Gele streep


Naar aanleiding van de leuke verhalen die zij vertelt en naar aanleiding van het verhaal van haar over gooien met poepluiers, heb ik besloten ook een verhaal te vertellen. Het is tevens een antwoord op de vraag die iemand kan stellen of er iets is waar ik me verschrikkelijk voor schaam. Het zal in 1977 geweest zijn en het was rond deze tijd, iets vroeger in het jaar. Ik was 28 jaar en ik was ietsje te dik na twee kinderen kort op ekaar (1974 en 1975). Ik kocht bij de reformzaak vermageringsthee met sennepeulen en nam daar de hele week braaf thee van.
De hele week was er niets gebeurd. Op zaterdagmorgen dacht ik: “Het helpt niet” en ik nam i.p.v. het voorgeschreven ene kopje, drie grote bekers vol. Die middag ging ik met mijn Oma op bezoek in het ziekenhuis naar mijn Opa.
Voor diegenen die de Clarastichting niet kennen, zal ik even beschrijven dat het parkeerterrein op ongeveer 5 minuten lopen van de ingang is. Ik had mijn oma thuis opgehaald en ik had de auto geparkeerd op het parkeerterrein. We stapten uit en ik merkte dat de thee begon te werken. Ik had de WC makkelijk kunnen halen, maar niet met mijn Oma aan de arm die over de 80 was. Een klein stukje liep ik met haar mee in haar tempo, maar daarna zei dus tegen mijn oma dat ik haar wel op zou zoeken weer, maar dat ik eerst nodig naar de WC moest. Helaas werkte de thee geweldig en ik haalde de WC net niet! Daar aangekomen heb ik me zo goed mogelijk schoongemaakt met papieren zakdoekjes en papieren handdoekjes. Mijn onderbroek heb ik weggegooid en mijn panty over mijn blote billen aangetrokken, O.K. jurk er overheen, jas eroverheen, het was niet anders. Snel nam ik de lift en boven aangekomen, zag ik dat het bezoekuur nog niet begonnen was. Mijn oma stond in een kring van mensen die ze kende en ik ging er bij staan. Achter mij in de hoek bij het raam stond een lage stoel waar een man op zat. Na een minuutje of zo, deed ik mijn lange mantel uit en hing hem over mijn arm. Na weer een paar minuten keek ik weer eens om en die man in die stoel keek me woedend aan. Ik dacht: “Wat heeft hij?” , maar toen ik me omdraaide zei mijn oma:”Janneke, je jurk zit in je panty” In de haast om snel boven te komen, had ik mijn jurk IN mijn panty die over mijn blote billen was aangetrokken, gestopt. Deze man had een minuut of twee, drie een prachtig onderaanzicht op twee (vast nog niet helemaal schone) billen gehad met alleen een panty er overheen. Die man had natuurlijk helemaal niks kunnen zeggen, maar hij wist ook niet goed raad met de situatie. Wat een blunder, wat een blamage. Nooit meer heb ik vermageringsthee gebruikt. En nu nodig ik jullie uit om je grootste blunder op het ww net te gooien. Het hoeft niet over poep te gaan.

21 Reacties op “Gele streep

 1. Goed verhaal! Ik ga eens nadenken over mijn grootste blunder….

 2. Hahahaha, wat een verhaal !! Enne ik bega nooit *bloos* blunders hoor 😉

 3. Gelukkig kun je er nu om lachen, maar het zoiets is wel mijn ergste nachtmerrie…
  Blunders? Ik?

  Nou, een kleintje dan. Ik was dertien en ongesteld. Nog maar één van de eerste keren. We kregen thuis zo’n proefpakket Libresse en i.p.v. een stevig maandverband koos ik een inlegkruisje. Logisch, want die dikke watten wil je gewoon niet in je onderbroek, zeker niet als je dertien bent en echt ie-der-een op school kan zien dat je ongesteld bent dan, hè? Dat snap je.
  Maar ja, vooral als je alleen een inlegkruisje gebruikt ziet juist écht iedereen het… Broek rood, jas rood, alles rood, maar ik had niets door. Pas thuis zag ik het. En ik was in de tussentijd ook nog naar de orthodontist geweest enzo.

  Ik kan er eigenlijk nog steeds niet om lachen…

 4. Ooooooow! Wat erg! maar wat een kostelijk verhaal, hoe je het opschrijft!

  Min ergste blunder staat al op het net, je weet wel: ik stuurde een sms naar een vriendin die waakte bij het sterfbed van haar zus: “ik denk aan je….”

  alleen in plaats daarvan stuurde ik de sms abusievelijk aan mijn baas….

  als ik nog een blunder bedenk, maar ik er een log van ter ere van jou!

 5. Ai wat een blunder… ik denk dat je ter plekke wel even door de grond wilde zakken.

 6. Ik lees vaak je antwoord bij Ilse.
  Dit keer was het ook weer treffend.
  Ik dacht he een mede oma.
  Ben je dus maar eens op gaan zoeken op he www.
  Wat een verhaal zeg. Ik heb ook eens zo’n blunder mee gemaakt. Je weet dat als je kleine kinderen hebt het in de morgen spitsuur is. Snel kinders aan gekleed in heb het nu over midden’80. Met de auto naar school . (Wij woonden 12 km van de Vrije school af .) Snel over het school plein gelopen en wat komt er uit mijn broekspijpen? Mijn panty ik had snel een nieuwe gepakt om dat ik mijn andere panty niet zo snel kon vinden. Hij hing als een soort staart onder mijn broek uit. Brak bijna mijn nek er over. Jeetje wat schaamde ik me zeg. Echt een blunder. En mijn kinderen schaamde zich er nog erger voor. Nu zijn ze 30,35, 37 en ze hebben het er nog weleens over. ,,Mam heb je nog een staart?”Grrrrrrrrrrrrrrrr kinderen……. Maar jou blunder is ook niet te versmaden. Ha ha … Hartelijke groet , leni

 7. Ohhh oke mijn grootste blunder:
  ik stond op knappen , was zwanger , 2 weken over tijd en had weeën die alleen niets deden , valse weeën noemde de gynaecoloog het.
  En omdat die valse krengen heel veel pijn deden en al 24 uur bezig waren en ik nog 0 ontsluiting had en niet geslapen de hele nacht kreeg ik een zetpil om die weeën te stoppen
  En waar duwde ik die zetpil? Juist ja daar waar de baby naar buiten moet. En dat moest ik toen even opbiechten aan de gynaecoloog pffffffffffffffffff ik schaamde me dood , ik weet heus wel en toen ook waar een zetpil in moet alleen toen even niet , ik dacht daar doet het pijn daar moet ie in .

 8. oh oh, ik kom hier bijna niet meer bij… niet alleen van jouw verhaal (want voelde zelfs een beetje plaatsvervangende schaamte!) maar ook met die andere verhalen hier… wat ben ik blij dat ik niet de enige ben die blundert…
  op mijn eigen blogje durf ik het niet te schrijven want daar lezen ook heel wat collega’s mee, maar op mijn allereerste inloopweek op school, dat is een week waarin de cursisten allerlei informatie krijgen en ik mezelf ook als schoolpsychologe moest voorstellen, en zelfs een uurtje psychologie mocht geven, droeg ik een witte broek (september, zonnetje, je kent dat hé) en onverwacht kreeg ik mijn maandstonden inderdaad… en had ik toch wel niets bij me zeker… grrrmpffff, uiteindelijk aan een collega wat gevraagd maar het kwaad was al geschied, en dus heb ik maar les gegeven ZONDER ook maar iets op het bord te schrijven, want ik durfde me echt niet omdraaien, voor zo’n grote groep volwassen cursisten… en een rooie kop dat ik had… ze zullen toen vast gedacht hebben, wat een stijve trut is me dat.. maar achteraf bleken er zich toch meer dan 40 cursisten in mijn les ingeschreven te hebben…

  ik las trouwens bij door dat je haar het boekje van frederick hebt opgestuurd, wat ben je toch een schat!

 9. Oh gosh, ja dan kun je wel door de grond heen zakken, en al die tijd terwijl ik ook de andere blunders lees, (you go Ilse, hahaha), zit ik mij te bedenken wat is nu mijn grootste blunder?

  Ik moet zeggen, tot nu… uhm… ze vallen wel mee in vergelijking met deze? Ik weet het echt niet, en er valt mij in dat ik ooit met wissel van zomertijd een uur te vroeg op mijn werk stond… ja ook best een blunder… dat ik mensen aanspreek die helemaal niet zijn wie ik denk dat ze zijn?

  Nou ja, dat soort blunders dan, het heeft vaak met de tijd te maken, gelukkig ben ik daardoor meestal te vroeg juist en heel soms ook te laat, maar dat is echt soms en vaak ook gered op het laatste moment.

  Oh… en lol.. ja een grotere blunder… in de trant van Ilse, hahaha die was ik bijna vergeten.

  Ik was net moeder van mijn prachtige tiener nu, en ging voor het eerst weer eens kleding shoppen voor mijzelf met mijn moeder samen. Met kind in de wagen, nog heel erg jong, piep echt, ik denk dat ze nog geen 8 weken oud was op dat moment, ik sta in een grote Marca die toen nog was, zet mijn kind in wagen op een plek waar ze niet zo in de weg staat, ik ga rek na rek langs en dwaal op mijn manier rond en sta buiten met mijn moeder (nota bene!) en ineens mis ik wat…

  juist.. stond mijn kind nog in de kinderwagen in dat ene hoekje geparkeerd, dat is toch ook wel een superblunder! 😉

  XXX

 10. Wahahahaha, wat erg! Maar (sorry!) ook erg hilarisch!! De grootste angst van pantydragend vrouwenvolk volgens mij….

 11. Whahahahaha ik lach me dood. (trouwens, Morgaine, mijn moeder heeft dat ook gedaan met mijn broer – de eerste, ze was zelfs al een andere winkel binnengegaan).

  Ik, een blunder?
  Met een open gulp op een sollicitatiegesprek komen misschien… Gelukkig kreeg ik die baan toch. 🙂

  Te laat komen op allerlei “eerste keren”.

  Ach allemaal niet zo blunderig… Ik kan nergens op komen, maar IETS moet ik toch gedaan hebben???

 12. bläähh, mijn email is gekaapt. Zucht.

 13. hahaha oeps ik mag niet lachen want je was daar natuurlijk zeer verveeld mee
  ocharme
  tja het is niet voor niets dat ze dit hier in België het vliegend noemen
  hihi
  groetjes

 14. Geweldig, ik zie het zo voor me! Mijn collega heeft dat ook een keertje gehad. Met dit verschil dat zij wel een slip aan had:-)

 15. Eventjes hartelijk lachen mag zeker wel nietwaar? Hahahahahhahahahaha. . .

  En een blunder van mezelf? Daar moet ik nog eens over denken, op het moment weet ik er niet zo eentje op te lepelen en ze zullen er vast wel zijn hoor ( ik vrees selectief vergeetachtig te worden)

 16. Fantastisch dat je dit moment met ons deelt! 😉

  Da’s meteen de reden waarom ik altijd kijk of alles aan de achterkant wel goed zit als ik naar het toilet geweest ben. Ik heb het namelijk ooit iemand anders zien overkomen (wel met een slipje aan trouwens).

  Enne, blunders? Goh, dat weet ik eigenlijk niet. Volgens mij niet heel erge.

 17. @Jezz, lol, ja ik hoorde dat dit meerdere moeders wel een keer overkomt, meestal ook maar één keer en dan ben je eraan gewens, hahaha 😉

  XXX

 18. Wahahaa…wat een giller!! En blunder van mezelf?? Volgens mij geen een, of het moet zijn dat ik pas nog op de blauwe slofjes van de zwemles naar AH fietste…
  Verder niks…saai ben ik zeg!!

 19. Blunders? Jee ik zou er een boek over kunnen schrijven!

  Ik was 15 en mocht in een orgel-en pianowinkel helpen. Iedere zaterdag werkte ik daar en soms ging de telefoon, de baas zei dan tegen mij: Als het meneer Solenthaler is ben ik er niet hoor”
  Ik was altijd blij dat die Solenthaler niet belde want liegen vond ik niet zo leuk.
  Op een zaterdag zat de baas met een vertegenwoordiger in het zithoekje van de winkel. De telefoon ging en ik riep: “Jaja als het meneer Solenthaler is bent u er niet!”

  3 keer raden hoe die vertegenwoordiger heette?!!!!En even voorstellen hoe chef en vertegenwoordiger keken???

 20. die thee is vreselijk!!! ooit dronk mijn schoonpa hem zonder het te weten. hij zal het nooooooit vergeten.

  als ik de topper heb uit mijn vele blunders gekozen heb zal ik hem sturen.

 21. hahahaha, ik moet vreselijk lachen! gelukkig is het al een tijdje geleden 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s