Geen hond in de pot……. + update


In dit logje beschrijf ik onder andere dat ik zo graag een grote pan wil kopen. Nou, ik was al een paar zaken langs geweest, maar niemand had een pan groter dan 10 liter en die heb ik al. Ze kunnen hem wel bestellen, maar ik wil altijd alles eerst zien. Daarom bestel ik ook nooit wat op Internet. Ik kan niet beslissen vanaf een plaatje. Nu was ik vorige week in Uppsala en tot mijn verbazing hadden ze daar net een pan van 20 liter via Internet binnengekregen, maar hij was licht beschadigd. Er zat een putje in. Mijn vriend neemt met zoiets geen genoegen, dus hij belde om het te vertellen. De man aan de andere kant beloofde meteen een andere op te sturen. “Wat moet er dan met deze pan gebeuren?”vroeg mijn vriend. “Daar zet je maar bloemetjes in of zo” zei de man. “Ik hoef hem niet terug” Dus toen heb ik die pan voor de helft van de prijs overgenomen (E40,–) en we zetten er geen bloemetjes in. Ik heb hem al gebruikt om te wecken en ik ben er erg blij mee. Het geeft me een soort Teunie-gevoel. Ik bedacht me dat ze zo’n pan wel nodig heeft om spinazie te koken…….. Hoe dan ook, hij is in veel opzichten handig.
Je kan hem ook als box gebruiken:

Nu wil ik nog een naaimachine kopen. Ik ben al in een winkel geweest, heb alle adviezen ter harte genomen, maar ik heb nog geen beslissing genomen, bedankt iedereen Marja, Rita, Jenni, Henrica-Maria, Mariam . Dat wordt weer een ander logje, houden jullie te goed.
Verder is hier de lente weer begonnen, alleen de kleuren kloppen niet…….
Even een update: een van de reageerders wees mij op een video waar een baby in een pan water werd gelegd, erg leuk filmpje!!

18 Reacties op “Geen hond in de pot……. + update

 1. Ach arm kindje…………………
  Fijn dat je een grote pan hebt gevonden!!

  En ik weet wel een gave naaimachine voor je te koop,mail je nog wel.

  Corina

 2. Wel een lief hondje dan..
  Groet, Wilma

 3. Janneke,
  De links in je blog werken niet bij mij.

  Fijne dag.
  Ingrid

 4. Hier is het zomer, dit weer hebben we alleen in Zweden gehad van de zomer, komt een beetje laat aan in Nederland, maar het komt een iedergeval aan en het is genieten dat begrijp je.
  Enne….als mijn kinderen nog eens grote eters worden dan kom ik hem lenen…haha…

 5. Wat een prachtige pan en wat een lekker ventje.

 6. oh wat een heerlijke pan 🙂
  en heb je zie ik nu echt zelf appeltjes gedroogd?? wauw??? zo aan de lucht of heb je een droohmachine?

  • Nee, ik heb een droogmachine. Maar ik hoorde dat ze hier appels drogen op dezelfde manier als knackebröd. Ze schillen een appel, halen het klokhuis eruit en snijden hem in plakken, daarna rijgen ze de plakken aan een stok en dat hangen ze op voor het raam, een week (of langer) . Dat worden niet zulke mooie dunne plakjes dan en het blijft een beetje taai, maar het kan op zich ook als je niet zo veel appels hebt…..

 7. Verder is hier de lente weer begonnen, alleen de kleuren kloppen niet…….
  Hahaha, wat zeg je dat weer mooi 🙂

 8. Ooohh, ik zie het al voor me…. grote pannen erwtensoep, pasta, maaltijdsoepen…. kindjessoep..?? Ehhhh…. 😉

 9. Hallo,

  Ik lees al langer mee, maar heb nog nooit gereageerd. Naar aanleiding van je log kreeg ik ineens inspiratie. Een kindje in de pan daar is een leuk filmpje van. De openingbeelden van “De wilde keuken” van Wouter Klootwijk laten een baby zien die in de dampen in een pan wordt gelegd. Het is zijn eigen kleinzoon dus hij wist zeker dat het water niet te heet was :). Zijn verhaal daarbij is dat iedereeen die van koken houdt een mooie grote pan moet hebben. Zo’n pan heb je nodig om te koken, maar je als je niet te veel geld hebt, dan kun je de pan voor meerder doeleinden gebruiken, onder meer om je baby in te wassen. Toen hij een nieuw programma ging maken heeft hij zijn stelling verbeeld in het openingsfilmpje. Ik vind het prachtig en moest er aan denken toen ik je log zag. Als je kijkt op 3xw punt wildekeuken punt nl kun je het zien.

  groetjes dieuwke

 10. Ja, dat ken ik die grote pannen. We hebben er hier meerdere. 1 voor de was te koken; omdat het hier veel stoffiger is dan je je in Nederland kan voorstellen moeten alle werkdoeken eerst uitgekookt worden voordat ze de machine ingaan. Ik zou anders een grijze was ipv een witte was hebben. Ook een 25 ltr pan waar we de tomaten inkoken voor tomatensap en later evt verder verwerken tot ketchup oid. Dan koken we bonen altijd in grote hoeveelheden en dat gaat dan later in porties in de vriezer, net zoals de spinazie en spercibonen, doperwten. Met al het fruit heb je voor jam maken ook al gauw een pan van 10 liter nodig, dus eind van het verhaal ik heb meer grote pannen hier dan ik de eerste 60 jaar van m,n leven bij elkaar gezien heb in nederland en dat ondanks het feit dat ik ben opgegroeid in een gezin van 10 personen . Groetjes Cisca, ervie

  • /wat interessant allemaal Cisca! Wat jammer dat je geen blog hebt, je zou ons vast allemaal hele interessante dingen kunnen vertellen over Servië en zo…..

 11. Hahaha, wat een leuke foto. En ik, ik ben niet zo van de moeilijke dingen koken, dus zo’n grote pan heb ik helemaal niet nodig.

 12. Goedemorgen Janneke,

  Ik heb, denk ik, een leuke site voor je gevonden, je weet maar nooit: http://mirresyr.blogspot.com/2011/09/vinn-en-symaskin-eller-ett-hemligt.html

  Suc6, Marja aka Borduurmuppet

 13. haha, een heerlijk kindje… niet te lang koken hoor!

 14. Ooooooow…..die foto is te zoet voor woorden!
  Ik ben geen keuekenprinses helaas, maar ik kan me voorstellen dat zo’n pan het summum is voor de mensen die van koken houden….goeie deal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s