Eenmaal, andermaal………


Eindelijk eindelijk eindelijk is ons huis verkocht!!! De drie dagen bedenktijd zijn om en alleen als de koper onverhoopt de financiering niet rondkrijgt, kan het nog teruggedraaid worden. In verband met de overdracht, ga ik pas 9 november naar Nederland en we hopen dan de 15e het huis over te dragen……
In dit huis hebben we meer dan 25 jaar gewoond, de langste ononderbroken periode van ons hele leven.
In dit huis zijn net niet meer onze kinderen geboren(de jongste was 3 maanden toen we verhuisden), maar wel opgegroeid.
In dit huis ben ik mijn logopedische praktijk begonnen en heb hem uitgebouwd tot ik ermee ophield in 2008….
In dit huis zat een sauna toen we het kochten en die is na twee jaar op een zaterdagavond in de fik gevlogen en het hele huis erachteraan…. Toen moesten we vier maanden ergens anders wonen’ terwijl de tweede verdieping er opnieuw werd opgezet en voor de rest alles en alles opnieuw moest worden gemaakt (keuken, badkamer, tussenmuren op de eerste verdieping, alle vloeren).
In dit huis hebben Leo en ik ons altijd heerlijk op ons gemak gevoeld. Hoewel het een beetje groot voor ons werd toen we nog maar samen waren, waren we in nog geen tien jaar eruit gegaan als Leo deze baan niet had gekregen. Vooral Leo was geweldig aan dit huis gehecht… Ik heb weleens verzucht tegen iemand: “Leo zal dit huis waarschijnlijk alleen verlaten met zijn voeten naar voren” Ik had al plannen om de praktijk om te bouwen tot slaapkamer met een douche en zo….
Aan dit huis lag een heerlijke tuin (zelf ontworpen samen met de tuinman)waar ik graag in werkte en waar we heerlijk konden eten en leven en spelen met kleinkinderen, waar we feesten in hebben gehouden enz.
Tegenover dit huis ligt een kinderspeeltuintje. Vroeger was er een kleuterschool tegenover, maar later is die afgebroken…

vanaf de eerste verdieping genomen

Zoveel herinneringen……Ik ben echt blij dat we het kwijt zijn hoor, daar niet van, maar ik word er wel een beetje weemoedig van, kunnen jullie je dat voorstellen?

23 Reacties op “Eenmaal, andermaal………

 1. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Je huis vormt zich als een lekkere jas om je heen (zo voel ik het altijd). Ondanks de weemoed toch fijn dat het is verkocht!

 2. De verkoop van jullie huis is de definitieve afsluiting van een belangrijke periode in jullie leven.
  De start van de volgende fase hebben jullie ook al achter de rug in Zweden.
  De herineringen zijn mooi zoals je dat hier op je blog hebt beschreven.
  Ik geniet er elke keer weer van.
  De weemoed hoort daar blijkbaar bij.
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

 3. Gefeliciteerd! Een zorg minder en dan denk ik vooral die zorg dat het huis en tuin er toch redelijk goed uit moet blijven zien, als het te koop staat.

  Als je een huis zoveel jaar bewoond hebt, zijn er zoveel herinneringen aan die plek verbonden, dat je er een beetje weemoedig van wordt.
  Hopelijk zit het financieel goed bij de kopers.

  Hoe was de test vandaag, wanneer krijg je de uitslag?

  • Ik hoor het morgen, het ging wel goed. Als er cijfers gegeven worden, heb ik beslist nog geen acht hoor. Er waren veel uitdrukkingen waarvoor je synoniemen moest aanstrepen, dat was moeilijk als je het woord én de synoniem niet wist. Maar gelukkig ben ik nogal goed in multiple Choice. Bovendien moest ik een opstel maken van ong. 200 woorden. Ik heb anorexia gekozen, daar weet ik nogal wat vanaf….. Dat opstel is wel goed gelukt denk ik……

   • En ……..?

    Als je nu al een acht had, dan hoefde je toch niet meer naar een cursus?

   • Ja das waar… Ik hoop het af te sluiten met minstens een acht. Ik ben vanmorgen gebeld. Ik ben toegelaten tot SAS!! Maandag gaan we even bespreken en dan begin ik 25 october. Ik heb er zo’n zin in! Lekker studeren, lekker weer eens ergens mijn tanden in zetten!

 4. Tuurlijk mag je weemoedig worden!

  Ik zou al weemoedig worden van deze flat verlaten (wat dus niet gaat gebeuren, want er was iemand anders met hogere punten die ja har tackat ;))

  liefs Jezz

 5. Gefeliciteerd! En ja, die weemoed begrijp ik helemaal! Dat heb ik al als ik van auto verander 😉 Laat staan van huis.

 6. SUUUUUUPER, gefeliciteerd.
  Ik snap jou wel….en ik vind het ook nog steeds raar als je jaren een ritje naar jouw/jullie huis gehad heb dat dat ritje er nooit meer zou zijn. Niet meer binnen stappen in je wachtkamertje, geen spelletjes meer en trampoline springen.
  Geen springpartijen meer in de ballenbak…..niet meer bellenblazen en nog veel meer van dat soort dingen. Dit was natuurlijk al afgesloten, maar niet meer visueel die herinneringen proeven….
  Wat ik eigenlijk wil zeggen…het was een waanzinnige tijd, met mooie herinneringen die mijn kinderen nooit zullen vergeten en die hen een stukje verder geholpen hebben in hun ontwikkeling! BEDANKT!!! 🙂
  En ja we kunnen mailen….maar dat is toch anders…..
  Mis je wel eens een beetje…….
  Liefs, Lydia

  • Ja, het was een geweldige tijd hè, met een heleboel geweldige kinderen en hun ouders. Ik voel het ook echt als een voorrecht dat ik van mijn grootste hobby mijn werk heb kunnen maken en dat ik dat gewoon thuis kon doen, in mijn eigen (tikje chaotische) sfeertje……. Volgende keer in november kijk ik of ik nog even tijd heb om langs te komen en al de ‘vorderingen’ van je dochters te bewonderen..

 7. Gelukkig zitten de herinneringen in je hart en in je hoofd en niet in de stenen van het huis. Maar toch kan ik mij de weemoed heel goed voorstellen. Dat heb ik al na een fijne vakantie ergens, laat staan met een huis waarin je geleefd hebt. Toch is het goed om het eens af te sluiten.

 8. Natuurlijk voel je vast wat emoties, maar uitendelijk moet je er (als je geen millionaire bent) er toch maar vanaf, van zo’n huis.

 9. Gefeliciteerd hoor, want het is toch een hele zorg minder. Enne, die weemoed die begrijp ik volkomen!

 10. Wat fijn zeg, eindelijk (bijna) verkocht! Maar inderdaad, ook heel dubbel denk ik. Mijn ouders hebben bijna veertig jaar gewoond in het huis waar ik ben opgegroeid en waarvanuit ik trouwde en ik loop er telkens nog even langs als ik bij ze ben (vanuit hun huidige slaapkamer is het goed te zien) en telkens weer nostalgie en weemoedig gezucht. Mijn ouders hebben daar overigens helemaal geen last van, die genieten heul erg van hun nieuwe huis!

 11. super!!! fijn hoor

 12. Een huis is, zeker als je er zolang gewoond hebt, een groot onderdeel van je leven! Ik merk het zelf ook nu ik ouder word dat ik soms terug verlang om weer even in dit of dat huis te kunnen zijn. De Chef en ik wonen sinds ons trouwen alweer 12,5 jr in dit huis na een periode van 10 jr in onze flat gewoond te hebben. Wij zijn ook behoorlijk honkvast gelukkig.

 13. Zeker kan ik me dat voorstellen. Maar toch gefeliciteerd.

  En als ik mocht kiezen (en we daar werk hadden), dan zou ik toch echt ook wel graag in Zweden wonen. Hoewel….nóg liever in Noorwegen.
  gr. Arianne.

  • Hé Arianne,
   Leuk dat je reageert! Ik wist niet dat jij mijn blog ook las….. Ja, Noorwegen is een prachtig land, maar het is daar echt veel regenachtiger en kouder dan in Zweden(landklimaat). De bevolking schijnt ook stugger te zijn……..

 14. Hej Janneke,
  Van harte gefeliciteerd met de verkoop van je huis in Nederland. Mijn huis is al 3 jaar in de verkoop, dus ik hoop, dat het nu ook eens gaat gebeuren, zodat ik ook naar Zweden kan vertrekken. Je kent me niet, maar ik volg je blog reeds bijna vanaf het begin en lees je belevenissen met zeer veel genoegen. Ook leer ik er veel van over het leven in Zweden.
  Weet je trouwens dat, als je al in Zweden bent geregistreerd bij de Belastingdienst, je belasting betaalt over de ontvangen overwaarde? Kijk op de website van Skatteverket bij Reavinst. Daarom ben ik nog in Nederland gebleven totdat mijn huis wordt verkocht en ga dan pas naar Zweden om iets te kopen.
  Oh, ik ben ook een quiltster en van jouw leeftijd.
  Ik kijk uit naar nog meer blogjes van je en misschien begin ik ook wel zoiets als het zover is. Hej då,

  • Hé Gé, Wat leuk dat je reageert! Weer iemand die ik nog niet kende en waarvan ik nu weet wie het is…. Wat naar zeg dat je je huis niet verkocht krijgt! Wij hadden er ook een hard hoofd in. We waren zelfs al voorbereid gewoon in ons oude huis terug te moeten als we terugkomen (àls we terugkomen), maar nu kregen we er toch nog een redelijke prijs voor. De prijzen van de huizen en Zweden blijven maar stijgen en de prijzen in Nederland blijven maar dalen….. Zal je zien dat hier de huizenmarkt net instort als we teruggaan. Wat leuk dat jullie ook naar Zweden willen en ook op jullie (onze) leeftijd. De meeste mensen zijn onder de veertig of zelfs onder de dertig als ze hier komen….. Heel veel succes met de verkoop van je huis en misschien hoor ik nog wel eens van je. Ik zou dat erg leuk vinden….

 15. Het is enorm dubbel: als je het huis niet verkocht krijgt is het een blok aan je been…maar nu het weg is moet je echt afscheid nemen….ja ik snap je helemaal. Dus half gefeliciteerd dan maar…

 16. O, wat fijn! Een zorg minder! Moet je wel een (ander) logeeradres hebben als je naar NL gaat! 😉
  Slaapt best goed hoor, op zolder in Ambacht 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s