Het meest veelzijdige stukje vlees….


Het schijnt dat als mensen ergens trek in hebben, dat ze eten uitkiezen dat een voedingsstof bevat die ze precies nodig hebben Er is een onderzoek bekend van zeelieden die een lange tijd waren weggeweest en toen ze weer aan land kwamen, verlangden ze naar oude meikaas. Toen hun bloed werd onderzocht, bleek dat ze een stof misten (een enzym of mineraal of vitamien) waarvan precies heeel veel zat in oude meikaas. Bij een ander onderzoek hebben ze twee groepen kinderen onderzocht. De eerste groep kreeg een verantwoord dieet met de schijf van vijf en de andere groep mocht eten waar ze maar trek in hadden. Na drie maanden bleek dat de kinderen die zelf hadden gekozen precies alle eiwitten,vitamienen, enz. binnen hadden gekregen die ze binnen moesten hebben. Alleen had de tweede groep te veel suiker gebruikt, dat wel.
Dit is een hele lange inleiding om te vertellen dat ik eens in de zoveel tijd ineens verschrikkelijke trek in KIP heb. Ik moet en zal dan kip eten, soms alleen kippensoep (wel zelf gemaakt), maar ook wel gewoon gebraden kip. Gisteren was het weer zo ver.
Ik had mijn test gedaan (vanmorgen heb ik gehoord dat hij goed was en 25 october ga ik beginnen met mijn voortgezette cursus) en meteen daarna ben ik de supermarkt ingegaan om kip te zoeken. Hier in Zweden halen ze overal het vel af en ik vind vel heerlijk. Ik was dus wel gedwongen om een hele kip te nemen……. Dat is veel te veel voor ons samen. Ik vind de vleugeltjes en een pootje lekker, Leo eet het andere pootje en dan heb ik nog een heleboel kip over. Ik braad de kip altijd in de oven met olijfolie en met rozemarijn in de holte… Als je de kip in de boter wilt braden, moet je hem bovenop braden in een pan, want in de oven verbrandt de boter.
Gisteravond heerlijk kip, patat en appelmoes (eigengemaakt) gegeten en vandaag van het karkas kippenbouillon getrokken en kippensoep gemaakt en nu heb ik nog kip over om een slaatje van te maken. Er zit vast iets in kip waar ik soms erge behoefte aan heb, dus ik geef er maar aan toe……. Ik kan niet anders toch?

14 Reacties op “Het meest veelzijdige stukje vlees….

 1. Je omschrijft het favoriete verjaardagsmenu van mijn broers en zuster.
  zelf ben ik altijd meer van de Indonesische rijsttafel geweest.

  Ik omschrijf in mijn lessen de smaakontwikkeling van mensen;
  zoet voor babys,
  zout voor kinderen,
  zuur voor jongvolwassen
  en
  bitter voor volwassenen.

  Jammer genoeg wordt nu in de voedingsindustrie overal suiker aan toegevoegd.
  Alsof wij allemaal babys zijn van 0 tot 100 jaar.

  Alleen door alle smaken te leren waarderen is een evenwichtige voeding mogelijk.
  De nadelen van te veel suiker zijn erg groot.

  Ik lust wel een kopje kippesoep …….
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.

 2. Wow, ziet er goed uit zeg die kip!
  Enne, van harte met je score en succes met de cursus!

 3. mmmmmmmmmm, lekker kip!
  Wij gaan voor appeltaart en cupcakes dit weekend, weer wat verjaardagen te vieren.
  Krijg toch ineens trek in kip….morgen maar even langs de AH.
  Liefs, lydia

 4. Dit ziet er feestelijk en lekker uit!

  Wij eten de laatste tijd vaak een kippenpootje, eerst in de marinade dan in een met olijfolie ingevette schaal, deksel erop en 25 minuten in de oven (meestal 4 pootjes voor 2 dagen, de tweede dag even opwarmen in de oven).

  Proficiat met het behaalde resultaat en succes met de studie Zweeds!

  De eerste zin van je logje kun je die ook omdraaien?
  “Het schijnt dat wanneer mensen trek krijgen, precies eten wat ze nodig hebben. (Het schijnt dat mensen precies eten wat ze nodig hebben en daar trek in krijgen.)

  • Ja bedankt!. Ik heb 10x op die zin zitten staren en wist dat er iets niet goed aan was, maar wat…….? Ik had een verbeterblock (dat bestaat ook hoor, echt!)
   Je hebt me er meteen van af geholpen: ik heb het even veranderd…..

 5. Tja, dan missen wij fundamenteel een kip-dingetje. Want wij eten elke week zeker een keer kip, in allerlei varianten.
  Die kip van jou ziet er lekker uit, ga ik ook eens proberen.

 6. Ik griezel van kip, weet niet waarom. Fijn dat je mijn stelling “ze nemen wel wat ze nodig hebben” die meer op intuitie en ooit-eens-wat-gehoord was gebaseerd onderschrijft. Hoef ik me daar ook niet druk om te maken (elke dag snoep, dus, haha, heeft dochter vast nodig!)

  En wat goed dat je je test hebt gehaald!

 7. ik eet eigenlijk alleen maar kip en af en toe bief maar voor de rest vis dus kip eet ik heel vaak heb ik ook heel vaak zin in .

 8. Ik eet bijna nooit kip, zo af en toe omdat manlief en kind het wel lekker vinden.
  Heb wel altijd wanneer ik terugkom van vakantie vreselijk zin in bloemkool met een gehaktbal!

 9. Wie luistert naar zijn of haar lichaam en eet waar het om vraagt zal merken dat het alleen maar goed is om dat te doen, zelfs als het slagroom met suiker betreft.

  In elk soort voeding zit iets wat we zo nu en dan nodig hebben, het is de overvloed van voedsel die ons misleid. Net als de test, een test die ik al sinds de jaren tachtig ken, door puur naar mijn lichaam te luisteren.

  En tsjah, het werkt echt. Zelfs in chocolade en snoepen, dat is voor mij al jaren voorbij, behalve één keer in de maand 😉

  Kip is heerlijk, en het is ook nog goed, zit veel in en het is mager vleesch.

  XXX

 10. O, hou op, zeg…
  Maandag begin ik echtecht met mijn dieet. En dan mag alleen nog maar een klein stukje kipfilet of zo.
  Maar…. volgens mij moet er dus iets in dat vel van die kip zitten dat een (tot nu toe onbewezen) onontbeerlijke bijdrage levert aan de gezondheid van mensen zoals wij. Een stofje dat bijdraagt aan een gezonde nierwerking bijvoorbeeld, ik noem maar wat. Dus misschien, volgende week zondag, als we 20 jaar getrouwd zijn, neem ik toch een stukkie vel.
  En kippensoep, o, wat is dat lékker. Ik ruik jouw soepje hier, geloof ik!

 11. hmmmmm…..ik krijg gewoon opnieuw honger van dit logje!

  De foto is schitterend: het is lang niet eenvoudig om eten lekker op de foto te krijgen, wist je dat?

 12. Oh dat kippie van jou….ziet er wel errug lekker uit….màn…het water loopt me in de mond!
  En wat je zegt over dat je eet wat je nodig hebt…..héél erg herkenbaar……ik heb dat met chocola! Ik MOET dan chocola….ik wil het wel van een koekje aflikken….vreselijk…voelt echt als snakken naar chocola.
  Door jou blog voel ik me in iig niet meer zo schuldig…hihihihihi

  • Nou, in chocola zit heel veel ijzer, naast allerlei schadelijke, dikmakende elementen. Ik heb wel eens gehoord dat 90% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd of tegen bloedarmoede aan zitten of het hebben….. Dan heb je HEL VEEL ijzer nodig… Dat geeft de behoefte van vrouwen aan chocola wel een andere wending hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s