Toerist in onze eigen stad.


Leo heeft een rondje Internet gemaakt en het is raar maar waar: het Hilton hotel Roterdam was een van de goedkoopste hotels voor ons in het weekend. Nu zitten we dus op de achste verdieping van het Holtonhotel met uitzicht op het Hofplein. Toerist in eigen vaderstad.

We kwamen pas half twaalf aan, want ik moest eerst mijn portemonne ophalen op Schiphol die ik toen ben kwijtgeraakt en daarna mijn rijbewijs bij de marechausse en toen hebben we ook nog onze grote koffer daar in de bagagekluis gedaan, want die hebben we pas in Mexico weer nodig.
Toen zijn we de stad ingegaan en hebben in de derde speelgoedwinkel een Legoduplotrein kunnen scoren, al was de trein die we eigenljk wilden, uitverkocht. Daarna nog even bij Donner voor alle kinderen een boekje gekocht, om te kwijlen zeg! Ik zou daar zo mijn laatste geld aan uitgeven! Toen met openbaar vervoer naar Hendrik Ido Ambacht waar we om drie uur aankwamen. Eerst nog een heel gevecht met die verschrikkelijke Metro! Wat is dat klant- en toeristonvriendelijk zeg! Teneerste moet je alleen al daarop afgestudeerd zijn om een kaartje te pakken te krijgen. Ten tweede staat er een rij van 10 minuten voor de enige twee automaten waar je dan zo’n dagkaart kan kopen en ten derde betaal je voor een ritje van Beurs naar Zuidplein E. 4,90!!!!! Niet te geloven zeg! Als we weer terug zijn, ga ik maar eens een pittige brief schrijven aan de RET! De verjaardag was heel leuk. We hebben genoten. Mijn dochter had zelf een taart gemaakt:
Mijn kleinzoon kon na wat oefening (we hebben de kaarsjes wel vijf keer aangestoken):

en na wat verandering van positie:

uitstekend zelf zijn twee kaarsjes uitblazen:

Bedankt voor jullie hartverwarmende reacties bij mijn vorige logje. In Mexico ga ik al jullie logjes lezen, maar nu slapen!!

15 Reacties op “Toerist in onze eigen stad.

 1. Toe maar, het Hilton! Wow…

  De taart is schitterend: compimenten voor je dochter en jullie allemaal van harte gefeliciteerd met de kleine grote man.

  Veilige reis voor later en tot logs…

 2. Op jouw dochters taartenmaakkunsten kan ik wel jaloers worden geloof ik: MOOI!

  Mijn man komt ook uit R’dam en we gaan er af en toe weer eens terug. En elke keer is het zowel bekend als toch weer helemaal anders. Het OV met die leuke nieuwe kaartjes hebben we nog niet mee mogen maken…

 3. Jeetje die taart, dat heeft ze echt geweldig gedaan, dat kan ik zeggen omdat ik bij Teleac de workshop heb gezien hoe je die dingen moet maken, hahahaha

  Prachtig en ik hoop dat je heerlijk geslapen hebt in het Holton 😉

  XXX

 4. Boehoeeee *jaloers* dat je gisteren in HIA was!! 😉

  Wat goed, die taart was gewoon af! En leuk!!! 😀

  Goede reis!!

 5. Dank jullie allemaal wel, ik zal het aan haat doorgeven. Miriam, ik weet dat je NU op mijn blog zit! Ik schrijf even een kort logje….

  1

 6. ok :d
  ik was er al weer af, maar zag je reactie in de mail binnenkomen 😀

 7. wat een schitterende taart zeg.. en van harte nog met je kleinzoon… 2 jaar alweer…mooie foto’s..hoewel ik ook in R geboren en getogen ben herken ik dit stuk niet… maar ik moet eerlijk zeggen: het is lang lang gelden dat ik daar was..het kan goed 15 jaar zijn…
  grts

 8. Gefeliciteerd met je kleinzoon!
  En het Hilton klinkt echt geweldig! Leuk hoor, ik heb in Manchester ook eens in het Hilton gelogeerd: leuk en om te kwijlen!
  Veel plezier in Mexico, jij komt nog eens ergens! 😉 Werk-ze, bedoel ik dus eigenlijk…

 9. Wat een geweldige supertaart!! Proficiat met jullie kleinzoon!! 2 jaar alweer… jeetje, wat vliegt de tijd dan toch!! En Donner…? Ik ben jaloers!! Donner is echt een geweldige winkel!!
  ps, ik heb je een Award gegeven…. kijk maar even wat je ermee doet! 😉

 10. Wat een prachtige taart. Echt super.
  Ik ben behoorlijk onbekend met het OV, maar heb wel het een en ander gelezen over dat nieuwe systeem bij RET. Waardeloos is dat, OV moet goed toegankelijk en begrijplijk zijn.

 11. Eigen stad?
  Je bent dus oorspronkelijk Rotterdammer?
  Ik ook! (van 0 to 2 was ik Rotterdammer).
  Wat ik vragen wou: Sinds juli woon je in Zweden. Hoe snel leer je Zweeds? Je redt je na een half jaar al?
  Nog veel plezier met je vakantie in Nederland.

 12. @Miriam: Mijn internettijd was op, dus ik kon het niet verzenden en later moest ik het opnieuw tikken vandaar
  @clair: het Jofplein igt aan het eind van de Coolsingel en de weg vanaf het Centraal station komt er ook op uit. Aan de andere kant van het Hiltonhotel begint de Lijnbaan, hartje stad dus…
  @Wondelgijn: bedankt voor de Award. Als ik terug ben in Zweden zal ik er naar kijken.
  @prikkeldraad: Ik heb een programma op mijn computer – Rosetta Stone – en daar oefen ik ieere dag een uur mee, en ik heb twee keer een cursus van 16 lessen gevolgd. Ik ben het gewoon gaan proberen en ik moet zeggen : als je echt iedere dag oefent, gaat het snel! Wel heb ik een afschuwelijk accent!
  @allen:Busje komt nu om naar Mexico te rijden, ik spreek jullie

 13. @Clair: Hofplein!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s