Het Harry Potter verschijnsel …..


Mateloos interessant vind ik het! Bij Harry Potter slaan ze ergens een hoek om en ineens zijn ze dan in een andere wereld. ik heb ook een keer een boek gelezen en dan stond de tijd om je heen bijna stil en jij kon bewegen.. Zulke verschijnselen komen alleen in boeken voor en in films, dacht je? Nee, hiier in dit ziekenhuis is iets dergelijks aan de hand. Ik zal proberen het aan de hand van foto’s uit te leggen.
Het ziekenhuis bestaat uit twee lange zijden met daartussen een korter ‘blok’ wat de twee zijden verbindt op alle verdiepingen. Aan de twee zijden liggen de kamers aan de buitenkant natuurlijk en de gang loopt daarnaast. Bij het inspringende stuk is een zustersstation compleet met bewaakster die de deuren open doet op verzoek.

Als je eruit gaat, kom je in een grote hal waar stoelen en banken staan en waar de liften zijn. Waar je ook uit die lift stapt, kom je altijd weer in zo’n soortgelijke hal met altijd een heleboel mensen.

Maar er is een paralelle wereld. Die loopt achter het lift- en trappenhuis langs en het heeft even geduurd voor ik het doorhad. Je slaat ergens een hoek om en daar is de wereld, compleet met eigen liftinstallaties (voor de patiënten) en kantoren en labs en zo. Het is er een druk komen en gaan van doktoren, verpleegkundigen en rolstoelen en bedden met patiënten. Omdat mijn oriëntatie in de ruimte niet zo goed is, had ik steeds niet door waar we waren en dan kwam ik ineens op een bekende plek en ik wist niet hoe ik er gekomen was! Ziehier: het Harry Potter verschijnsel! En jullie maar denken dat het hier saai is.
We zitten te wachten. We worden tussen vier en vijf opgehaald met een ambulance en de Deense Dokter(DD) en naar het vliegveld gebracht. We zijn al uitgeschreven zodat ik mijn 1300 EUR terug kon krijgen die ik had ingelegd toen Leo werd opgenomen en ze nog niet wisten of we verzekerd waren. Leo’s infuus is eruit gehaald, maar de naald hebben ze laten zitten op verzoek van de DD, want als er iets fout gaat in de lucht, kan hij medicijnen per infuus toedienen. We gaan er niet vanuit natuurlijk, maar het voelt wel veilig. Het volgende logje komt waarschijnlijk zondagmiddag als we veilig en wel thuis zijn en geslapen hebben en zo. Het eerste wat ik ga doen is waarschijnlijk mijn dahlia’s redden als het niet al te laat is, want die staan in de serre en daar vriest het flink in de winter…….

de rest van de foto’s volgen in Linköping, ik ga deze laptop wegbergen nu……

15 Reacties op “Het Harry Potter verschijnsel …..

 1. Oh, ik was al even bang dat Leo nu zo’n lidteken op z’n voorhoofd had,
  waardoor ‘ie “diegene die niet genoemd mag worden” in z’n hoofd hoorde…
  ; )

  Alles goed inmiddels ?

  #wateenavontuurweer

 2. Nee misschien doen ze het nog wel want is maar één keer -2 geweest. Ja, ik snap dat je de kluts kwijtraakte! Haha. Nou succes. Tot ziens kram

  • Ja, ik las bij ‘eenvoudig leven’ dat ze de dahlia’s eruit haalde en toen dacht ik ineens aan mijn eigen dahlia’s ik durfde het echter aan geen van jullie te vragen……

 3. Nou Janneke en Leo, goede reis en een welkom thuis!!!!!
  Liefs, Lydia

 4. Nee joh, die zijn vast niet bevroren. Het is veel te zacht voor de tijd van het jaar. En eer de vorst dan bij de knol is, het zal wel meevallen. Waarschijnlijk lees je dit niet meer, maar alsnog ewel thuis!!!

 5. Een hele goede en rustige reis toegewenst Janneke en Leo!!

 6. Ik hoop je snel weer vanuit Zweden te lezen!

  Corina

 7. Goede reis Janneke en Leo (en de Deense dokterrrr) en tot lees / blogs in Zweden!

 8. Goede en veilige reis beiden.

 9. Hoi Janneke en Leo,

  Een hele goede reis naar huis toe en inderdaad, (alvast) välkommen hem!!!

  Liefs Marja aka Borduurmuppet

 10. goeie reis!!!

 11. Dus jullie zijn onderweg nu? Goede reis en tot snel!

 12. Ik hoop dat de reis goed verlopen is en dat jullie straks weer veilig terug thuis zullen zijn.
  Welkom thuis!

 13. Welkom thuis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s