‘k Heb een tante in Australië


en ze komt niet
Die tante is in 1959 of zo geëmigreerd e ze heeft nog een hele tijd gecorrespondeerd met haar vriendin uit de straat. Toen is ze bij een verhuizing haar adres kwijtgeraakt en ook de naam van haar man, zoals ze dus nu heet.
Ze woonden in hun jeugd in Tuindorp Vreewijk in Rotterdam (Heer Jansstraat, achter het politiebureau op de Groene Hilledijk.
Mijn tante Fietje van den Boomen zoekt dus haar vriendin RIKA DE VOS, ze moet nu 76 jaar zijn ongeveer……..
Omdat mijn tante over mijn blog vernam, vroeg ze of ik niet eens een poging wil doen of iemand van mijn bloglezers haar misschien kent…….. Op facebook of Linkedin staat ze in ieder geval niet. Op schoolbanken .nl kon ik haar ook niet vinden…
Wie, o wie kent een RIKA die ongeveer 76 jaar is en die van haar meisjesnaam DE VOS heet????

8 Reacties op “‘k Heb een tante in Australië

 1. Herinneringen komen boven bij je logje, helaas je tante ken ik niet, maar ik heb daar wel in de buurt gewoond, vier huizen bij het politiebureau vandaan, op de Groene Hilledijk, dat was tussen 1965 en 1968. Ik ging naar een bibliotheek in de Heerjansstraat, die straatnaam herkende ik direct.
  Succes met zoeken en maar hopen dat iemand haar kent. Je zou het ook eens via de Libelle (of de Margriet) kunnen proberen, onder vraag en aanbod kun je ook vrienden of familie zoeken.
  Succes.

  • Was de Zwaluw er toen nog bij jou aan de overkant dan? Mijn oma woonde op de hoek, zeg maar als je voor de bibliotheek stond links! De bibliotheek was eigenlijk op de Lange Hilleweg toch?

 2. Misschien eens via Adres Onbekend (radio programma) of onder de rubriek “contacten” op Marktplaats proberen?
  Succes met zoeken.

 3. Wie weet lukt het op deze manier. Succes met jullie zoektocht!

 4. Een vriendin van mij heet de Vos… Of, nou ja, haar man heet de Vos. Ik heb geen idee of hij familie in Rotjeknor heeft. Ik zal het eens vragen, goed?

 5. hallo baasbraal

  Ik zal mijn moeder eens vragen zij is ook van die leeftijd en heeft daar gewoond ook mijn oma en de rest van de familie.
  Oma is nu overleden en tante ook, maar zij woonde bij leven op de beukendaal bij de kruisvindings kerk, zijn in een noodwoning in Vreewijk komen wonen na het bombardement dus zal een informeren

  groetjes en ik lees je blog vaak

  • Wat leuk Liesbeth! Leuk ook dat je een berichtje achterlaat. Ik heb in de Frankendaal op school gezeten en op de Mare! Mijn ouders zijn in de oorlog in Sportdorp gaan wonen, ook na het bombardement, maar dan van Tussendijken. De Beukendaal lag nog wel een eindje van de Heer Jansstraat af, maar mijn Opa woonde op de Langegeer, dus dat is dan weer heel dicht bij….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s