Installation deel II


Mijn echtgenoot begint te klagen dat ik alles voor laat gaan en nog steeds niet over de Installation zelf heb gelogd. Dus hierbij.
Zaterdagochtend om 12 uur moest het rokkostuum opgehaald worden bij de verhuurder en de speciale professorshoed bij iemand van de Universiteit. Toen we terugkwamen waren onze oppassen er al en Jessica begon meteen mijn galajurk te strijken.

Leo ging zich ook verkleden en toen hij weer terug kwam: WOW!!!!

Ik was nog steeds bang dat ik overdressed zou zijn. Een paar dagen voor de zaterdag was ik nog naar de schoonheidsspecialiste geweest, althans: naar mijn afgaanse bovenbuurvrouw. Zij heeft mijn wenkbrauwen geëpileerd en daarna deed ze iets heel aparts. Ik weet niet of jullie ooit op zo’n manier een behandeling hebben gehad. Sinds mijn overgang heb ik wat gezichtshaartjes, niet dramatisch, maar ik wilde het nu behandeld hebben. Ze had daartoe haar eigen methode en ik had er nog nooit van gehoord. Ze deed een draad achter om haar nek en hield de uiteinden gedraaid in haar handen, zo dus:
Daarna hield ze dat gedraaide gedeelte tegen mijn gezichtshuid en bewoog de draad heen en weer over de huid:
Alle haartjes werden gevangen in de draden die in tegenovergestlede richting over mijn huid werden bewogen. Toen ze klaar was, had ik een volkomen zachte, gladde huid zonder haartjes!
OK, ik ook mijn (gestreken) jurk aan, iedereen in zijn mooie kleren. Krijn, mijn schoonzoon, had voor het eerst van zijn leven een echt pak aan; een stropdas ging hem nog net iets te ver, maar hij zag er prachtig uit
Jochem, onze ruwe zeebonk, had ook een jasje aan:

Mijn zoon Maarten en mijn schoonzoon Bart lijken gewoon geboren in een pak. De meiden zagen er ook prachtig uit:
Een onderonsje tussen Lonneke en Mayke.
Nog een laatste instructie aan de oppassen over eten en slapen en weg waren we.
Dan de Installation zelf. Ik had niet bang hoeven zijn om overdressed te zijn. Bijna iedereen liep in de prachtigste jurken en pakken.

Onze meiden voelden zich eigenlijk behoorlijk uderdressed, maar ik vond van niet. Er waren enkele vrouwen in klederdracht:
Er liepen ook mannen met allerlei ridderordes (ik was net te laat om het goed op de foto te krijgen):

of met officiële ambtskettingen:
Het volgende deel wordt in Installation deel III behandeld (Hebben jullie er nog geen genoeg van?)

6 Reacties op “Installation deel II

 1. Wat mooi om te zien!

 2. wat zien jullie er allemaal mooi uit.. prachtig gewoon…en nee van die ontharingsmethode heb ik nog nooit gehoord.. ik ga het eens proberen maar ik denk dat ik het toch bij mijn epileer apparaat houd…

  grts

 3. oja helemaal vergeten.. van harte gefeliciteerd Leo
  grt

 4. Allereerst Leo, proficiat. Ik was heel graag bij de installatie aanwezig geweest.
  En nee, Janneke, hier kan ik geen genoeg van krijgen. Ik vind het, ondanks de weerstanden die ik vroeger had over dit soort protocollen, toch een heel mooi ritueel. En ben benieuwd hoe Leo alles heeft ervaren.
  Wat ik nog mis, dat wordt waarschijnlijk deel III, zijn de foto’s van de installatie zelf. Ook vind het boeiend om te vernemen, welke verschillen er zijn tussen Zweden en Nederland bij de inauguratie. Kortom, genieten. Maar dat doe ik voortdurend bij het lezen van je blogs.
  Heel veel liefs vanuit een steeds kouder wordend Nederland, Nel

 5. Echt indrukwekkend! En toch geweldig leuk, die tradities en die zorg voor de kleding?

  Ik ga ook eens wat proberen met zo’n touwtje, hou wel van zo’n back-to-basics methode!

 6. Wat zagen jullie er mooi uit! Schitterend.

  Dat met die draadjes ken ik: dat doen ze in Turkije ook, slim bedacht he? Manlief is in Markokko een keer naar de kapper geweest en toen schoren ze ook zijn baard…..en zijn oorharen werden verwijderd met een wattenstokje dat in de spiritus werd gedoopt en toen werd aangestoken…maar het werkte perfect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s