Rampvakantie deel 2


Dit is het vervolg van dit logje
Om ongeveer vier uur waren we weer bij onze auto en kon de terugtocht beginnen. We hadden een Opel Record stationwagen en de kinderen zaten gewoon allevier achterin, zonder gordel, zonder stoeltje. In die tijd kraaide daar geen haan naar, ik ook niet. Maar zoals altijd, als ze weer moeten inschikken, zaten ze een beetje te donderjagen met elkaar. Leo moest zich op het bergaf rijden concentreren en hij had er last van. Dus ik maande ze tot stilte, maar ineens zag ik Leo’s gespannen gezicht en ik begreep dat er iets fout was. “De remmmen functioneren niet” zei Leo, “althans bijna niet”. Door steeds bij te remmen, was de remvloeistof oververhit geraakt. We gingen steeds iets harder rijden en dat is niet leuk met allerlei rare bochten. Gelukkig zag Leo op tijd een zijweg die omhoog liep en met veel tegenwoordigheid van geest, sloeg hij de zijweg in en liet de auto uitlopen……. Pfoe!!
We hadden boven op de Etna kennis gemaakt met een nederlands stel op de motor en die kwamen nu weer langs en vroegen wat er aan de hand was. Toen Leo het had uitgelegd, boden ze aan om beneden een garage te zoeken en die mensen naar boven te sturen. Inderdaad kwam er na een minuut 20 een kraanautootje aan met een drukke Italiaan erin die een beetje redelijk engels slprak. Hij bood aan om de auto beneden in de garage te gaan maken.Wij allemaal in het autootje en hij sleepte die van ons er gewoon achteraan. Halverwege stopte hij en zie:”Zo, gaan jullie hier maar een pizza eten, dat is het restaurant van mijn broer, hij is niet duur en hij brengt jullie straks naar de garage en dan is jullie auto klaar”. Nou ja, wat doe je dan? Dus hebben we daar verbrande pizza’s gegeten en inderdaad de auto was gemaakt toen we beneden gebracht werden. Ondertussen was het natuurlijk al een uur of half negen geworden en we moesten nog 200 km rijden. De kinderen konden in de auto slapen, maar Leo was door het geheel erg gespannen geworden en ik had sterk het gevoel dat ik wakker moest blijven, ook al verging ik van de slaap. Om 12 uur konden we overvaren naar de teen en toen heb ik een half uur geslapen en is Leo op dek geweest. Hij zei dat het erg mooi was. Daarna naar de camping. Leo was ondertussen zo gespannen, dat hij nier meer hoe hij het grote licht aan moest zetten. Dat gebeurt door de handle naar je toe te halen. “Hoe moet dat, hoe moet dat?” riep hij en ik zei “Trekken”!, waarop hij de hele clignatuur uiit het stuur trok!! Die bengelde dus een beetje aan een draadje naast het stuur. Toen kon Leo dus geen richting meer aangeven, niks aan te doen. Nog geen kilometer verder werden we aangehouden door de politie. Leo moest zijn papieren laten zien en toen mochten we doorrijden. Gelukkig hadden ze het niet gezien van die clignateur. Het was gewoon een routinecontrole geweest.Toen we eindelijk om twee uur ’s nachts bij de camping aankwamen, was het hek gesloten en konden we er niet in! Wat nu weer? Maar gelukkig bleek dat er een portier was en we mochten lopend naar binnen en hebben de auto de volgende dag weer bij de tent gehaald. De kookspullen zaten nl. in de auto, net als de toilettassen ed.
Dat was nog niet het einde van de rampen, volgende keer meer in deel 3

7 Reacties op “Rampvakantie deel 2

  1. Lieve help, en dat allemaal tijdens 1 vakantie? Wij moeten maar nooit samen op vakantie gaan, haha. Dit blogje heeft mij ook weer geinspireerd.
    Ben benieuwd naar het vervolg.

  2. Wij hebben wel eens een vakantie met hobbels en kleine rampen gehad maar zo erg als bij jullie is het nog niet geworden eerlijk gezegd.
    Wat kan er nu nog voor ellende achteraan komen?

  3. Volgens mij winnen jullie qua rampenvakantie van ons met stip! Complimenten aan de koelbloedige Leo!

    Het grappige aan zulke vakanties is dat je ze nooit weer wilt meemaken, maar dat de herinnering alleen maar leuker wordt en groter. Al die ‘gewone’ vakanties ben ik allang vergeten…

  4. Zo hé, heftig zeg. Zeker wat die falende remmen betreft! 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s