Embryonaal geluksgevoel


Bij haar las ik net zo’n mooi stukje over ‘de flow’, zoals zij het noemt. Ze verwoordt precies het gevoel dat ik vandaag ook heb, gisteren ook al trouwens. Het is hier heerlijk weer met een gouden zon, met gouden bomen tegen een staalblauwe lucht of weerspiegelend in een hemelsblauw meer, met het vooruitzicht dat mijn vriendin volgende week komt met haar kinderen en dan gaan we leuke dingen doen. Ik heb vandaag een kookdag gehad. Ik heb goulash gemaakt van mijn eigen 4 paprika’s en vis met een saus, die ik vervolgens weer igevroren heb voor als ik een keer geen tijd heb om te koken.

10 minuten later zaten ze in de goulash....


Verder hadden we een referaat moeten maken als repetitie. Dan moet je een tekst van 600 woorden samenvatten tot 150 woorden maximaal. Je mag geen eigen mening geven, maar puur samenvatten zodat alle essentiële informatie erin staat. Dat kan ik heel goed in het nederlands, maar als je een taal nog niet voldoende kent, heb je juist meer woorden nodig omdat je de synoniemen niet kent. Verder schrijf ik altijd al heel langzaam en slordig. Ik ben pas gaan schrijven toen het op de computer kon. In ieder geval: ze had ons gewaarschuwd dat het referaat heel slecht gemaakt was. Dat kan kloppen: Ik kreeg het in ieder geval maar voor de helft af in twee uur. Tot mijn verbazing had ik een dikke voldoende toen ik het gisteren terugkreeg. Dat ik het niet afhad, gaf niet, want ze kon zien dat ik het principe begrepen had. Nou, dat ik het principe begrepen had, wist ik ook wel, maar ik was verbaasd en opgetogen dat zij het blijkbaar ook had gezien.
Hoe dan ook: ik heb weer eens even heel sterk het gevoel dat ik met vakantie ben in een prachtig bos. Ik heb een constant opgetogen geluksgevoel. Toen mijn oudste zus op de toneelschool zat, kwam ze met die term embryonaal geluksgevoel thuis. Het zou de herinnering zijn aan je verblijf in de baarmoeder, warm, veilig en gelukkig.
Even een paar fotootjes en voordat jullie gaan koeren: die kleuren zijn echt zo, niks opgeleukt. De zon staat natuurlijk heel laag en is heel geel. Dat versterkt het gele element in alles waar hij op schijnt. Het is echt ongelofelijk embryonaal18 Reacties op “Embryonaal geluksgevoel

 1. ik zou gewoon ieder jaar in een andere periode moeten komen zie ik……maar ja……ach….schoolgaande kinderen en al die rompslomp…
  ‘k zou natuurlijk het vliegtuig kunnen pakken en stiekem tussenuit kunnen piepen……..
  Het ziet er weer prachtig uit en je camera voldoet nog steeds zie ik…
  liefs, Lydia

 2. Embryonaal geluksgevoel……wat een woord, dat maakt het gevoel helemaal af!

  Ik koester het woord, het voelt als een omarming, een thuiskomen en geeft de verwondering over het missen en terugvinden van de flow ook een diepere betekenis, dankjewel…

  Enne wat een fantastische foto’s, echt heel mooi. Fijn weekend vast, groet Roelien

 3. Bijzondere foto’s. Een beetje mystiek. Proficiat met je taal prestatie.

 4. Wow, ik wil terug! Toch te vroeg dit jaar naar Öland gegaan? Normaal gaan we in Oktober. Ik miste al het goud! Geniet er van voor je het weet is alles weer wit!
  En geniet vooral ook van je voldoende. Top!
  Marijke

 5. Wat een prachtige titel…. al vraag ik me af of een embryo al echt voelt of weet. Misschien is dat juist wel geluk, niets weten…

 6. Zo herinner ik me Zweden van de vakanties. Ik was er meestal in mei. De temperaturen waren aangenaam en het schemerachtige licht duurde bijna middernacht. Wonderlijk om daar rustig door de bossen en langs de meren te lopen terwijl je thuis al binnen een paar seconden tegen iemand op loopt. En dan te moeten lezen dat er in de komende 25 jaar zo’n 700.000 mensen in de Randstad bij komen. Prachtig logje, koert Plato tevreden. Die paprika’s zien er ook gezond uit. Ze zullen goed gesmaakt hebben.

 7. Het is hier nu ook van dat heerlijke herfstweer; s’morgens een beetje fris, maar als de zon goed doorkomt, is het fantastisch. Lekker om een wandeling te maken, wat ik zometeen dan ook ga doen!
  Prachtige foto’s heb je geplaatst. En de paprika’s zien er heerlijk uit!
  En knap van je, dat je een dikke voldoende hebt gehaald voor je repetitie!
  Groet, Tineke

 8. Het genot van de herfst zijn de mooie kleuren die je ziet als de hemel als een cadeautje zo blauw is!! Genieten met een hoofdletter ‘G’!! 😉 Enne…. Ik ben gek op Goulash, dus… wanneer schuif ik aan?? 😉 Hahahaha

 9. Wat goed van je, zo’n referaat maken in een andere taal. Complimenten!
  Prachtig hè, die herfstkleuren. Ik kan er ook erg van genieten, vooral als ik op de fiets zit terug van werk naar huis. Soms fiets ik dan een klein stukje om, dan kan ik over een bospaadje…

  • Nou, ik kon het dus ook niet. Alleen omdat de rest van de klas zo slecht was, had ik een voldoende….. Maar het geeft wel een goed gevoel! muy bien!

 10. Oh, ik ben zo jaloers op jullie herfst! Zo mooi!

  Ik ga heel voorzichtig fietsen de komende tijd: geen busje gaat deze keer tussen onze afspraak instaan!

 11. Prachtig is het. En heerlijk als je zo kunt oprecht genieten van de mooie dingen des levens.

 12. Soms heb ik dat gevoel, heerlijk rustig, kijken naar de natuur en gelukkig zijn met eigenlijk niets maar genieten van de kleuren, geuren en geluiden van de natuur. En dat is natuurlijke niet niets.

 13. Prachtige foto’s van herfst zoals herfst hoort te zijn 🙂

 14. Ik lig hier mee te genieten…;-) Volgens de verhalen is mijn biologische vader in Zweden geboren…moet dat land toch’ns met eigen ogen aanschouwen…Fijne zondag!

 15. Gefeliciteerd met je voldoende, knap hoor! En dat geluksgevoel ken ik heel goed. Ik voel dat heel vaak zo, gelukkig. Alleen in de herfst (en winter) niet. En ook al zijn je foto’s prachtig ik heb een onvermogen om daar van te genieten omdat ik last heb van winterdepressie. Dus deze maanden geen flow voor mij. Daar staat tegenover dat het in januari weer een stuk beter gaat en dan blijft die flow ook heel lang. Gewoon omdat ik een gelukkig mens ben. Behalve in de herfst/winter.

 16. Gefeliciteerd met je voldoende voor het halve referaat, toch knap gedaan.
  Wat een prachtige natuur om je heen, het lijkt wel of je zo in een plaatjesboek leeft. Geniet van die rijkdom aan kleuren voor je weer gevangen wordt in het wit van de winter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s