De strenge winter overleefd………….


maar toch nog gesneuveld met het zicht op de zomer……..

Ik denk dat hij tegen mijn smetteloos gezeemde ramen van de serre is opgevlogen. Arm beestje….
Sjoerd, die hier een stukje noordelijker vandaan woont, vertelde dat hij een jager had gesproken en zijn hond vond voortdurend dode dieren in het bos achter zijn huis, dieren die de strenge winter niet gehaald hebben. Maar deze pimpelmees was veilig dacht hij.

14 Reacties op “De strenge winter overleefd………….

 1. Agossie…….je moet wel uitkijken waar je vliegt natuurlijk, nou d’r broeden er hier genoeg dus hun aantal zal niet echt slinken!

 2. Wat sneu. Mijn zoon was gisteren getuige van een gewond eendje, vond ik ook al zo zielig.

 3. aaaaaaaaaaa zielig, en bedankt voor een extra en legitieme reden om nog maar weer ff mn ramen niet te zemen 🙂 dit wil ik niet op mn geweten hebben 🙂
  (dan maar ziltig matglas,zo wonend op 2 km van de zee)

 4. Ja dat is het nadeel van mooie gezeemde ramen! Je kunt er mooie roofvogelsilouhetten voor kopen die je op de ramen kunt plakken. Heb je altijd zicht op “nepvogels” maar de echte vliegen niet meer tegen je raam. Dit is een koolmees en geen pimpelmees. Koolmezen hebben een stropdas en pimpelmezen niet (die hebben weer een hemelsblauw koppie). En deze seigneur heeft overduidelijk een prachtige stropdas!

  • @ Aafje: Leuk dat je op mijn blog reageert! Ja, ik twijfelde al! Van die stropdas wist ik niet, maar wel dat koolmezen groter zijn dan pimpelmezen en deze was zo klein……..
   Verder krijg ik Leo nooit zo ver dat ik roofvogels op de ramen ga plakken. het enige wat er op zit is om mijn ramen maar niet meer te zemen…….

 5. Wat sneu, ja schone ramen willen ze wel eens tegen aanvliegen, maar het kan ook zijn dat hij te zwak door de winter heen gekomen was, en dan redden ze het net niet.

 6. Agossie de arme sukkelaar.
  Mijn ramen zeem ik voorlopig maar niet, daar vliegt ook van alles tegen, duiven ‘kaatsen’ meestal terug maar kleine vogeltjes verliezen soms hun leven.
  Dus weer een goed excuus om niet te zemen.

 7. wat leguber Jan zo’n lijk op het net ;-S

 8. Achossie….sommige mensen vinden het wellicht ‘maar’ een vogeltje, maar ik vind het reuze sneu!

  • @Repel: Ja, ik ook hoor! Ieder beestje, diertje is er één. We hebben het er toch wel eens over gehad dat ik zelfs spinnen levend vang en buiten zet? Jij was dat toch die zoooo bang voor spinnen is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s