Onze vrienden die dit weekend zouden komen……


hebben hier in Zweden een ernstig auto-ongeluk gehad. Zaterdagmiddag rond enen zijn ze door onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom geknald. Door de airbag hebben ze allebei een wervel beschadigd en onze vriend, die niet reed, heeft van de gordel, zijn borstbeen gebroken. Onze vriendin reed dus en heeft een enkel en een ellepijp gebroken. Verder zitten ze allebei onder schrammen en bloed, ook in hun gezicht. Ze liggen hier 255 km. vandaan in het ziekenhuis van Lidköping. Je zou toch zeggen dat een stad met die naam vlak bij Linköping zou liggen net als met de Drechtsteden, maar nee hoor!
Als ze er zaterdag nog liggen, gaan we naar ze toe. Ik zou er zo heen willen rijden, maar het is drie uur rijden, zes uur heen en weer en Leo kan niet mee want die moet werken. Ik ben bang dat ik ergens onderweg in slaap val of zo. Ik voel me er schuldig over, maar het kan even niet anders. Gelukkig liggen ze samen op een kamer….. Als ze naar Nederland zouden gaan, moeten ze eerst 4 dagen in quarantaine vanwege kans op de ziekenhuisbacterie. Ze moeten dus òf direct naar huis kunnen, of ze moeten eerst vier dagen in quarantaine voor ze in Nederland naar een ziekenhuis mogen. Daarom zullen ze er nog wel een poosje zijn, denk ik. Er was ook sprake van dat die enkel geopereerd moest worden, of toch niet. De Zweden zijn echt lekker duidelijk in dit soort zaken. Ik bel ze iedere dag op, meer kan ik ook niet doen……
Het in orde krijgen van het gastenhuisje is dus wat lager op de prioriteitenlijst komen staan Mariam. Maar ik krijg nog meer bezoek! Gisteren mailde mijn vroegere pleegdochter dat ze van de zomer een weekje wil komen ‘bijpraten’. Ik verheug me er onwijs op, net als op het bezoek van mijn oudste dochter, met man en kinderen, van Sjoerd en Maaike die op de fiets komen, een oud collega-logopediste, die in Zweden op vakantie is, de oudere zus van Sjoerd die na de bruiloft een nachtje komt en daarna komt mijn jongste dochter nog met 2 kinderen. Dan heb ik nog de bruiloft van Sjoerd en Maaike in Uppsala en ons eigen Batthem-buurtfeest bij ons thuis. Daarna ga ik met LIeke mee naar Nederland en dan is het al weer September!! Het enige waar ik echt van baal, is dat ik de ontmoeting met haar misloop, omdat ik dan net de bruiloft heb. Maar ja, dan zit er niets anders op dan dat zij een keer naar Zweden komt, of dat ik een keer naar Zwitserland afreis…….

14 Reacties op “Onze vrienden die dit weekend zouden komen……

 1. jemig, wat erg voor die mensen! Hopelijk arriveert de rest van je gasten en in goede gezondheid.
  Ik hoop dat jullie vrienden zich niet al te verloren voelen, ik zou toch wel graag naar huis willen dan, dan maar 4 dagen quarantaine. Dan kun je in ieder geval zwaaien van achter glas naar geliefde gezichten. Sterkte!

 2. Oh wat afschuwelijk zeg! Hopelijk kun je er zaterdag naar toe.

  Sterkte en ja, klinkt een beetje gek, veel plezier met de gasten die je verwacht. Kllinkt allemaal hartstikke gezellgi!

 3. Jemig wat heftig zeg, maar gelukkig (raar woord in dit verband) is het niet erger afgelopen. Ik hoop dat jullie vrienden snel opknappen.

 4. Dat is schrikken! Wat erg. Ik hoop dat niemand lang gewond blijft en ik hoop al helemaal dat iedereen volledig geneest!

  Ik ga nu snel je logje over de langste dag lezen want dat is Zweden natuurlijk veel specialer dan hier in ons kikkerlandje!

 5. Oh wat erg…en wat een schrik zo een ongeluk!
  Ja…Janneke.,..komen jullie nou maar lekker eens naar Zwitserland…! jullie zijn altijd van harte welkom hier!!

 6. Jeetje dat was even schrikken dan !!
  Maar zo te lezen breekt er nog een drukke zomer voor je aan 🙂

 7. Oei, da’s schrikken. Kan me voorstellen dat je het vervelend vindt dat je er niet “even” langskunt, hopelijk gaat dat zaterdag lukken.
  Nou zeg, ’t wordt nog druk daar bij jou. Een B&B is er niets bij, wel!

 8. Jee wat erg zeg en kunnen ze zich wel verstaanbaar maken daar ?
  Kan je er niet een nachtje blijven slapen dan (of in hotel) dan voelen ze zich niet zo alleen …

  • @Floor: Ja, dat hebben we overwogen, maar er heeft zich daar een Nederlander gemeld. Hij had het op Internet gelezen. Hij heeft aangeboden te helpen als er problemen zijn en ik geloof dat hij ook iedere dag even langskomt. Het was daar nogal groot nieuws plaatselijk heb ik begrepen….. Leo heeft het erg druk nu vlak voor de vakantie en hij wordt erg zenuwachtig als ik dan van die onverwachte dingen doe. Het zijn ook eigenlijk zijn vrienden, ze kennen elkaar nog van middelbare school, en dan voelt hij zich extra schuldig en alleen als ik dan ga en hij kan niet…… Daar moet ik ook rekening mee houden zie je…

 9. O wat erg! Maar wat attent van die Nederlander die zich heeft gemeld, dat is nou nog ´s echt vriendelijk. Beterschap voor ze!

 10. Wat een narigheid voor jullie vrienden, maar laten we hopen dat alles weer goed komt en ze er niets aan overhouden.
  Het zal van de zomer druk worden bij jullie met al dat bezoek, maar het is natuurlijk wel leuk om met iedereen bij te praten.

  Uppsala ligt ook niet naast de deur voor jullie.Heb je op de bruiloft nog meer taken dan te getuigen?

  Hoe lang zijn de vakanties op de universiteit en heeft Leo ook al die tijd vrij? Of heeft hij toch een berg werk te doen?

 11. ach wat een narigheid zeg voor die vrienden, hopenlijk valt het uitendelijk toch weer mee ( en gelukkig dat het niet erger was dan dit poepoepoe moet je niet aan denken he)
  Maar je gaat drukke tijden tegemoet in de zomer 🙂 Leuk.. zweden is natuurlijk ook wel heel prachtig met al dta groen en die bossen en dat water

 12. oh, wat vreselijk, en natuurlijk voelen jullie je ook rot nu!
  hopelijk komt het allemaal snel goed met hen, en kunnen ze gauw weer naar hun vertrouwde landje…
  gelukkig is de medische zorg erg goed in zweden hé…
  (enfin, in ijsland was die toch schitterend, en naar het schijnt is dat overal in het noorden zo!)

 13. Ooo wat verschrikkelijk zeg.. hopelijk kan je zaterdag naar ze toe. Logische dat je er erg rot onder voelt, want je zou het liefst er heen willen vliegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s