zo na de bruiloft…….


Geweldig was het! Alles is gelukt! De trouwerij is gelukt. Ik voelde me net in een Amerikaanse film. De bruid schreed door het middenpad aan de arm van haar vader, terwijl de bruidsmars werd gespeeld en iedereen stond. Daarna mochten we gaan zitten en zo. Ik was helemaal ontroerd. Het eten is prima gelukt en was erg lekker. Zeker 6 mensen hebben me aangeraden om een catering bedrijf te beginnen. Ze vinden het zielig voor me dat ik niet werk geloof ik. Ik vind mezelf helemaal niet zielig. De hele verdere dag was gezellig, alleen het was KOUD!!!!
Het was gedurende de dag -15 gr. en toen we ’s nachts naar huis reden, hebben we -27 gr. opgetekend! We moesten naar de kerk lopen (+/- 5 min.), maar de kou ‘beet’ in je gezicht. Het was de bedoeling dat iedereen zijn galajurk aanhad in de kerk, maar ik heb het NIET gedaan. Ik heb hem ’s avonds pas aangetrokken.

Mijn foto’s van de bruid zijn niet helemaal gelukt. Ik geloof dat ik te geëmotioneerd was. Maar ik heb wel wat foto’s voor jullie en dan moeten jullie de rest er maar bij denken. Hier had ze haar jas nog aan. Ze had een prachtige jas over haar jurk heen (met bont afgezet)en een soort van handschoenen die tegelijk ook een sjaal was, erg mooi en erg nodig.

Nog een op haar rug genomen, dan zie je de prachtige afwerking op de rug:
Dit was aan het eind van de avond, je ziet dat ze veel meer ontspannen zijn;

Verder was het kleine broertje van de bruidegom precies zo gekleed als zijn grote broer:

De bruidstaart was prachtig (niet door mij gemaakt)

Dan komen hier de beloofde foto’s van de salades en zo:
Eerst de huzarensalade:

Uiteindelijk kwamen we onder tijdsdruk te staan en is het garneren niet helemaal gegaan zoals ik had gewild.Hier b.v. ontbreken de doperwten

Dan komt hier de kipsalade:

In de rechterbovenhoek zie je de witlof met kruidenkaas. Dat wordt zo’n mooie bloemvorm! En verder zie je daaronder de gevulde komkommerschuitjes. Omdat we zo veel vulling van de eieren over hadden, hebben we ook een paar komkommers gevuld met die vulling. Dat is me uitstekend bevallen zeg! Dat ga ik onthouden, vooral omdat het zo veel sneller gaat dan eieren vullen! Je spuit een halve uitgeholde komkommer in 1 keer vol met vulling en snijdt hem daarna in stukjes! En het was heerlijk verfrissend en minder zwaar dan een gevuld ei! In dit kader zal ik ook maar meteen de gevulde eieren laten zien. Bij het maken van gevulde eieren moet je er (naast dat het uitstekend smaakt!) ook op letten dat de kleuren mooit combineren. Ik had er 40 met kerrie gemaakt (omdat Jessica aangaf dat ze daar zo veel van hield) 30 met tomaat en 30 met een kruidenvulling (allerlei kruiden heel fijn gehakt met mayonaise en eigeel en herbamare). Dan had ik nog kaviaarvulling, maar die is uiteidelijk in de komkommer beland net als een gedeelte van de kruidenvulling:

Tenslotte komt hier de Waldorfsalade. Uiteindelijk heb ik die gegarneerd met de dperwten. Het misstond niet eens!

Er was één iemand allergisch voor noten en 1 iemand allergisch voor garnalen, maar gelukkig zeiden ze het op tijd.
Om 12 uur zijn we weggegaan, wat we waren versleten.Het feest was toen nog in volle gang. Zaterdag tot half tien uitgeslapen en daarna hebben Leo en ik de keuken grondig schoongemaakt na de ravage die we vrijdagochtend hadden achtergelaten. Toen zijn we wat dingen terug gaan brengen: de stellage van de bruidstaart en een aantal geleende borden, glazen en bestekdelen. Toen heb ik weer 1 1/2 uur geslapen en vervolgens heb ik (Leo had geen zin) nog in de stad gegeten met een aantal hollanders die er nog waren en met het bruidspaar. Vervolgens heb ik de moeder van Jessica met ons mee naar huis genomen, zodat die twee samen konden zijn en haar vanmorgen om tien uur weer op de bus naar het vliegveld gezet. Ik ben nog een beetje moe, maar ik heb weer anderahlf uur geslapen vanmiddag en NU ga ik mijn koffer pakken, want morgen moet ik om half zes op om naar NEDERLAND te gaan voor een week! Ik verheug me er op en mijn week zit al helemaal volgeprakt. Ik neem mijn laptop mee, dus ik spreek jullie wel volgende week.

10 Reacties op “zo na de bruiloft…….

 1. Dat ziet er allemaal prachtig uit zeg! Een beetje een rare vraag en misschien had ik het ergens al kunnen lezen, maar wat is jouw relatie met het bruidspaar eigenlijk?

 2. Wow Janneke wat prachtig allemaal. Als ik ooit ga trouwen…gebeurt het in Zweden en ik weet wie de catering mag verzorgen !!!!
  Veel plezier in NL (helaas ook niet al te warm)
  Aafje

 3. @Toaske:Toen ik naar Zweden kwam, zat ik meteen zonder baan. Als logopediste aan de slag gaan terwijl je de taal niet kan spreken, is een beetje vreemd tenslotte. Na een paar weken merkte ik, dat ik vooral de kinderen miste. Natuurlijk vooral mijn eigen kinderen en kleinkinderen, maar ook kinderen in het algemeen. angezien ik onder andere gespecialiseerd ben in voedingsproblemen met kinderen, had ik het idee opgevat om eens in de week ergens wat kinderen eten te geven of zo. Toen ik daar op een feestje met iemand over sprak die psycholoog is bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand, vertelde zij me dat er ook een logopediste hier in Linköping werkt die van oorsprong nederlandse is en ze gaf me haar e-mailadres. Nog twee dagen heb ik geaarzeld, bang dat ze niet op me zaten te wachten, maar toen ik mailde kreeeg ik de volgende dag een juichend mailtje terug. Zij kende mij van naam uit Nederland en was heel blij dat ik haar misschien met wat nijpende problemen (kinderen) kon helpen. Sindsdien zijn we vrienden, of beter gezegd, wij zijn iets tussen vrienden en surrogaatouders in. Zo kwam het.
  @Aafke: het is leuk trouwen in Zweden; ik kan het je a (Dan komt die aanraden! (dan komt die cateringszaak ook van de grond tenminste….)

 4. Wat ziet alles er schitterend uit!!!!!! Grote klasse! Geen woorden voor.
  Ik kan goed begrijpen dat je doodmoe en afgedraaid was na het feest.
  Jammer, ik ben al getrouwd, anders kwam ik ook naar Zweden en mocht je voor ons ook de catering doen.
  Leuk dat je een week naar naar Nederland komt, jammer dat het hier ook koud is. Maar zo een graadje of 4 onder nul is voor jullie natuurlijk ‘warm’, althans niet koud.
  Geniet van je kinderen en vooral van je kleinkinderen, veel plezier!
  Groet, Mariam

 5. Hej, niet werken? Je werkt als een paard! Petje af. Maar helaas, ook wij zijn al getrouwd… groetnis anna

 6. Fantastisch Janneke! Alles ziet er prachtig (en lekker) uit. Goeie reis naar NL en veel plezier.

 7. wat een superbruiloft.
  ik hou van “emotionele fotoos”.
  veel plezier in nederland. je zult het hier wel warm vinden.

 8. Hemeltjelief wat heb jij iets moois gemaakt! Ik ben heel erg onder de indruk van je gerechten zeg….

  Mijn spareribs uit de slowcooker waren goed gelukt, maar ik had geen zin meer om erover te loggen.

  Dank je wel voor je enorm lange reactie op mijn log. Ik ben zo blij voor mijn zoon maar mijn hart bloedt als ik verhalen zoals het jouwe lees.

  Jouw harde werk is het waard geweest. Dus ik mag jou ook bedanken: persoonlijk vanwege je tips, maar ook in den brede, voor je baanbrekende werk. Dank je wel.

 9. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat en het prachtige bruidspaar, petje af!

 10. Wat heb ik tot nu toe genoten van je verslagen die je geschreven hebt. Ik was aardig achterop geraakt. Maar ben weer redelijk bij: Van bruiloft tot Mexico. Jij zal je ook niet snel vervelen, kun je niet als logopodist aan de slag dan vindt je wel raakvlakken waar je wat mee kan. Compliment trouwens voor je prachtige japon, wat een mooie warme kleur. Het valt me iedere keer weer op wat leuk mensen-mens je bent.
  Groet Leo, Liefs Jeannette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s