Naakte vrouwen……


Ik ben de jongste van drie meisjes.


Mijm oudste zus en ik gingen dus zwemmen:
Nou, dat was een belevenis zeg! In Zweden hebben ze de oplossing gevonden voor krappe verkleedhokjes en natte vloeren(Mammalien)! Ik had me helemaal geen zorgen hoeven maken. Maaike schreef het al in haar commentaar bij het vorige logje. Je komt de kleedkamers binnen en dan moet je eerst je schoenen uittrekken. Dat is echt zweeds. Dan moet je met je schoenen in je hand naar de kleedkastjes lopen. Daar zet je ze in het kastje van je keuze. Tegenover de kleedkastjes zijn lange banken en zo zijn er wel zes rijen, een enorme ruimte. Je kan je dus gewoon in de grote ruimte omkleden, geen geduw, geen gestoot tegen natte wanden. Trouwens: de vloer is ook droog! Nadat je je kleren in heet kastje hebt gedaan, loop je met je handoek en – in mijn geval – fototoestel en je bril(anders kan ik geen scherpe foto’s nemen) naar een grote ruimte waar aleemaal douches zijn en sauna’s en WC’s . Daar lopen allemaal blote vrouwien elkaar in een mistige atmosfeer, jonge, oude, dikke, dunne, rimpelige, grote, kleine. Mijn zusje verwoordde het nog het beste toen ze zei: “Het was net een surrealistische film” Iedereen deed zijn ding, zoals een handdoek voorzichtig opangen(hier was de grond nl. wèl nat!), een handdoek pakken, douchen, naar een handdoek toelopen enz zonder w het schezenlijk met elkaar incontact te treden. In deze ruimte trek je ook je badpak uit om naakt te douchen en zodoende is het dus in de kleedruimte droog, zoals Maaike al in het commentaar bij mijn vorige logje verklapte. Daarna kan je naar de zwembaden. Ook dat is een hele belevenis. Er is in de eerste plaats een groot 50m. bad, compleet met tribunes. Daar kunnen baantjes gezwommen worden(geen foto). Links daarvan, dwars er op, is achter een deur is een schoolzwembad waar les gegeven wordt. Aan de andere kant dwars op het 50m. bad is ook een zwembad voor hele jonge kinderen achter een deur zodat ze niet naar het diepe kunnen lopen. Achter het 50m. bad is dan nog een enorm ‘avonturenbad’met golfslag en een wildwaterbaan, twee glijbanen, whirlpools en van alles.

Deze foto laat een helft van dat bad zien, genomen vanaf een ‘brug’ over het bad waar nog een sauna en een turks stoombad is en een whirlpool:

In een woord VERRUKKELIJK!!! Ik ga me daar wel vermaken de komende tijd.
Een van de glijbanen loopt buitendoor. Morgen gaan we weer en dan ga ik van die glijbaan.

Daar ga ik morgen af. In de informatiefolder zag ik staan dat er ook nog een Romeins bad is; ik weet helemaal niet wat dat is en ik heb het ook niet gezien vandaag.
Morgen ga ik een 12 badenkaart kopen, dan ben ik 2.75 per keer kwijt. Ik ben van plan om tenminste een keer per week te gaan zwemmen de komende tijd. Ik doe jullie wel verslag nog.

14 Reacties op “Naakte vrouwen……

 1. Mooi hoor! En zie je wel…..zwemmen is leuk! We hebben hier ook een rpmeins bad. Er zijn 3 bad-kamers:Tepidarium, Caldarium. en Lanconicum. Het wordt van ruimte tot ruimte steeds warmes en het vocht in de lucht stijgt ook mee. Tussendoor afkoelen in het Frigidarium. Zoiets als een sauna dus, maar voor mij nog veel ontspannender. En wat ruikt het lekker….!

 2. Heerlijk he zwemmen, maar wel lekker dat de hokjes droog zijn :):)

 3. Ik schaamde me eerst dood in zo’n grote ruimte met z’n allen, maar nu ben ik eraan gewend. Geen gedoe in hokjes nee. Ha, die ZIJN er niet eens. Je KUNT niet eens kiezen! En daarnaast is er in elk zwembad tenminste! 1 sauna in de douches. Doe mij de zweedse zwembaden maar!
  En wat een goed idee, een twaalf baden kaart. Ik wil er ook wel één, want nu betaal ik elke keer 70:- (7€).

 4. Kijk, heel goed bevallen dus dat zwemmen!

 5. Haha, jij wil zeker veel hits op je blog met ‘naakte vrouwen’ 😀 😀 😀 😉

  Maar ’t ziet er goed uit!

 6. Nou, super toch? Zwembad én hokjes. Die zweden, die zijn zo gek nog niet. Al dat preutse gedoe hier…

 7. Nogmaals…. zwemmen is best leuk, maar niet (ik herhaal: NIET!) in overdekte zwembaden!! *gruwel*

 8. wat heerlijk, zwemmen daar! ik snapte je obstakels helemaal. leuk, om die verschillen te lezen.

  maandag mag ik weer aan de bak: dan heeft Middelste zijn eerste zwemles! daar gaan we weer: 2 jaar lang….

 9. Kijk dat is pas een zwembad, daar kunnen ze hier nog wat van leren 😉

  XXX

 10. Heerlijk zwemmen, ik ga ook elke week een uur baantjes trekken om mijn conditie op peil te houden.
  En wat kleedhokjes enzo betreft, daar zit ik niet zo mee. Heb je daar wel kluisjes (met sleutel) om al je spullen op te bergen? Of wordt er in Zweden niet gestolen?

 11. 10.

  ha die jan, zeg ik heb een vriendin in australie, mary egglestone, ik geloof dat je haar al een keertje advies gegeven hebt, zij wil iets weten over de logopedische behandeling van een aphasie-patiente van 17(!) jaar… hun skype-adres is:
  friedrich schwarz & mary
  zou je haar met een berichtje (in het engels)willen contacteren?
  een filmpje van de patiente zou ik je kunnen toesturen. heel erg bedankt,alvast.
  ja de winter ruimt niet zomaar het veld hier vriest het ook al weer. maar de wegen zijn hier tenminste geen sneeuwtunnels meer en geven de blik vrij op velden waarin de eerste groene plekken door de sneeuw schemerden, tot gister toen alles wee dichtgsneeuwd is. de sneeuwklokjes bloeien al bijna..
  dikke kus en groeten aan lé…
  *

 12. Dat gaat dus hetzelfde als in Denemarken. Daar gingen wij eens naar een zwembad in de vakantie. Heel hygienisch!
  Goed dat je het zwemmen gaat oppakken!

 13. oh goed geregeld dus daar, ik haat alleen overdekte zwembaden.

 14. hoeveel kan je er mee afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s