Sommige mensen hangen de vlag uit…


Ik zal bijna 5 jaar geweest zijn toen mij de vlaggen op Koninginnedag ineens opvielen. Ik vond ze mooi en feestelijk. Bij ons hing er geen. Ik vroeg aan mijn moeder waarom wij geen vlag hadden uithangen en ze zei: “Dat doen alleen sommige mensen maar”. Dàt vond ik spannend! Wat zouden dat voor mensen zijn, sommige mensen? Waarom mochten zij wel een vlag uithangen en wij niet? Ik ging bij een huis staan waar een vlag uithing en ik keek naar de mensen die de deur uit kwamen. Ze zagen er heel gewoon uit. Dat hele jaar ben ik me bij vlagen blijven afvragen wat sommige mensen onderscheidt van andere mensen. Het jaar erop hingen er weer allerlei vlaggen uit, maar nu hing er ook een bij het vriendinnetje van mijn zus. Juichend kwam ik binnen en riep tegen mijn moeder: “Moeder, moeder, Joke Schippers is een sommig mens!!!!”

Mijn ouders waren socialisten en hingen expres de vlag niet uit op Koninginnedag. Mijn moeder wilde natuurlijk zo’n klein kind nog niet belasten met allerlei politieke zaken, dus loste ze het zo op. Het had alleen niet het effect wat ze er van had verwacht!

13 Reacties op “Sommige mensen hangen de vlag uit…

 1. Oh dan ben ik sinds enige jaren ook een sommig mens! En het bevalt me wel, moet ik zeggen! 😉

 2. hihi, wat grappig toch altijd, die kinderlogica hé…
  intussen weet je natuurlijk wel waarom ‘sommige mensen de vlag uithangen’…

 3. En? Hangt de rood-wit-blauwe nu vandaag in Zweden wel te wapperen??

 4. Sinds ik in Repeldorp woon ben ik ook een sommig mens geworden (heerlijke anekdote!). De hele buurt doet het en ik….ik ben niet perse heel koningsgezin maar ik vind het wel enorm vrolijk staan, die vlaggenmassa…

  Jij moet bijzondere ouders gehad hebben…

 5. Ik bezit geen vlag, anders had ik hem wel uitgestoken, ik mag ons koningshuis wel, tja het kost geld maar een president kost ook een hoop geld en die hoort tot een politieke partij , de koningin staat daar boven .
  Nu ben ik niet zo dat ik nu naar M’burg sjouw om de familie in het echie te zien dat is me teveel moeite.

  Eigenlijk had de commissaris van de koningin vanochtend wel gelijk, in een interview vroegen ze haar naar de kosten.
  Ze zei heel adrem, kijk als ik twee keer een reclamefilmje, van 5 minuten voor Zeeland, laat maken en op de tv laat zien, dan ben ik meer kwijt dan nu twee maal meer dan een uur reclame via koninginnedag. Bovendien kijken er nu veel meer mensen naar dan in een reclameblok.

  Om een uur of drie zag ik hier de helicopters met het gezelschap weer retour Den Haag vliegen. Middelburg kan opgelucht adem halen er is niets naars gebeeurd.

 6. Haha, kinderlogica! Leuk!

  Bij de oplevering van alle nieuwbouwhuizen werden standaard vlaggen en stokken geleverd. En dus hangt hier bij zo’n beetje elk huis op dit soort dagen de vlag uit. Op allemaal dezelfde hoogte (of soms om-en-om hoog en laag). En da’s een vrolijk geheel!

  Hangt bij jullie nu ook de NL vlag?

 7. Wat een fraaie herinnering is dat. Wij zijn dus ook sommige mensen!

 8. Mooi verhaal. Wij hebben een vlag, maar waren vandaag te lui om hem uit te hangen. Erg he?

 9. Wat een leuk verhaal. Mijn zoon was ooit bang voor “niemand”. Ook zo iets, hoe leg je dat uit?

  Het tuincentrum waar wij geweest zijn was in Drenthe in de buurt van Dwingeloo. Je kunt er alleen komen via kleine binnenweggetjes en die vergaten wij steeds. Nu hebben we een folder meegenomen waar het adres opstaat en een route beschrijving. Want ook gister kwamen we er heel toevallig weer langs.

  Gefeliciteerd met je 1 jaar bloggen. Dan zijn we bijna tegelijk begonnen. Ik ben half april 2009 begonnen en vind het steeds leuker worden. Vooral nu je over de hele wereld reacties krijgt en ook kunt lezen hoe het anderen in het buitenland vergaat.

 10. Vrouwe Baasbraal,
  Vreemd hoe uitspraken van volwassenen door een kind compleet verkeerd kunnen begrepen worden. Ik lag als kleine jongen eens ziek te bed toen mijn moeder mij kwam waarschuwen toch vooral geen geld te verbranden (?!?). Ik wist niet wat ik hoorde. Zij bedoelde natuurlijk dat ik niet mocht in slaap vallen met het licht aan, maar ik heb liggen piekeren en tobben waarom zij veronderstelde dat ik in godsnaam in mijn bedje géld zou verbranden.
  Met vriendelijke groeten,
  Uw Drs.

 11. Donderdag hang ik de vlag uit, aankomende, dan is er eentje jarig en behaalt die fel begeerde 18 jaren grens 😉

  Zelf liet ik ook al doorschemeren dat mijn familie het anders deed op Koninginnedag, whahaha

  Een nog betere oplossing misschien achteraf, heb er nooit bij stil gestaan tot ik heel veel ouder werd, toen snapte ik de ophef ook niet zo op die ene dag in het jaar. Nu nog niet eigenlijk.

  XXX

 12. Hahaha, geweldige opmerking van dit ‘sommige’ kind…! Wij vlaggen eigenlijk altijd wel, gewoon, omdat het zo vrolijk wappert!

 13. Ik ben geen sommig mens! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s