Hebben jullie dat nou ook wel eens?


Vanmorgen had ik een afspraak met mijn studiebegeleidster. Ik heb mijn test erg goed gemaakt, 4.9 uit 5.0. Alleen in mijn opstel zaten een aantal grammaticafouten vnl in de volgorde van de woorden en in de uitgangen. Ze heeft me gezegd dat ik in de SAS mag beginnen en dat ik te allen tijde nog naar een hoger niveau kan springen in overleg met mijn lerares. Er zijn drie niveaus. Als je ze alledrie gehad hebt, kun je aan de universiteit studeren….Ze stuurt me ook materiaal toe om nog andere cursussen te volgen, b.v. een over hoe Zweden in elkaar zit en een cursus zweedse geschiedenis.
Ze was erg enthousiast. Ze moest me helaas meedelen dat ik op grond van mijn leeftijd niet meer in aanmerking kwam voor studiefinanciering, maar al die cursussen zijn gratis! Alleen de boeken moet ik zelf kopen. IK HEB ER ZIN IN!!!!!
Verder verschiet bij ons alles van kleur, prachtig!!! In mijn tuin staat ook een struik helemaal rood te worden. Het is prachtig weer, een herfstzonnetje en een graad of 15. De laatste appelboom is gereed om geplukt te worden. Dat ga ik straks doen. Maar nu ga ik eerst een paar cadeautjes kopen voor de prijswinnaars en wat kaarten die ik wil versturen. Als ik mijn portemonnee niet was vergeten mee te nemen, was ik meteen doorgegaan
Mijn quilt schiet ook lekker op, ik ben al op de helft van het quilten van de rand. Misschien komt hij deze week al een eind af. Vrijdag, zaterdag en zondag gaan we naar onze zoon, die woont in Flensburg (850 km. hiervandaan)en is zeezeiler. We hebben hem en zijn vriendin al bijna een jaar niet gezien, wel geskypt en gebeld natuurlijk.
Ik barst van geluk op het moment. Ik zou wel willen dat iedereen zo gelukkig was als ik op het moment.
Hebben jullie dat nou ook wel eens? Dat je barst van geluk, ook al is er niet eens wat ernstig aanwijsbaar wat dat geluk kan verklaren?

15 Reacties op “Hebben jullie dat nou ook wel eens?

 1. ja en dat is zo heerlijk he 🙂 gewoon het geluk heel dichtbij voelen heerlijk is dat 🙂

 2. Geniet er maar lekker van!
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

 3. Heel herkenbaar ! Soms gewoon van het zonnetje wat doorkomt, of een uitje waar je naar uitkijkt. En dan gewoon bijna barsten van geluk 🙂 Heerlijk gevoel!! Geniet er lekker van.

 4. Ik ken het wel dat je opeens een beetje high bent van geluk, dan kun je de hele wereld wel omarmen 🙂
  Beetje domme vraag misschien maar is “zeezeiler” een beroep?

  • @Jenni: Nee, geen domme vraag, ja, een beroep. Hij vaart met zo’n grote zeilboot ’s zomers met groepen op de Oostzee. Hij moet dan zeilen leren (en navigeren)aan zo’n groep…. Sommige bedrijven maken zo’n tocht om teambuilding te krijgen. Hij heeft ook wel groepen kinderen, al dan niet kansarm en/of met ADHD en/of autisme…..
   s’Winters is hij boomchrurg en klimt hij in masten om daar lampen te verwisselen of bedrading te vernieuwen. Hij is ook weleens een paar maanden groepsleider in een kindertehuis en hij heeft ook een project gehad om een grote zeilboot te bouwen met psychiatrische/criminele jongeren die weer proberen overeind te komen…..
   Het schijnt allemaal samen te hangen. Als je op zee bent, kun je niet weglopen en je MOET samenwerken, maar ook gezag aanvaarden. Je kunt de schijn niet ophouden, niet lang liegen enz. Bovendien moet je hard werken met je lijf en veel klimmen(“Zij moest klimmen in de mast, maken de zeilen, maken de zeilen” enz). Dat schijnt allemaal goed te zijn voor een mens…….

 5. Ja hoor, soms zomaar een vlaag van (besef van) geluk. Heerlijk.

  En ik weet ook nog heel goed dat ik wel zeker een week heb lopen zweven op roze wolken toen (huidige) manlief en ik elkaar voor het eerst zoenden/de liefde verklaarden etc.. Wow. Was ik me daar even goed van de wereld af en straalde dat ook uit…

  • @Mammalien: Ja, zo’n soort gevoel is het wel…….. Het is ook dat het leven open ligt en je allerlei kansen geeft, terwijl je je daar niet van bewust was eerst……

 6. Gelukkig dat we dat geluksgevoel soms hebben en het ook echt beseffen. Ik las over een onderzoek naar geluk en het bleek dat veel mensen zich na hun 55e vaker gelukkig voelen dan rond hun 40e. Omdat je niet meer zo nodig overal in mee hoeft te gaan, omdat je beter kunt relativeren, omdat er wat meer rust komt in je leven. Mooi vond ik dit als tegenwicht tegen alle reclame waarin het jong-zijn maar opgehemeld wordt.

  PS: Bedankt voor je compliment over mijn blog. En ik lees met plezier af en toe jouw verhalen, vooral over Zweden.

 7. Geweldig toch dat je barst van geluk. Ik denk dat het ligt aan je positiviteit, dat je overal de mooie dingen van ziet.

 8. Kan me helemaal voorstellen dat je vol geluk en energie zit, wat wil je met al die mogelijkheden voor je neus! Vast veel plezier dit weekend en studeer ze!

 9. Wat een lekker logje! Ik voel me heel vaak intens gelukkig, het is ook hoe je in het leven staat denk ik. ik hoop dat jij je nog heel lang zo mag voelen. En heel veel succes met je opleiding! Weet je, ik krijg energie van jou!!

 10. Wat geweldig dat cijfer, proficiat met het resultaat. Veel succes met je vervolgstudie Zweeds. Je logje straalt helemaal uit wat jij voelt, soms kun je je met de meest eenvoudige dingen blij en gelukkig voelen. Hier straal je energie uit.

  Fijne dagen bij je zoon in Flensburg en geniet ervan! Ga je met de auto?
  Wat een stoer beroep (zeezeiler) heeft hij, maar verder hij ook heel mooi werk, om trots op te zijn.

 11. Heerlijk meissie, dat geluk! Het spat van het scherm af en ik geniet heerlijk met je mee 🙂

 12. heel zeker ken ik dat ook, zo’n gevoel van ‘puur en intens geluk’, het gevoel dat je de hele wereld aankan en niks het nog stuk kan maken… gelukkig maar heb ik dat ook wel eens (temidden van de narigheid van de laatste weken, maanden, jaren…)
  heerlijk dat je zo’n gevoel regelmatig mag omarmen!
  en wat fijn dat je zo’n cursussen kan volgen, lijkt me heel leuk om meer te weten te komen over het land waar je woont, en interessant natuurlijk! veel plezier ermee!

 13. Wow, wat knap van je! En van het geluksgevoel, ja, dat herken ik wel. Heb het ook wel eens met me wat minder lekker voelen ;), ook geen idee soms waar dat dan vandaan komt 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s