Landladylogje 5: de koeien trekken ook al naar het zuiden


Het is overal aan te merken dat het herfst wordt: Naast ons dirt roadje ligt het hout aan beide zijden opgestapeld. We komen tussen het hout door thuis. Ons huis is vanaf de weg bijna niet meer te zien….Er zitten labels op de stammen met een naam er op. Ik geloof dat het bedoeling is dat een of andere firma het hout op komt halen, maar ze komen niet erg hard.

je ziet nog net ons huisOok de berken beginnen geel te kleuren en onze heg van krentenboompjes ook. De dagen worden nu in rap tempo korter(nog net iets langer dan die van jullie trouwens) en over vier dagen worden de nachten langer dan de dagen.. Het licht wordt per dag zo’n zeven/acht minuten korter……….
Er wordt druk paddestoelen geplukt in de bossen, maar daar waag ik me toch niet aan. Alleen cantharellen zou ik veilig kunnen plukken, maar ik durf het toch niet. Gelukkig zijn de paddestoelen in de winkel verschrikkelijk goedkoop en vers en ik heb me gisteren tegoed gedaan aan gebakken kalfslever met uien, champignons en cantharellen!
Ik heb nog geen gans zien trekken, maar toen ik vandaag langs het meer kwam van ons natuurgebied, zag ik in plaats van ganzen, KOEIEN naar het zuiden trekken!

Zo zie je maar weer, je komt altijd onverwachte dingen tegen als je in het buitenland woont.

7 Reacties op “Landladylogje 5: de koeien trekken ook al naar het zuiden

 1. Kijk eens aan de levensechte ‘koeientrek’ 🙂 tja als je dat voorbij ziet komen, dan ben je zeker erg blij dat koeien niet kunnen vliegen. Want met zo’n flink stel trekkoeien wil er dan ook nog wel eens wat naar beneden vallen natuurlijk.
  Mooi altijd die herfstkleuren. Hier is vandaag door de jongens het laatse beetje (nou ja nog meer dan 1 kuub) snoeihout uit de tuin weggehaald en naar de stort gebracht.
  Ik heb een pad kunnen redden die er vanonder vandaan kroop, ik kon hem net oppakken voor de jongens er met hun werkschoenen overheen denderden.
  Maar even later was ik niet op tijd voor een klein muisje, als een zwarte bliksemschicht scheurde één van mijn poezen uit de struiken en nam in dezelfde beweging het arme muisje mee, dat terwijl ze toch eten genoeg krijgt hier in huis.
  Ik wens je een prettig weekend toe

 2. ha hier heb je in een bepaalde tijd paddentrek, dit is dus idd koeientrek!

 3. Mooi die trekkende koeien…. maar eh, geen boeren met grote hekken die ze op het eigen land willen houden?!

 4. Mooi plaatje! Geniet jij er ook zo van dat het weer herfst wordt? Het licht is zo mooi en de geuren worden heel intens, ik vind het altijd prachtig. Ik ben niet zo’n zomermens, doe mij het voor en najaar maar!

 5. Wat leuk zo’n koeientrek! Kom je nog eens wat tegen. Hier trekken de reeën en herten momenteel vanuit de duinen het dorp in. Ze gaan de begraafplaats op (naast het duin) en vreten alle verse stukjes op en daarna wandelen ze door naar nog meer vreet. Ook vossen zie ik wel eens en in het duin zelf lopen van die grote buffels/koeien: da’s mij dan weer te groot om leuk te vinden… Moraal van het verhaal: Kom met z’ n allen naar Zweden of langs de duinen wonen in NL.

 6. goed man. koeientrek. zo zie je maar…
  ben jaloers op jullie… kan me zo voorstellen dat je je zo langzamerhand voorbereidt op de komende winter. genoeg brandhout, conserven en drank ; )

  in oktober begin ik met m’n tweede jaar Zweeds.
  wie weet waar ’t ooit nog goed voor is =)

 7. De herfst is begonnen. Ik hou er niet zo van. Maar jij maakt er wel bijzondere mooie foto’s van!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s