Het Ikeasyndroom en de herfst


Dit behoeft misschien wat uitleg.
Ik heb het Ikeasyndroom. Als ik in Ikea loop en dan bedoel bij de huishoudafdeling, dan zie ik ZOVEEL leuke dingen! Handige apparaatjes om ananas te snijden en champignons te borstelen, leuke bekers en borden en kopjes en grappige schaaltjes en alllemaal leuke dekbedhoezen en kussenslopen en handdoeken en stoffen en opbergdozen en -hoezen, prullebakjes en enz. ZO veel. Eerst word ik heel enthousiast van die keukendingen. “Zal ik zo’n klein hakblokje kopen?” denk ik dan en dan denk ik :”Ik gebruik zoiets noooit. Datzelfde geldt voor het champignonborsteltje, want ik gebruik altijd een stukje vochtig keukenrol, ik heb een prima manier om ananas te snijden zoals het nu gaat, ik heb nog bekers, dekbedhoezen, kussenslopen, handdoeken genoeg ik heb maar liefst drie knoflookpersen, enz. enz. Op een gegeven moment heb ik zo veel leuke dingen gezien en allemaal zo goedkoop en handig en dan koop ik helemaal NIETS. Gewoon te veel, te veel! Ik ben gewoon blij als ik eens een keer ECHT iets nodig heb, want dan kan ik ook eindelijk eens echt iets kopen……..
Datzelfde heb ik nu ook met deze herfst. Het is ZO VERSCHRIKKELIJK MOOI in Zweden. De eiken zijn vooral dit jaar superb! Regelmatig sta ik of zit ik in de auto in opperste verrukking naar zo,n groepje eiken te kijken in alle kleuren van donkerrood, naar bruin, naar oranje, naar geel met ervoor een veld of wei en erachter hoge groene sparren of dennen of laryxbomen. En dan denk ik: “Zal ik er een foto van nemen?” en dan denk ik :”Ach, dat komt toch niet uit op de foto”…. Dan zie ik weer een heel stuk met GOUDEN berken, die als het ware oplichten tussen de andere bomen. Dan denk ik : “Oooooh, wat prachtig!!” en dan denk ik: “Dat licht krijg je gewoon niet goed op een foto”. Begrijpen jullie? Dus nu heb ik bijna geen foto’s gemaakt deze herfst en nu heb ik er spijt van. Want nu ben ik hier in Nederland en de bomen zijn daar toch echt een stuk mooier, de kleuren zijn daar toch echt spectaculairder, het licht is daar toch echt aparter Bei uns in Schweden ist alles besser
En nu denk ik: “had ik het nu maar gewoon op de foto genomen, een foto waarop het niet helemaal uitkomt, is altijd beter dan het helemaal niet gezien hebben”, Maar nu is het te laat. Als ik terugkom zijn alle bomen waarschijnlijk kaal. Want de temperatuur is hier echt flink hoger. Bij ons heeft het al een week ’s nachts gevroren met overdag temperaturen van 2-3 graden. Toen we weggingen gisteren was het wel 5 graden, maar toen regende het weer……
Sorry Repel, sorry Door, sorry al die anderen die misschien ook zaten te wachten op foto’s van mij van de herfst.
Alles wat ik heb is een foto van de cranberries bij ons in het bos en een foto van vorig jaar herfst….

Als ik terug kom ga ik ze plukken..... voor bij het wild met Kerstmis

’t Is gewoon te veel, TE VEEL!!

12 Reacties op “Het Ikeasyndroom en de herfst

 1. Nou, die herfst van vorig jaar heb je aardig weten te vangen op die foto! Foto’s van kale bomen kunnen vast ook heel mooi zijn, dus, als je weer terugbent: tussen je studie door: schiet wat foto’s en slinger ze op je blog. Jij blij, wij blij!

 2. Dan zul je echt moeten wachten tot volgend jaar, jammer hoor, ik zat echt te wachten op wat herfstfoto’s!
  Herfstfoto’s zijn veel meer afhankelijk van het licht dan zomer foto’s, want kleur wordt door het licht versterkt!

  Heb je nog veel op te ruimen in je huis in Puttershoek? Veel succes daarmee en een goede overdracht gewenst.

 3. Dan wachten we heel braaf tot volgend jaar 🙂 ene ikea tja daar heb ik ook moeite mee om het te laten staan hihi.

 4. 🙂 dat heb ik nou ook!! weeeer geen foto’s gemaakt van de herfst! kram

 5. Ach dan schiet je er toch een paar extra van de winter!

 6. Wat heerlijk dat je dat gewoon ziet! Hoeveel mensen genieten er niet van de herfstkleuren terwijl ze gewoon helemaal gratisch ende voor niets zijn.

 7. Volgens mij zijn het geen cranberries of jouw foto Janneke, maar de welbekende “Lingon” oftewel op z’n Nederlands vossenbessen. De Zweedse bossen staan vol met bosbessen en vossenbessen. Die struikjes lijken erg veel op elkaar. Een troost, de Zweden eten lingon vaak bij wild. Je kunt ze overigens heel goed rauw invriezen om er later iets mee te doen. En dat over Ikea is inderdaad erg herkenbaar! Eigenlijk moet je twee keer door de zaak lopen, de 2e keer vallen dingen vaak tegen of je bedenkt je dan dat je het inderdaad niet nodig hebt.
  Foto’s kunnen niet de werkelijkheid helemaal weergeven, maar ik vind ze toch altijd prachtig uitkomen op m’n weblog. Dus gewoon doen hoor volgende herfst! Heel veel plezier in Nederland.

 8. whahahahahahaha, wat een heerlijke vrouw ben jij toch ook, altijd die foto nemen, ook al is het net even minder dan in het echt, dat is het principe met foto’s maar ook met beeldende kunst, je kunt er altijd van op aan dat het in het echt veel mooier is 😉

  Dus altijd die foto nemen, de verbeelding spreekt en je weet met je verstand dat het in het echt nog mooier moet zijn dan op de foto 😀

  XXX

 9. Wat een kleurenpracht.
  Heerlijk om naar te kijken, het is bijna een mini-vakantie an sich.

 10. Heel herkenbaar dat Ikea-syndroom. Ik heb dat zelf nou ook als ik er door heen loop. En ik dacht nog wel dat ik de enige was. Fijn een lotgenote te treffen.

  PS: Ik heb maar 2 knoflookpersen.

 11. Herfst…van mij mag het altijd herfst zijn maar dan wel met blauwe lucht en zon, natuurlijk.
  Eén keer was ik in de herfst in Finland, zo mooi heb ik het nog nooit gezien. Stil word ik van zoveel natuurschoon. Stil en heel klein.

 12. Weer zo herkenbaar, want ik heb een aantal jaren in Zuidlaren gewoond dus vlak bij Groningen met een grote Ikea..lekkerbekken op de huishoud-c.q. keukenafdeling…dus allerlei onzin gekocht die ik bij de verhuizing wel moest opruimen.
  Maar wat een heerlijke winkel. Wat ik nog wel over heb zijn 2 prachtige sterren van plexiglas met een heel klein lampje erin.
  Groetjes Wilsophie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s