveel ik jullie al?

6 Reacties op “De Nikon D3100 met 18-105 mm lens, maakt van iedereen een ware kunstenaar

 1. Kan niet wachten op het vervolg. Heb vast op de site van “het huisJE “gekeken….Wat een schitterende kinderen!!!!!

 2. Wat een prachtige foto’s van prachtige kleinkinderen!

  En dat huis klinkt als een heerlijke plek voor een uitje met vrienden of familie. Ik ga het onthouden!

 3. Wat mooi die foto’s!

  En wat klinkt het als een fijne gezinsvakantie!!

  Geniet nog maar lekker na!

  Corina

 4. Wat een super-mooi huis heb je gehuurd, zeg! Ziet er geweldig uit. Leuk idee om met de hele familie bij elkaar te zijn, want dat komt natuurlijk niet zo vaak voor. En die foto’s zijn helemaal te gek! Heerlijk als je zo je kleinkinderen toch een beetje bij je hebt!
  Ik wacht op het vervolg van je verhaal!
  Groet, Tineke

 5. Heerlijk zo’n vakantie met zijn allen en dat huis lijkt wel een kasteel qua inhoud, zoals je het beschrijft.
  Prachtige kleinkinderen heb je en het zijn ook mooie foto’s. Zo heb je ze in Zweden toch allemaal een beetje bij je.

 6. Wat een mooie foto’s. Ik heb ook een Nikon en het is ook niet moeilijk om daar mooie foto’s mee te maken. Dat huis is geweldig, heb net even de site bekeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s