Mijn jubileumlogje!!!


Net zoals met mijn 50.000e hit, wil ik niet weer het zomaar voorbij laten gaan. Hoewel ik julllie nog een logje over Walpurgisnacht heb beloofd, maak ik nu eerst mijn jubileumlogje. Vandaag blog ik een jaar en het is tegelijkertijd 1 jaar geleden dat Leo begon hier met werken en dat wij een huis hier hadden. Onze definieve verhuizing was pas in juli, want Leo werkte de eerste twee maanden nog voor de helft op de Erasmusuniveristeit (niet halve dagen natuurlijk, maar 14 dagen hier en 14 dagen daar).

Hierbij ben ik ook tevens officieel een sommig mens geworden!!! Hoera, hoera, hoera!!

Ik heb het volgende bedacht om het te vieren:
Ik trakteer op een cadeautje uit Zweden, iets echt zweeds, aan degene die de origineelste vraag stelt waar ik nog niet over geblogd heb. Ik beantwoord alle vragen, maar ik houd me het recht voor om op sommige vragen per e-mail te antwoorden en niet in het openbaar. Voor degene die de origineelste vraag stelt die al wel in mijn blog behandeld is, is er een troostprijs. Je mag meer dan 1 vraag stellen.
De sluitingsdatum is 15 mei 2010.
Ik zou zeggen: kom op met je vragen!!!

35 Reacties op “Mijn jubileumlogje!!!

 1. Hoi Janneke, Gefeliciteerd met je 1-jarige jubileum!!! Ik stel geen vraag bij deze (dat komt misschien nog:-)) maar wilde je bedanken voor je berichtje op mijn blog. Regelmatig kom ik even bij je ‘langs’ op je blog, ik geniet ervan. Helaas neem ik niet de tijd om geregeld te bloggen, de dagen vliegen voorbij. Maar ik zal mijn best doen iets vaker de bloggen, leuk in iedergeval dat je zo afentoe ‘langs’ komt!
  Liefs en een dikke jubileum knuffel,
  Naomi, Maarten & Jasper

 2. Gefeliciteerd met je jubileum !! Ik had gister mijn jubileumblogje 🙂 Over een vraag ga ik nog even nadenken. En lekker door blijven bloggen, lees nog niet zo lang bij je mee maar lees altijd met veel plezier je verhaaltjes !!

 3. Van harte :D! Je blog kan gerust een doorslaand succes genoemd worden.
  Ik heb wel een vraag, die ik je langer wilde stellen, namelijk:

  Kun je iets meer vertellen over je religieuze beleving? Je hebt eens gezegd dat je niet christelijk bent opgevoed maar na de geboorte van je 1e kind iets bent gaan doen met geloof. Hoe is dat gegaan, zou je dat een bekering noemen, ben je er in de loop der tijd anders mee omgegaan dan in de begintijd, etc.

 4. Ik heb nog en vraag in deze orde, maar voor het overzicht dacht ik beter ff in een nieuw reactievenstertje te beginnen.

  Hoe doe je dat nu in Zweden met de kerk enzo? Zijn de mensen in Zweden anders gelovig? Heb je een kerk gezocht die heel erg leek op een variant van waar je in Nederland heen zou gaan, of ben je voor iets echt Zweeds (bijv. Lutheraans) gegaan? Wat vind je beter/spreekt je meer aan op religieus gebied in Zweden? Of juist totaal niet?

 5. Ha, ook een sommig mens!

  Ik zou wel ‘ns van je willen weten waar je je tomeloze energie en enthousiasme vandaan haalt. Want die lijk jij te bezitten. Klopt dat? Heb je het van nature of heb je het jezelf aangeleerd?

 6. Gefeliciteerd!

  Met veel plezier lees ik deze Zweedse belevenissen.

  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.

 7. Vragen heb ik op het ogenblik niet maar ik feliciteer je van harte met je jubileumblog.
  Ik kom altijd met plezier bij je langs om je logjes te lezen.
  Zelf ben ik met mijn puntblog begonnen in 2006 .
  Dus nog een jaartje en ik vier mijn eerst lustrum.

 8. Gefeliciteerd met je jubileum.

  Natuurlijk ben ik benieuwd naar de voor de hand liggende dingen als: Wat mis je het meest van Nederland en wat waardeer je het meest in de Zweedse gebruiken. En ook of het is, zoals je het verwacht had te zijn.

  Maar bovenal ben ik benieuwd naar de taal. Vooral naar aanleiding van je reactie bij mij. Je schreef hier zo nu en dan over je stappen in het eigen maken van een nieuwe taal. Maar ik ben benieuwd naar de linken die je legt tussen het Zweeds het het Nederlands en andere talen die je kent.

 9. Hoi Janneke,
  Gefeliciteerd met je jubileum! moet ik nog maar zien te halen, en dan ook nog met zoveel hits!
  Ik lees je log nog niet zo heel lang, dus misschien heb ik het al gemist, maar waar ik benieuwd naar ben is naar het “liefdesverhaal” van jou en Leo (dus hoe kwamen jullie bij elkaar, wanneer was jullie eerste zoen etc)
  Groetjes van ook al een sommig mens (sinds 6 jaar)

 10. Dag Janneke,

  Van harte gefeliciteerd met je blog-jubileum! Wat gaat een jaar snel! Ik lees vrijwel vanaf het begin met heel veel plezier je blog.
  Ik hoop later nog terug te komen met een vraag.

  Groetjes, Mariam

 11. Gefeliciteerd met je jubileum!!! Ik reageer niet elke keer maar kom wel regelmatig even(bij) lezen.
  Mijn vraag:als men jouw moest beschrijven als een gerecht/maaltijd, wat zou je dan zijn?En ehm denk je daar zelf dan net zo over?
  fijn weekend! gr sillie

 12. Gefeliciteerd met je jubileum!

  Ik heb twee vragen maar ik weet niet of je er al over heb gelogd, want ik weet niet hoeveel logjes ik af en toe tussendoor mis (da’s dus meteen een bekentenis he!)

  Wat mis je het meest aan Nederland, en wat mis je het minst aan Nederland?

 13. hebt, moet daar dus staan…

 14. Heel hartelijk gefeliciteerd met je blogjubileum! En dat je nog maar lang en met veel plezier verder bloggen mag!
  Teunie

 15. Gefeliciteerd met je jubileum. Ik lees sinds kort af en toe mee. Mijn vraag had ik ook gesteld zonder cadeautje en is vast al beantwoord; maar wat is een sommig mens?

  • @Astrid: Jou beantwoord ik vast: kijk maar op mijn logje van 30 april Sommige mensen hangen de vlag uit… Je mag nog wat vragen hoor en je komt toch al in aanmerking voor de troostprijs

 16. Waar zou je nou als je diep in je hart kijkt echt het liefste wonen?

 17. Gefeliciteerd met het jubileum!!

  Een vraag… Ik wil wel weten wat voor een moeder jij bent. Hoe je was met je kleine kinderen, en nu, nu ze groter zijn en op eigen benen staan. En ook hoe je dat combineert met werk (wat volgens mij ook belangrijk voor je is/was) en nu wonen in het buitenland?!

 18. Mijn man krijgt misschien binnenkort een opdracht voor 3 maanden in Zweden. Vraag: zal ik dan met 3 kinderen voor een weekendje daarheen vliegen of zeg je, dat is is te kort en laat man maar naar huis vliegen?

 19. Leest Leo jouw blog?

 20. Hallo Janneke,gefeliciteerd met je jubileum!Las dat Zweden vaker dan wie dan ook hun naam laten veranderen,om uiteenlopende redenen.
  Stel dat je Zweedse zou zijn welke naam zou jij dan kiezen?en welke voor Leo.(Oh Anna en Lars komen het meest voor.)

 21. Ik ben wel nieuwsgierig naar het contact met de buren.
  Verschillen en overeenkomsten in vergelijking tot Nederlandse buren.

  Vriendelijke groet.

 22. Ik heb niet zo snel vragen en als ik deze wel heb had ik ze allang gesteld, hahaha privé of bij het desbetreffende logje waar ik de vraag over heb.

  Van harte met je eenjarig jubileum, altijd leuk om een sommig mens te worden 😀

  XXX

 23. Hallo Baas-Braal! Ik lees al een poosje “stiekum” mee met je logje. Ik vind het erg leuk hoe je over het leven schrijft. Van harte gefeliciteerd met je logverjaardag 🙂
  Ik heb ook wel een vraag, uit beroepsinteresse: Wat vind je van de organisatie van de gezondheidszorg in Zweden? Wat is de plek van de huisarts en heb je er persoonlijke ervaringen mee?

 24. Kees Verkerk trok naar Noorwegen, jullie naar Zweden. Hoe zit dat met de andere Puttershoekers? Is hier sprake van een nieuwe volksverhuizing naar Scandinavië?

 25. Van harte met je 1 jarig blogbestaan…..enne ik zal wel blond zijn hoor, maar wat is in vredesnaam een ‘sommig mens’?

  • @JC:Dan moet je mijn logje van 30 april lezen (sommige mensen hangen de vlag uit), daar staat wat een sommig merns is…

 26. Wat leuk al die vragen. Ik heb er ook eentje. Wanneer hang je als sommig mens de vlag uit? En dan bedoel ik in Zweden, op wat voor dagen?

  Groetjes
  Famke

 27. Hoi Janneke,

  Ik heb twee vragen :D. Ik hoop dat ze nog niet eerder zijn gesteld, ik heb de reacties niet bekeken.

  1. Zijn er dingen in je leven die je anders had gedaan, als je ze over mocht doen?

  2. Hoe had Lieke geheten als ze een jongen was geweest 😉

  Mirjam 😀

 28. ff terug geklikt… van harte met dit jubileum logje.. ik lees altijd zo graag van jou en je belevenissen.. ik voel een band.. misschien is Rotterdam de connector, misschien je kijk op het leven of gewoon je hele persoon.. of je naam.. ik weet het niet.. gewoon alles.. en nee ik heb geen enkele vraag…alleen deze.. wanneer is jullie gastenverblijf klaar??? LOL

  grts

 29. hej janneke,
  gefeliciteerd hoor!!! ik kom altijd graag lezen bij jou…
  hmz, een originele vraag… even denken… moeilijke opdracht vind ik dat. want zo gauw je begint na te denken over je vragen zijn ze vaak een stuk minder origineel.
  toch maar eens proberen, en ik heb er meteen 2!
  1) wat maakte dat je indertijd de keuze maakte om logopediste te worden? een in die tijd – hier in belgië toch – niet zo’n gekend beroep…
  2) over de geneugten van de zweedse keuken: heb je al surströmming geproefd? zo ja: wat vond je ervan? zo nee: wat zou jou overtuigen het toch te proeven?

 30. Waaraan merk jij het meest dat je Nederlander bent?

  Of; Wat is er zo zweeds dat je het nooit zult begrijpen?

  En ook:
  – hebben Leo en jij een vaste kant in bed
  – zou jij je tandenpoetsen met zijn tandenborstel
  – wat is jouw startpagina op je computer en wat is vervolgens de eerste pagina waar je altijd naar toe gaat als je online bent?

  Leuk zeg, al die vragen. Op naar de antwoorden!!

 31. Toen Leo zijn aangeboden baan in Zweden aannam (ik ben ervan overtuigd dat jullie dat besluit samen genomen hebben), lag het uiteraard voor de hand dat jij jouw praktijk en werk op moest geven. Hoe moeilijk was dit besluit voor jou?
  Want ik heb ondertussen wel begrepen dat jij met heel veel plezier, inzet en overgave jouw beroep uitoefende. Het was niet alleen je beroep van logopediste, maar ondertussen was het een heel gespecialiseerd ‘bedrijf’ geworden, je levenswerk.
  Een vraag hieraan verwant, mis je je praktijk (het werken met mensen) of geniet je nu van alle dingen die je doet, waar je vroeger niet aan toe kwam?

 32. Hoi Janneke,
  Eigenlijk wist ik niets te vragen en heb ik me telkens afgevraagd wat zou ik nou toch van je willen weten.
  Ik ben al snel tevreden want mensen zijn wie ze zijn, en doen wat ze doen, denken wat ze denken en zijn absoluut uniek!!!!

  Maar ik zou je alleen dit willen vragen, omdat ik als mij die vraag gesteld zou worden ik heel diep zou moeten kijken in mijn hart…niet omdat ik het niet weet, maar omdat ik het juist zou willen formuleren (en dat kan ik op dit moment niet)
  De vraag: Als je een ster van de hemel mag plukken en je diepste wens mag doen (eerlijk en oprecht) wat zou je dan wensen?

  Liefs Lydia

 33. Ha Janneke,

  Ik kan natuurlijk niet achterblijven en heb bij deze een vraag…. Ik weet niet of tie al gesteld is….

  Hoeveel verschillende planten staan er in jullie tuin?
  &
  Welke echt typisch Zweedse plant vind je tot nu toe het mooist ?

  Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s