de möhippa van Jessica


Möhippa is het vrijgezellenfeestje van meisjes, de mannen hebben een ……(vergeten), een stierenbal.
Jessica had me verzekerd dat eerste en tweede kerstdag niet gevierd worden in Zweden, alleen kerstavond. Ik had dus haar vrijgezellenfeestje georganiseerd op tweede kerstdag. Weet ik veel dat die Zweden alemaal bij familie op bezoek gaan tijdens de kerstdagen en dat die familie regelmatig 600 km. weg woont? Ik had ongeveer 12 meiden uitgenodigd en de een na de andere afegging kwam binnen. Uiteindelijk bleven we dus met zijn drieën over:Jessica zelf, Madelon waar we het feest zouden houden en ik. Jessica werd met een smoes naar onze flat in T1 gelokt en daar werd ze geblinddoekt en afgevoerd naar Björkfors waar Madelon woont. Björkfors is meer dan een uur rijden van Linköping. Het had de halve nacht gesneeuwd en het sneeuwde nog steeds. Om maar meteen even nog wat vragen te beantwoorden van Nicolette en van Repel: de Zweden trekken zich niets van zoiets als sneeuw aan. Ze rijden gewoon door, hoe hard het ook sneeuwt. Hoogstens rijden ze wat langzamer. Als het ophoudt met sneeuwen komen de sneeuwschuivers, maar je rijdt altijd nog op een laagje sneeuw van 2 cm. en meer dus als het niet ophoudt met sneeuwen. Ze strooien hier niet met pekel, maar met steentjes, zodat je met je winterbanden grip op de weg hebt. Ik moet zeggen dat de onverharde wegen beter te berijden zijn dan de verharde wegen. Daar ontstaat nogal eens een ijslaagje en dat is, vooral in de bochten , erg glad. Maar je denkt toch niet dat er hier één bus minder om rijdt? Wij dus op weg naar Björkfors waar Madelon (ook nederlands) een atelier heeft waar ze schilderlessen geeft. Het plan was om een schilderij te maken met Jessica’s lievelingskleuren en daar zouden we dan jeugdfoto’s van haar in verwerken. Bovendien zouden we daar lunchen en snoepen en zo, zoals dat hoort op een meidenparty. We kwamen zeker een uur te laat vanwege de hevige sneeuwval en omdat ik de weg natuurlijk weer niet goed wist zodat ik op allemaal binnenweggetjes terecht kwam en we helemaal niet opschoten, waardoor ik Jessica haar blinddoek moest afdoen, zodat ze me kon wijzen hoe we weer op de hoofdweg kwamen. Ik had de foto’s bij me en daar hebben we eerst een soort quiz van gemaakt en daarna zijn we het grondontwrp van het schilderij gaan opzetten. Toen dat gedaan was, konden we lunchen terwijl de verf droogde.

Nou, Madelon had alles uit de kast getrokken, zeg! Wat een lunch! Een garnalencocktail vooraf, dan warme kip-kersentaart (hartig) met kersen uit eigen tuin. Dan waren er ook nog toastjes en broodjes met allerlei kaas en smeersels.
Na de lunch zijn we de foto’s op het schilderij gaan kiezen, uitknippen en plakken. Daarna hebben we het schilderij helemaal afgemaakt, Het was half zes en donker! toen het eindelijk klaar was, maar toen was het ook prachtig ook!!

Ik zal nog wat details laten zien:

Het luchtkastelenmeisje en:

het meisje dat zo uit de zon gestapt komt

handtekening. Madelon en ik hebben ook onze naam er in gezet en het jaartal:

Ondertussen was het eindelijk opgehouden met sneeuwen, dat wel. Jessica heeft teruggereden, want ze vond dat ik te langzaam reed (mijn Hollandse genen komen nog wat sterker door met sneeuw). Het was een heerlijke dag. Ik was om zeven uur thuis en toen had Leo het eten klaar!! Ik kon zo aanschuiven, heerlijk.
Het belangrijkste was echter dat Jessica het een geweldige dag vond en dat het schilderij helemaal haar smaak is geworden. Op naar de volgende ronde: de bruiloft zelf

8 Reacties op “de möhippa van Jessica

 1. Jammer van zoveel afmeldingen, maar wel leuk wat jullie hebben gemaakt

 2. Jammer hoor, al die afzeggingen. Heel erg mooi wat jullie hebben gemaakt. Wanneer is de bruiloft?

 3. Mooimooimooimooimooi! Het is een prachtig schilderij geworden! *Gaat nu zelf een doek kopen en echt weer schilderen!*

 4. prachtig zeg! en zo origineel voor een vrijgezellendag… ga ik onthouden… wat een creatieve mensen hier toch in blogland… ik val van de ene creatieve creatie in de andere 😉

 5. WAt leuk zeg! Het schilderij is prachtig geworden.

 6. wat een leuk idee, zo’n vrijgezellendag…en wat ziet het er gezellig uit…de afzeggers weten echt niet wat ze gemist hebben… hun pech dus:)..

  het is een mooi betekenisvol schilderij geworden. Daar kunnen jullie trots op zijn en Jessica heel blij mee…

  grts

 7. Jammer van al die afmeldingen, maar het is in ieder geval een hartstikke leuk feestje geworden. Mooi schilderij!

 8. Wat een mooi schilderij zeg! Mooie kleuren inderdaad. En helemaal knap als je dat met z’n drieën kan maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s