Secret Santa


Wat wist ie het toch goed, die Sint! Donderdagochtend was ik bij mijn jongste dochter LIeke. Ik zou nog even samen met haar naar de cursus kijken die ze binnenkort gaat geven. Daar werd gebeld door de postbode. Op de enveloppe stond :Janneke Baas, p/a …….. enz. enz. Het was een pakje voor mij n.a.v klikkerdekliken er in zat dit:
met een prachtig sinterklaasgedicht. Het ging over dat ik nu in Zweden woon en van blauw hou. Ik heb het per ongeluk in Nederland laten liggen, maar dar komt wel. En het is gek hè jongens: In Nederland zou ik het echt niks gevonden hebben, maar hier in Zweden vind ik het een geweldig cadeau!!! Ik word helemaal sentimenteel van die grazende koe en dat schaatsende jongetje. Dat schort en die ovenwant zijn precies wat ik nogi heb, de pannenlap kan ik goed gebruiken en ik verheug me al op het oliebollen bakken en dan de oliebollen in een schaal belegd met de hollandse servetten doen. Ik was in Nederalnd altijd gewned oliebollen overal te brengen. Ik had zo’n vier, vijf adresjes waar ik oliebollen en appelbeignets bracht. Nu zal ik ze moeten uitdelen aan de buren. Bedankt SANTA!! (uit Berlicum volgens het poststempel).
Toen ik in Zweden aankwam, was daar eindelijk ook mijn Ariadne gekomen met Ilse en haar gezin, geweldig! En ik ben weer thuis! Met mijn mooie cadeautjes. En mijn modum voor Internet is ook aangekomen, volgende week maandag kan ik snel Internetten en veel foto’s uploaden en veel schrijven en logjes maken en…. en … en…
Voor de eerste keer sinds we hier wonen, slapen we samen in ons huis.

12 Reacties op “Secret Santa

 1. Hier, Vrouwe Janneke,
  Hier nog een cadeautje waar u uw Hollandse hart zult kunnen aan ophalen.
  http://deabeeltjes.deds.nl/linkenpagina.html
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

 2. Lekker geslapen, saampjes?!
  Lekker oliebollen…mmmmmm
  super zo’n sinterklaas
  en nu genieten…..
  lydia

 3. Heerlijk, hoe ‘Nederlands’ je wordt van in het buitenland wonen.

 4. Heerlijk, Hollands sentiment!! Is toch helemaal geweldig, zo in het ‘verre’ Zweden!! Gek hè, hoe je dat ineens gaat waarderen als je buitenslands woont….?? 😉

 5. Wat leuk! Maar ik vind ze zelfs in Nederland leuk: ik zag er laatsts fietstassen van, echt leuk. Het is zo ‘fout’ dat het weer leuk wordt…

 6. Die fietstassen heb ik ook gezien Repel.. en net wat je zegt.. het is zo fout dat het weer leuk is..Wat ben je geweldig bedacht door je Santa Janneke..zal je toch wel lief geweest zijn:).. een schort en pannenlappen.. altijd handig:)..

  Wat fijn voor je dat je maandag je modem krijgt.. en da je samen in één bed hebt kunen slapen..

  ik kan bijna niet wachten op de verhalen en foto’s.. vol ongeduld klopt mijn hart of zoiets toch.. ik ben de juiste tekst weer eens kwijt:)

  grts

 7. Dus geen bergen en dalen meer met het slapen?
  heel relaxed!

 8. Heerlijk Janneke, weer terug, samen slapen en al helemaal voorbereid op oud & nieuw!
  En leuk hoor, die Nederlandse schort en ovenwanten, ik heb er een schaal van.

 9. Kan me dat sentiment wel een beetje voorstellen. Tenminste dat denk ik. Lekker geslapen?

 10. Jongens bedankt voor jullie reacties en….als iemand die fietstassen ergens kan kopen, dat lijkt me te gek! Stuur maar op, ik betaal het gewoon. Het lijkt me fantastisch om hier rond te fietsen met foute hollandse zijtassen! De herten en elanden schrikken zich een hoedje!
  Ik heb niet lekker geslapen. Ik had vreselijke rugpijn. Wat dat nou weer is? Maar vannacht krijg ik een herkansing.
  @Drs: Ik heb de site bekeken: fantastisch! Die schoolplaten van Jetses hingen bij ons in de klas! En mijn oma had zo’n zand, zeep en soda ding. Ikzelf heb ook nog een petroleumstelletje, heus wel! Maar ik ben dan ook al erg oud…….

 11. volgens mij zijn ze bij de xenos te koop…. als ik in de stad kom wil ik wel eens kijken voor je Janneke..of anders bij de marskramer…ik heb ze ook ergens gezien in ieder geval…

  je hoort nog..of van mij of van een ander:)
  grts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s