De Deense dokterrrr, de Deense dokterrrr…..


Vanmorgen om een uur of elf arriveerde hij. Speciaal voor Lydia heb ik een foto van hem genomen.

"I'm a Deen" (uitleg volgt)

Jong hè? Hij vertelde enthousiast dat hij over vier weken in Equador gaat klimmen met zijn vrouw naar de hoogste vulkaan. Ter wereld (6000 m.). We hebben wel vertrouwen in hem. Eindelijk is nu ook de reis van Stockholm naar huis geregeld. Leo maakte zich daar erg ongerust over. Iedereen verwacht dat Leo wel zonder zuurstof kan als hij weer op zeeniveau is, Leo zelf ook. We worden in een taxi naar huis gebracht zonder begeleiding en zonder zuurstof Dat moet wel kunnen in de lage landen bij de zee en Leo die alleen maar hoeft te zitten. Thuis hebben we tenslotte ook geen zuurstof. Als het niet lukt , rijden we meteen door naar het ziekenhuis in Linköping. Al met al hebben we er nu wel vertrouwen in moet ik zeggen.
hij zei ook dat we moesten vragen of de naald van het infuus kan blijven zitten, zodat hij in nood in het vliegtuig daardoor medicijn zou kunnen spuiten om beter te ademen
Al die tijd hadden we dr. Rodriquez niet meer gezien, maar hij kwam ook nog even. Dr. Rodriguez is de dokter die had aangeboden ons van hieruit te begeleiden, maar plotseling niet mee kon.
Wij vroegen wat er nu eigenlijk was gebeurd. Hij zei dat hij maandagochtend een telefoontje had gekregen dat ze de voorkeur gaven aan een dokter uit Denemarken en van zijn diensten geen gebruik zouden maken. Hij had nota bene met de Nederlandse consul geregeld dat hij dinsdagmorgen een visum zou krijgen, dan hadden we dinsdagavond kunnen vliegen.Hij zou het e-mailtje doorsturen. Ik begreep dat het nogal neerbuigend van toon was en dat er ook zoiets instond dat ze verboden dat het ,ziekenhuis ons achteraf nog een rekening zou sturen. Dokters kunnen zo arrogant zijn naar andere dokters toe. Ik zal nooit vergeten dat ik een meisje uit Indonesië in behandeling had ooit en zij had een gehoorstest gehad in Sourabia. Daarvan zei de revalidatiearts, dat hij hem voor geen cent vertrouwde, want ” wat moet je verwachten van zo’n onderzoekje van onder de klapperbomen”.
Waarschijnlijk hebben ze hem niet vertrouwd, want de Deense dokter vertelde dat ze hem twee keer hadden gebeld. De eerste keer kon hij niet en een week later belden ze hem weer en toen vroeg hij of het om een ander echtpaar ging, maar nee. Het was nog steeds hetzelfde echtpaar. We hadden dus dinsdag of woensdag gewoon kunnen vliegen!

19 Reacties op “De Deense dokterrrr, de Deense dokterrrr…..

 1. Een hele goede reis gewenst!!!
  Het lijkt me een leuke dokter, of lacht hij alleen maar zo vriendelijk voor de foto?
  Sterkte en veel groetjes, Tineke.

 2. Het MOETEN wachten levert jullie dan wel weer een erg leuke dokter op! Bah bah bah die neerbuigendheid is wel iets voor dokters maar ook typisch voor Zweedse dokters! Ik was een keer met een tekenbeet in Zweden bij een arts die mij plechtig liet beloven bij hem terug te komen als de plek veranderde en vooral niet in NL naar een arts te gaan, “daar hadden ze echt geen verstand van teken die besmet konden zijn”……..

 3. Hoewel ik niet van dokters hou vind ik deze wel heel leuk!!
  Fijn dat hij jullie begeleid.

  Corina

 4. Een heel goede reis wensen we jullie nu alvast! Zelf zaterdag dan ook die kant op. Denk aan jullie hoor. Belachelijk trouwens tegenover die dokter Rodriquez!!! Deense dokter ziet er overigens erg aardig uit.

 5. Ni kommer att klara det här. Helemaal met zo’n vriendelijk uitziende dokter. Var rädd om er! Anna

 6. Haha dat je hem op de foto heb gezet! geniaal.
  Hij ziet er aardig uit, niet als een nerd, en ook niet als een afgedankte dokter ofzo….ik kan alleen niet zien of hij wel of geen geitenwollen sokken draagt, maar ik verwacht van niet. Hoewel die best lekker warm zijn als je zo hoog ga klimmen…….Maar wat vreselijk voor die dokter Rodriquez, wat kan het hier in het westen er dan eigenlijk lomp aan toe gaan…..al dat gedoe met schadeclaims en rekeningen…..waar blijft het vertrouwen in de goedheid van de mens…..maar goed dat is een onderwerp waar we nooit over uitgepraat raken……toch is het een grote waardering waard dat hij zich aanbood en alles op alles heeft gezet om dat ook nog eens snel te laten gebeuren…..ben blij dat jullie bijna kunnen vliegen….Leo zet úm, nog effe volhouden en dan ben je op je eigen vertrouwde plek, met je eigen spulletjes….en Janneke, dan kan jij je weer storten op je cursus en de quilt, want die moet wel af…….
  Liefs, Lydia

 7. Hele goeie reis Janneke en Leo ! En … die dokter …… zou ik houden ! hahahahaha

 8. Een hele goede reis gewenst en een behouden thuiskomst. We denken aan jullie!
  Lieve groeten,
  Mariam

 9. Hoi Janneke en Leo,

  Een heel goede reis naar huis! Wat fijn dat het nu eindelijk gaat gebeuren.

  Groeten Marja aka Borduurmuppet

  PS Het is wel een snoepje hoor,die arts!

 10. Het is dat hij zo lief lacht, anders was ik een beetje bang van de deense doketrrr geworden (-:

 11. Ergerniswekkend, die neurbuigendheid. Je zou van doktoren onderling de nodige beroepsverbondenheid verwachten. Enfin, Leo is hiermee geholpen en dat is voor jullie het belangrijkste. Die Deense dokter kan zo in Koefnoen (Nederlands satirisch programma).

 12. we hebben een paar dagen niet gekeken en dachten dat jullie allang weer in Zweden waren.
  een goede reis en we hopen jullie binnekort weer te zien

  Sterkte Hans en Marian

 13. Duurt niet lang meer dan mogen jullie het vliegtuig in! Je gaat het vertrouwde uitzicht en je loopje naar de supermarket nog missen….:-)

 14. Veel sterkte tijdens de reis en ook in Zweden op weg naar huis. Krya på dig Leo .

 15. Nou eindelijk, het zou ook eens tijd worden zeg. Die deense dokter lijkt wel een broertje van Jack Spijkerman, in ieder geval lijkt het een vrolijk typje.

  Ik hoop dat Leo thuis weer zonder zuurstof zal kunnen, want na al dat gedoe zijn jullie wel eens aan rust toe in je eigen huis met je eigen spulletjes om je heen.

  Leo veel beterschap gewenst en hopelijk gaat het allemaal goed komen. Ik wens jullie morgen een goede thuisreis toe.

 16. Hoi Janneke en Leo,

  Ik ben hier voor het eerst en werd direct gegrepen door je verhaal over Colombia en de zieke Leo. En alle trammelant die je ondervond. Wat een verhaal!
  Ik kom hier zeker terug. Ben benieuwd hoe het jullie verder vergaat. Voor nu heel veel sterkte

 17. Wat jammer zeg, dat neerbuigende gedoe onderling. Maar goed: jij bent bijna thuis. Goede reis!

 18. Nou, dat is toch ook wat. Ik deel je verontwaardiging hierover! Maar als het goed is zijn jullie bijna thuis…
  Leuke dokter, dat komt vast goed. Wat zul jij moe zijn als je thuis bent, dan dringt alles pas tot je door denk ik. Even een tijdje rust inbouwen maar en alles laten ‘zakken’. *Kus*

 19. Heeft tie chinese voorouders???
  Ik wens jullie toe dat het allemaal goed mag gaan en volg je maar weer trouw.
  Groeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s