Wat heerlijk om te zien dat het goed gaat met je kinderen!


Onze oudste zoon heeft zo’n leuk huisje gekocht in Flensburg!! Het is groter dan hij beschreven had aan mij. Het is een vierkant huis, maar omdat op iedere verdieping het trappenhuis er af gaat heeft hij op iedere verdieping naast een vierkant stuk, twee kleine kamertjes aan de zijkant. Het is vier verdiepingen hoog en heeft ook nog een tuin. Het huis staat midden in de stad in een klein krom straatje met allemaal huizen onder monumentenzorg en is zelf ook van voor 1850. Er moest en moet echt verschrikkelijk veel aan gedaan worden en mijn zoon en zijn vriendin doen het bijna allemaal zelf. Ik heb daar zo’n bewondering voor! Zo heeft hij de buitenkant voor zelf geverfd. Als je een stellage huurt of met ladders werkt, moet de straat afgesloten worden en dat kost 10 euro per dag. Mijn zoon is industrieel klimmer en heeft het gedaan aan touwen hangend…. Hij had veel bekijks, dat begrijp je!
Dit is het huis aan de voorkant:

geverfd en al

Zo ziet het straatje er uit. Als je 300 m. verder loopt, kom je bij de haven.

aan de overkant is een distilleerderij

met om de hoek een prachtige binnenplaats

uitzicht van de begane grond naar de tuin (vol met rotzooi natuurlijk!)

Het uitzicht vanuit de zolder, geeft me echt Minous-visioenen! Ik wou wel dat ik een kat was dan…..

Morgen volgen meer foto’s en meer verhalen. Hij werkt zich drie slagen in de rondte in dat huis en geniet van iedere seconde. Hij heeft ontdekt dat het werken met cement hem veel voldoening geeft Hout bewerken heeft hij natuurlijk allang gedaan, maar met cement had hij nog geen ervaring. Hij is echt gelukkig!
Het is heerlijk om te zien dat het goed gaat met je kinderen!

14 Reacties op “Wat heerlijk om te zien dat het goed gaat met je kinderen!

 1. En een trotse moeder leuk!
  Leuke foto’s ook.
  Fijne week
  en
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

 2. Oh wat gaaf zeg deze foto’s. Ik lees een trotse moeder!

 3. ziet er heel gezellig uit 🙂 maar vast oerveel werk wel zo’n oud huis.Lekker dat ze veel zelf kunnen doen.

 4. Mooie foto’s van een romantisch huis, gemaakt door een trotse moeder! Wat voel je je gelukkig en blij als het goed gaat bij je kinderen en als je er ook in mag delen.

 5. een heel mooi huis en wat een lef zeg om zo zonder stijgers de schilderen 🙂

 6. Prachtig zo’n oud huis en heel knap dat hij alles zo goed zelf kan , het is vast nog een heel karwei voor het allemaal naar hun zin is.
  Altijd fijn dat het goed gaat met je kinderen, hebben ze genoten van de appel produkten die je allemaal hebt meegesjouwd?
  En was er in Duitsland nog een sapkoker te vinden?

 7. Het geluk en de trots spát uit je stukjes: ik word er blij van!

  Toen wij nog in Denemarken woonden, gingen we regelmatig inkopen doen in Flensburg. Je hebt daar een aantal grote winkelcentra (vnl gericht op drank, snoep en chocola) voor koopgekke Denen:-)
  Maar Flensburg zelf is een prachtige, sfeervolle stad; zonde eigenlijk dat zoveel mensen voorbij rijden. Sfeervol huis ook, dat je zoon heeft gekocht; lijkt me geweldige stad om te wonen!

 8. Dat wil iedere moeder toch vooral: geluk voor de kinderen! Of ze nou klein, iets groter of heel groot zijn, dat gaat nooit meer over.

  Maar wat een leuk huis zeg!! Super..

 9. Wat is het toch een prachtige stad. Af en toe maken wij er een tussenstop als we op familiebezoek zijn in Denemarken. Echt een lief huisje.

 10. Heerlijk te zien als ze het redden als volwassenen, dan zit je taak als ouders er eigenlijk op en mag je achterover leunen en genieten! Eeen van de vele dingen om trots op te zijn in je leven!

 11. Hoi,Wat leuk he zo’n oud huis. Veel verborgwen hoekjes..
  Eens las ik een goed idee, van een schilder. Die zeiden, als je gaat verven, doe het eerst met dure verf, en de volgende laag met goedkopere verf. Het scheelt je in de kosten. Verwacht je niet zo van een schildersbedrijf, toch? Heerlijk zon’n huis opknappen, je fantasie loslaten. Wens hem veel succes,
  Groetjes uit Manitoba.
  Wilma

 12. Wat ’n schetig huis…
  en dat ’t tegenover een distilleerderij ligt
  is natuurlijk ook nooit verkeerd ; )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s