vrolijk!!!


“Nog eventjes, nog eventjes , het voorjaar komt er aan! Dan wordt het weer een leventje van zonneschijn en graan”(uit ‘Frederick’) Vanmorgen om 7 uur was het maar -3, dus waarschijnlijk komt het hier ruim boven het vriespunt vandaag. Ondanks dat er nog een hele laag sneeuw ligt, heb ik het voorjaar in mijn kop. Toen we in november hierheen verhuisden, kreeg ik van mijn goede vriendin Miriam drie zakken bollen. Tegen de tijd dat ik tijd had om ze te planten, was hier de grond al bevroren. Zaterdag heb ik ze gepoot, niet in de grond, maar in bakken.:
blauwe druifjes, gele narcissen en wit met gele narcissen.


Die pot is van mijn overleden Aronskelk en die kist stond op de zolder bij mijn opa en oma en is nog van voor de oorlog. Ik heb hem gevernist (moet nu weer!) en er planten in gezet. Later zag ik in een plantenmagazine dat een of andere hotometoot op het gebied van planten en zo, precies hetzelfde gedaan had! Zoals jullie op de foto kunnen zien, steken ze hun kopjes al boven het maaiveld.
Verder heb ik mijn asparagus en mijn oleander helemaal kortgeknipt en ik ga kijken of ze het gaan doen.

De yucca heb ik opgegeven, maar toch ga ik hem kortzagen en deze zomer in de serre houden, wie weet. Ik kan het nooit goed opgeven met planten èn met mensen.
Alleen mijn aronskelk heb ik opgegeven hoewel ik de wortels heb laten zitten onder de narcissen

Maar het valt niet te ontkennen dat er nog een hele laag sneeuw ligt:

Purperpolletje vroeg het al: mijn autosleutels zijn nog niet gevonden! Evenals een bezem die ik gekocht had en die onder de volgende sneeuwbui verdween en twee lakens van ons avontuur met het serredak.
Maar wat ze hier ook hebben en wat nu pontificaal bij mij in een vaas staat is dit:

Ik heb er zin in, in het voorjaar. Ik heb mijn fotomapje ‘winter in Kolbyttemon’ afgesloten en een nieuw mapje genaamd ‘lente 2010′ geopend en ik heb de foto’s die ik tot nu toe gemaakt heb ‘bijna lente’ genoemd.
Lamaar komme, de lente!!!

20 Reacties op “vrolijk!!!

 1. Janneke, ik bewonder je om je ambitie. Ik zie je daar staan, kijkend met één oog naar de sneeuw en met dat andere ook naar die bolletjes die wel moeten groeien, of ze willen of niet.

  Bloeiende tulpen terwijl de wolvensporen om het huis sluipen.

  Morgen min 10 🙂

  • Nou, het klinkt wel spooky als je het zo stelt…. We hadden vannacht trouwens weer een hert in de tuin, dat wel.

   • janneke ,ik dacht al , zoveel sneeuw 70 cm zou in het hoge noorden kunnen zijn,nog bedankt voor je reactie op de vogels in onze tuin, we hebben ook ringmussen en sinds kort 2 goudhaantjes, maar ook 2 katten die we in de gaten moeten houden. groetjes Ria

 2. Wat heerlijk voor je dat je zo blij wordt van het zonnetje….. en lekker tussen de bolletjes genieten van je huisje.
  Hier ook eindelijk een bleek zonnetje….. ook genieten tussen de bolletjes…
  Gr Anke

 3. oh, dit is definetely de lente: bolletjes planten en tulpjes in een vaas! heerlijk hé!

 4. Vertel ‘ns wat meer over de Frederick van jou. Want laatst kwam ik ook al ergens een reactie van je tegen waarin je het over Frederick had.

  • Toaske: ik laat het aan Door over om over Frederick te loggen en uit te leggen wie hij is. Ze krijgt van mij het boekje zodra ik in Nederland ben op 23 maart(dan stuur ik het he`?) Ik heb haar met Frederick vergeleken omdat ze midden in de winter van die geweldige zonnige logjes produceert.

 5. Oooo, tulpjes!! En bolletjes zijn ook zo leuk. Elke dag die groene puntjes de grond uit staren..

 6. Ik weet dat we hier al verder zijn dan bij jou, maar ook hier smachten we naar de lente! Ik ook….zelfs ik, wintermens dat ik ben, ben het compleet beu en verlang enorm naar voorjaar….

  Hoe zit het met de dagen bij jullie: worden die al wat langer?

  • Vanmorgen ging de zon op om 06.32, maar het begon al licht te worden om 05.48 en de zon is ondergegaan om 17.43, maar om tien voor half zeven kwam ik thuis en het was nog aardig licht.

 7. ik ben het helemaal met je eens….nu alle bloemetjes maar eens en geen ijsbloemen.. al hadden we die vanochtend toch weer op de autoruiten…
  grts

 8. off topic

  dank je wel voor je reactie…het heeft me meer geraakt dan ik dacht, ben er aardig ondersteboven van…

  jouw reactie maakt in 1 klap zoveel goed!

  • Ja raar hè, dat 1 zo’n kant nog wal rakende opmerking je zo van je voeten kan smijten! Zelfs ik was er ondersteboven van! Waar komt zulk venijn vandaan, vraag je je dan af. Je hebt nog nooit iets gedaan (en dat geldt voor Door ook) waar iemand zo venijnig en besmeurend van moet worden. Ik merk dat ik dat gevoel niet eens goed in woorden kan vangen. Tegen dit soort dingen kan je je emotioneel ook niet goed verdedigen. Dat het kul is, is evident. Maar het is vooral de agressie hard aankomt, die je niet zomaar uit je systeem kan krijgen. Maar: we laten ons humeur niet bederven door 1 slok azijn, terwijl er zo veel lieve en leuke mensen zijn die positief met jullie meeleven. Block haar en blijf voor de rest schrijven zoals je doet en foto’s maken zoals je doet. Het zal toch niet gebeuren dat ! enkel persoon door haar opmerkingen achteraf toch haar zin krijgt als je je manier van schrijven verandert.

 9. Volgens mijn ben je zelf ook een beetje een Frederick, of niet? Wat een heerlijk logje!

 10. Oh die oude kist is echt super! Zuinig ben je er al op en nu de boel maar laten bloeien, dat gaat goed komen.

  En de lente, ja als de wind nu nog even naar het zuiden draait, dan zitten we hier ook weer goed, en gaan mijn benen ook weer beter mee buiten 😉

  XXX

 11. Heerlijk he het voorjaar,het eerste zonnetje daar kan een mens zo van genieten en zo blij van worden :):) Al ligt hier gelukkig geen sneeuw meer ik ben er ook aan toe hoor, van de week zat ik te genieten in het zonnetje jas aan en even uit de wind buiten zitten(hoezo gek:) )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s