akelei en akelig…..


Eerst even over akelig:
Gelukkig ben ik haar niet. Ik ga a.s. vrijdag niet trouwen, dus ik hoef ook geen lange nagels te hebben. Want zij hier en zij kregen gelijk toen ze me hier (bij de commentaren) waarschuwden. Het gebeurde vrijdag al, maar ik durfde het jullie niet te bekennen. Jullie die denken dat ik een landvrouw ben waarbij altijd alles lukt en die haar hand niet omdraait voor het buitenleven. Nou, ik heb mijn hand wel omgedraaid en dit is het resultaat:

Gelukkig heb ik zoals altijd een leger engelen op mijn schouder zitten en zette ik niet veel kracht, want mijn duim had er wel af kunnen liggen. Nu is de nagel gekliefd en daaronder zit een flinke snee, geen bot geraakt.

Ik bedacht dat ik vandaag de serre wel eens mooi schoon kon maken met een sopje van groene zeep. Het heeft al twee dagen niet gebloed, dus het is echt wel dicht. Maar ik stootte wat onhandig tegen de raampost en toen ging het weer bloeden. De hele verdere dag wil ik dus niet met ‘nat’ werken, anders gaat het nooit dicht. Toen moest ik wel met de grashark en de electrische snoeischaar en zo. Het voordeel was dat ik onder de bladeren overal AKELEI vond. Dat is toevallig een van mijn absolute lievelingsbloemen!

ook tussen de tegels


Ik zag er zeker een stuk of tien en ik heb alleen nog maar de voortuin gedaan. Het zou me niet verbazen als er een stuk of twintig staan. Dat vinden jullie misschien overdreven, 20 akeleien, maar op 35×40 m., is het wel aardig wat, maar niet overdreven, vind ik persoonlijk, of wel? In ieder geval heb ik toch nog aardig wat kunnen doen….
O en jongens, had ik al gezegd dat het PRACHTIG weer was vandaag? Nou PRACHTIG van half zes tot nu 20.04 uur!

21 Reacties op “akelei en akelig…..

 1. Aaaaarghh! *Slaakt hier een gewelde kreet!*
  Dat doet zééér Janneke!
  En dan lees ik dus verder dat je met de elektrische snoeischaar verder ging? Oei oei oei! Ging dát wel goed dan of ligt nu je nek half doormidden en krijgen we dat volgende week een keer te horen (en te zien) ?

 2. Nee, het is een veilige, niet zo een die een hele heg wegmaait! Het is een gewone snoeischaar, alleen het afknippen gebeurt met een electrisch mesje. Die andere heb ik wel naar staan te kijken, maar ik zie me nog niet op een trapleer de heg knippen….

 3. Auwauwauwauwauwauw Janneke… Wat moet dat ’n pijn doen!
  Verzorg je maar goed (of laat je maar goed verzorgen, da’s nog zo leuk).
  En die akelei: pràchtig!

 4. Auw, auw, auw, auw, auw, auw: het doet bij mij pijn als ik ernaar kijk! Auw!

  Tjemig….je hebt het wel over niet bloeden en zo, maar hoe gaat het nu met de pijn? Tjemig meid, wat een akelig gezicht!

  Sterkte en snel genezen hoor!

 5. He gats, ik zit hier al met samengeknepen ogen naar je nagel te kijken. Dat moet pijn doen.

  Enne, ik ga vrijdag trouwen hoor! 😉

 6. AAAAAAAAAAARRRRRGGGGGGGHHHHHHHHH AU AU AU dat doet pijn …..

 7. Fijn, zo’n duidelijke foto op de vroege ochtend… Brrr. Ziet er naar uit!

  En akeleien verspreiden zich dus echt zo snel als de buikgriep! Heb je de ene zomer er een paar staan; een zomer later zijn dat er al véél meer, en niet veel later staat je hele tuin er vól mee. Ik vind het wel mooi! (En dan vooral de combinatie paars en wit.)

  Doe je wel voorzichting nu?

 8. Jakkes!

  Maar die akelei is mooi, dat maakt een hoop goed enne je vroeg naar mijn tuin, ongeveer 800 m2, vast weinig voor zweedse begrippen, maar voor mij perfect!

  Sterkte!!!

 9. Iiiiieeeeeeeeeeeeeeeks wat een rotzicht die duim, ik krijg er de kriebels van en niet de leuke kriebels.
  Maar akeleitjes zijn ook mijn lievelingsbloemen en ik geef er niks om dat ze overal opkomen heerlijk juist, mijn tuin is toch een rommeltroepje. Maar ach die bloemen zullen wel bij me passen, het zijn de bloemen der dwaasheid volgens de ‘bloementaal’

 10. I like akelei!
  Maar bij mij wil het niet groeien. Wat doe ik fout?

  Doe je verder wel voorzichtig? Die duimfoto ziet er niet leuk uit…

 11. Als die akeleien allang weer zijn uitgebloeid is die nagel nog volop’in de groei’dat duurt wel even.

 12. Niet meer van die enge foto’s plaatsen hoor, anders durf ik niet meer te komen lezen (-;

 13. Ai dacht afgelopen week juist hoe het met jullie gaat.Oeps
  Hoe komt dit?
  veel lenteplezier in Zweden
  gr.Constance

 14. Janneke heb je dit met een bijl gedaan? Als je je bijl met twee handen vast houdt, blijft je duim in ieder geval heel!
  Wees voorzichtig en als je nat werk doet, doe huishoudhandschoenen aan.
  Sterkte en beterschap met je duim.

 15. Auw auw auw dat doet zeer! en dan ga je ook nog proberen te soppen dat is natuurlijk helemaal niet goed.

  Hoe is het met de snoeischaar afgelopen dat is hopelijk wel goed gegaan.

  Wat een leuke bloementje de Akelei, en dan heb je er nog veel in je tuin staan, wat zal je kunnen genieten 🙂

 16. Het is wat moeilijk om op je log te komen bij tijd en wijle, dan wil het log niet laden dan weer wel en dan willen de reacties weer niet laden om te reageren, daarom wat laat maar gisteren las ik dit al, OUCH is ook wat ik zeg, en ik hoop dat het snel geneest!

  De akelei, ja prachtig en dat wilde ik ook nog zeggen, als heb je en tuin van 2 bij 2 en jij hebt er alleen maar akelei instaan, het is toch JOUW tuin?

  Ja zo ben ik dan ook weer, hahaha, als ik kon zou ik een tuin vol met wilde bloemen hebben, denk ik, met her en der een paadje 😉 Liever nog.. geef mij maar een groot veld waar ik de wilde bloemen in mag laten groeien 😀

  XXX

  • Ja Morgaine, ik weet het van dat moeilijke laden. Ik denk dat het door de grote hoeveelhied foto’s komt. Ik zal een s bij WordPress kijken hoe ik dat op kan lossen. Ik dacht al dat het aan mijn computer lag.
   Verder: Ik heb twee zakjes met veldbloemenzaad klaarliggen om te zaaien, maar het is nu ’s nachts nog net te koud. Ik hou ook niet van en getrimde tuin hoor, maar mijn kunst is het om de tuin zo te verzorgen dat het lijkt alsof het allemaal spontaan groeit. En dat is hard werken, dat kan ik je verzekeren. En ja, 2x2m. is ook leuk, hoor!

 17. ieeeeeuw…. ik zie alleen die akelige vinger…..ehm hou m goed schoon en in de gaten hoor,tuinbacterien kunnen lelijke onstekingen geven, maar ws ehm zijn die met t bloed wel weggespoeld… sterkte!

 18. Kwam hier voor het eerst aanwaaien via een andere blog, maar weet niet of ik nog terug kom… *Slik* 😉 Die foto kwam nogal als een verrassing na eerst er nog doekjes om te winden.

  Akelei is al jaren een van mijn favorieten. Toen mijn ouders hun huis verkochten heb ik de tuin nog even geplunderd en akelei en vergeet-me-nietjes mee genomen. Zelf kon ik ze toen niet kwijt, maar mocht ze bij mijn schoonouders in de tuin zetten. Die hebben er nog plezier van en ondertussen heb ik daar dus ook weer de erfenis van in onze eigen tuin.

  Sterkte met de duim! Hoop dat het snel weer genezen is.

 19. Volgens mij zijn planten nooit teveel, zeker niet als je ze prachtig vindt.
  Ik hou van een ‘scharrel’-tuin waar allerlei dieren doorheen scharrelen op zoek naar eten en schuilplekken. Ik bouwde zelfs ooit een beestentoren, waar de mol en de muis in woonden en een vlinder een pop maakte en vooral spinnen het erg naar hun zin hadden en dus weer vogels.
  Meestal worden mijn tuinen een georganiseerde wildernis waar menig (klein) dier zich thuis heeft gevoeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s