Ondeugende kinderstreken deel 4: “Visje, visje, Poes, poes, poes, poes!”………De kinderstreken in eigen familie zijn op, maar ik heb er nog twee van vrienden. De eerste gaat over een kleindochter van mijn moeders vriendin. Het meisje was helemaal versleten van dieren, alleen….papa was er allergisch voor en mamma deelde de passie van dochter helemaal niet. Maar toen het meisje bleef zeuren en zeuren, besloten ze om dan maar een vis te kopen. Zo kwam het dat dit meisje een poppenwagen en een vis voor haar derde verjaardag kreeg. Jammer genoeg had ze het niet goed begrepen, want de volgende dag al was de vis dood. Het meisje had de vis meegenomen op een rijtoertje met haar nieuwe kinderwagen. ONTROOSTBAAR was ze, ze huilde en ze huilde. Vooruit: er werd een nieuwe vis gekocht en er werd ernstig met het meisje gepraat dat de vis er niet uit mocht, uit de kom, dat een vis er niet van houdt om in een kinderwagen te liggen, dan wordt hij ziek enz. enz. Het leek of ze het goed begrepen had en een week lang ging het goed. Helaas na een week nam ze hem weer in haar kinderwagentje en weer ging de vis dood surprise surprise. Weer was het meisje ontroostbaar, weer werd haar uitgelegd dat een vis er niet tegen kan om uit het water gehaald te worden. “Een vis kan alleen maar ademhalen in het water, die kan niet op het droge!” Nadat ze drie dagen had gehuild en echt Echt ECHT had beloofd dat ze hem altijd in het nat zou houden, hebben ze toch maar weer een nieuwe vis gekocht met de restrictie erbij dat dit toch echt de laatste keer was. Als hij nu weer dood zou gaan, kwam er geen nieuwe vis. Nee, ze begreep het goed. Vis gekocht, kind dolblij….. Na twee weken kwam er weer een groot gebrul, want de vis was dood. Ze had hem in het nat gehouden, echt waar. Ze had een handdoek helemaal nat gemaakt en de vis daarin gerold en TOEN was ze pas met hem met de kinderwagen gaan wandelen!! Hij was toch in het nat gebleven?
Er is geen nieuwe vis gekomen . Toen ze een jaar of acht was, hebben ze een konijn gekocht wat ze zelf moest verzorgen…….

10 Reacties op “Ondeugende kinderstreken deel 4: “Visje, visje, Poes, poes, poes, poes!”………

  1. en die ging ook in de wandelwagen???…in een bedje met stro…???

  2. O gossie…. Niet ondeugend meer. Maar wel heel erg leerzaam, hoe duidelijk je kleintjes ook iets uitlegt…Sommigen hebben een eigen wereld waar je echt niet in komt..Zo zielig!

    • Ja, soms zetten kinderen zich iets in hun kop en je weet gewoon niet wat het precies is…… Daar kom je dan later achter als het (meestal) te laat is.

  3. Ze had beter de vis met kom en al mee in de wandelwagen kunnen nemen, misschien hadden de ouders een soortement van reiskom in kunnen stellen waarin de visjes wel mee uit wandelen konden. Arme visjes en arm kindje.

    Ze zal vast haar konijn ook wel mee uit wandelen hebben genomen. Wij trokken als kind onze kater een jurkje aan en stopten hem in de kinderwagen om mee te wandelen. We waren zwaar verongelijkt, toen het beest halverwege de straat uit zijn jurk en de wagen sprong om er vervolgens vandoor te gaan.

  4. Die uitdrukking: ‘ versleten van dieren’ die kende ik niet. Ach gossie trouwens, arme visjes, arm meisje.

  5. …en toen werd het Kerst… wég konijn…? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s