Een zweepslag is geen whiplash


Op dinsdag heeft mijn dochter 4 kinderen onder de twee jaar. Haar eigen kinderen zijn alletwee onder de twee en ze is ook nog gastouder voor twee kinderen onder de twee, enkele dagen per week. Omdat ik er nu was, konden we met allemaal weg. Dat ziet er zo uit:

Eerst gezellig met zijn vieren spelen en dan wordt het tijd om weg te gaan:

Twee zijn er alvast aangekleed, de rest krijgt ook een jas aan en een muts op en daar gaan we: twee in de tweelingwandelwagen, 1 in de buggy en 1 in de draagdoek.

We wilden naar het winkelcentrum, zo’n 20 minuten lopen, maar we zijn er nooit aangekomen. Een van de kinderen had ineens geen muts meer op en we zagen hem liggen, schuin aan de overkant(we waren net overgestoken). Ik wilde dus even terug lopen, maar bij het afstappen van de stoep, voelde ik ineens een hevige steek in mijn kuit en ik voelde iets springen, net als de snaar van een gitaar. En toen kon ik niet meer lopen. Ik heb regelmatig mensen meegemaakt met een zweepslag en ik herkende het meteen. Ik kon alleen nog een beetje strompelen en het deed verschrikkelijk pijn. Dus zijn we maar weer terug gegaan (de kinderen protesteren natuurlijk) en ik ben met een paracetamol 1000 eerst een paar uur gaan slapen. Daarna heb ik mijn middagafspraak afgebeld en zij raadde me aan om naar een fysiotherapeut te gaan. Nu heb ik een goede vriendin die fysiotherapeut is, dus ik heb haar gebeld. Zij heeft meteen een afspraak gemaakt met de beste fysiotherapeut op dit gebield , zij tapet het been in, maar met elastische pleisters, die ook het vocht afvoeren en zo. Wonder boven wonder kon ik gewoon auto rijden (andere spieren), dus ik er heen, nadat mijn schoonzoon met de auto was thuisgekomen. Ik moet zeggen dat ze keurig werk heeft afgeleverd! Ik voelde me meteen al een stuk beter. Maar naar mijn vaste logeeradres kon ik niet. Deze mensen hebben een kapitaal huis in Dordrecht en daar horen twee lange trappen bij. Als er iets is wat ik niet kan, is dat het wel .Verder was er geen sprake van dat ik met openbaar vervoer zou kunnen natuurlijk. Ik had een afspraak met mijn zoon Maarten staan voor gisteren. Hij zou voor ons koken (mij, zijn vrouw en hun zoontje). Eerst maakten we de afspraak dat hij mij zou komen halen en weer terugbrengen naar mijn dochter, maar vijf minuten later belde hij mij terug en vroeg hoe ik van plan was naar de vierde verdieping te LOPEN. Ze hebben geen lift. Toen zijn we naar een ECHTE Italiaan gegaan. Zij hebben italiaanse vrienden en ze vertelden trots dat die daar ook gingen eten.
Er was een echte houtgestookte oven waar de pizza in werd gebakken:

Wij namen dus van die overheerlijke pizza’s, terwijl mijn kleinzoon een ‘bordje’ spaghetti kreeg:

Het is nu zaterdagavond. Ik kan al weer aardig lpen, maar openbaar vervoer zit er niet in. Mijn zoon brengt me maandag naar Schiphol. Ik ben al lang blij dat ik geen pijn meer heb als ik gewoon zit, Trappenlopen gaat nog moeizaam, maar voor de rest heb ik er alle vertrouwen in. Ik kan een kind niet de tap opdragen, maar ik kan hem wel in slaap wiegen. Dit hoopje op de bank, ziet er nl. van dichtbij zó uit:

15 Reacties op “Een zweepslag is geen whiplash

 1. Wat naar en net nu.
  Mijn man geeft/gaf volgens mij ook een advies: dragen van schoenen met een hoge hak.
  Zal morgen eens vragen of hij daar nog steeds zo over denkt!
  Beterschap…………

 2. Gelukkig hoef je niet te lopen naar huis maandag! Zweepsslag doet gruwelijk pijn, weet ik van mensen om me heen. Zelf nog nooit gehad gelukkig. Beterschap!
  En ach, dat hoopje kind op de bank… wat een lekker ventje!

 3. potverdikke… wat een misselijke pijn zal je hebben (gehad)…even snel is er nu niet bij hè… en wat jammer dat je overwaai bezoekje zo moet eindigen..je kunt die tape ook zelf plakken hoor… even advies vragen of googelen…als het je helpt is dat toch mooi…

  ja geen plate schoenen of toffels aan nu… ach een hakje staat ook zo charmant…

  wel thuis maandag enne.. beterschap…
  grts

 4. Oeh ja de zweepslag in de kuit, die ken ik! :S Pffffff ik hoop dat het gauw minder is en de hak doe je al dat heb ik ook op dit moment, ik draag in huis mijn ortho schoenen omdat het buiten snowboots is zonder hakken en zolen erin, dus mijn hielen en enkels zijn vreselijk stuk als ik buiten ben geweest.

  Beterschap!

  XXX

 5. Beterschap hoor! Je merkt pas hoe handig het is om gezond te zijn als je wat mankeert! En oh ja, leuke kussenhoesjes zie ik daar op de foto! (Hebben wij ook)

 6. Gevaarlijk beroep, zeg, op kinderen passen!! Pffff… kijk maar uit!! 😉 Nee, zonder gekheid, ik hoop dat de pijn wel verminderd is! Zo zie je maar, hoe snel dat gaat…
  Heb je net zo lekker liggen slapen als het kind op de laatste foto?? 😉

 7. Wat jammer Janneke dat dit tijdens je weekje “Nederland” gebeurde. Het is toch al niet fijn als het je overkomt. Heb je veel afspraken gemist? Hopelijk heb je wel de ganse kinderschare gezien (en geknuffeld). Zo een week vliegt om, voor je het weet zit je weer in Zweden. Ongetwijfeld is Leo blij wanneer je weer terug bent!
  Goede reis terug en wees voorzichtig! Kun je direct naar Linkoping vliegen en word je daar opgehaald?
  Groetjes en beterschap, Mariam

 8. Pff, wat zal dat zeer doen/gedaan hebben..hopelijk heb je er morgen minder last van en heb je een voorspoedige reis terug.
  Wat een heerlijke foto van het kindje liggend op de grond in het skipak. Oh ja wat een prachtige oven bij die Italiaan.

  Groetjes en sterkte! Roelien

 9. Oh zweepslag. Ik heb het nog nooit gehad (afkloppen), maar een vriendin van mij laatst wel. Hopelijk is het snel weer beter.

 10. Au! Sterkte! Wat een werk trouwens, 4 kleintjes mee winkelen… Kan me voorstellen dat je dat niet zomaar alleen doet!

  En wat een schatje, dat slapende ventje..

 11. Wat rot voor je joh! Sterkte ermee. Ik moet wel lachen om al die kleintjes, zou niets voor mij zijn, zo’n huis vol hummeltjes! Hugs!

 12. Heel veel sterkte……en een goeie reis terug

 13. O Janneke, wat balen!!! Hopelijk is het snel weer helemaal over!! Hopelijk heb je een goede reis.

  En Lieke, ik mis je!!!!! :(, zeker als ik dan de mannetjes zie en de glijbaan en de plantjes die het dus (!!!) ook nog doen! 😉

 14. He Janneke?.. hoe is ie??? alles een beetje tot rust gekomen?
  grts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s