OW, OW, dat Zweeds (Op de wijs van O,O, Den Haag)!!


Het gaat echt steeds beter, hoor, steeds beter. Ik krijg alsmaar complimentjes van mensen als ze horen dat we hier pas vier maanden wonen, maar oeoeoeoeoe, wat is het frustrerend om je niet vlot en losjes uit te kunnen drukken!! Wat is het frustrerend om geen snelle grapjes en complimentjes te kunnen maken! Om na een hele tijd praten aan de telefoon toch weer te moeten vragen of ze de laatste vraag in het Engels willen stellen, waarna ze helemaal geen Zweeds meer praten. En om dan zelf weer terug te gaan naar het Zweeds, DAT lukt me dan niet meer. Ik kan geen zweedse woorden meer verzinnen. Ik moet dus het moment waarop ik in het engels iets vraag, zo lang mogelijk uitstellen. Morgen gaan we een telefoon kopen voor in ons nieuwe huis en daar meteen breedband Internet bij kopen, want jullie begrijpen: geen dag zonder Internet! Ik ben echt van plan dat in het zweeds te doen, maar ik ga met Leo en dan is het net of ik verschrikkelijk opschep als ik zweeds praat. Dat maakt me onzeker en dan kan ik zeker geen woord zweeds bedenken. Sjoerd en ik (Hij in Uppsala) hebben net een goed abonnement opgezocht, maar we kinden niet met Skype bellen naar die jongens, dus hadden we een hele interessante opstelling gemaakt. Ik had mijn mobiele telefoon op luidspreker gezet en die op het microfoontje van de computer gelegd, zodat zij tweeën konden praten. Maar we werden steeds in de wacht gezet en nu ga ik morgen dat zelf regelen. Ik weet precies wat ik wil hebben en ik wil ook nog vragen over digitale TV, dan heb je geen gesleep met kabels. Allemaal gedoe dus, maar: ik heb vanmiddag telefonisch een brandverzekering voor opstal en inboedel afgesloten per telefoon en verder heb ik gebeld met de electriciteits en afvalcompany om electriciteit te regelen voor ons nieuwe huis en de vuilnis, maar dat was al geregeld! Het gaat goed, het gaat goed, het gaat goed!

13 Reacties op “OW, OW, dat Zweeds (Op de wijs van O,O, Den Haag)!!

 1. hahaha, geen dag zonder internet………
  je kan altijd nog primitief brieven schrijven, persoonlijk….of in de vorm van een nieuwsbrief…..
  wie weet ligt je huis net te ver weg voor internet….hahaha.
  Wel een creatieve constructie met die telefoon….

  verhuizen is een ding maar al dat geregel, hè!!!

  keep it cool
  lydia

 2. Ik vind het hoe dan ook superstoer dat je steeds in het Zweeds begint! Mijn belfobie is berucht, zelfs in het Nederlands, dus ik doe je dit alles niet na.

 3. Wat ontzettend goed dat je in zo´n korte tijd al dingen via de telefoon regelt! Ik had echt miedo para llamar por teléfono. Nu gaat het prima maar pff.. ik heb heel wat peentjes gezweet. Wat een leuk log! Ik kom zeker terug! Saludos, Francis

 4. Ik vind het zo goed dat je zweeds praat, ik spreek zelf helemaal geen talen. Ik vind dat wel jammer, maar ik heb meer een wiskundeknobbel, zal ik maar zeggen.
  Succes met al het geregel, was het maar klaar he

 5. Wat knap. Hier een digibeet en iemand die totaal geen talenknobbel heeft.
  Moet ik je succes wensen voor morgen? Het zal jullie vast wel lukken.

 6. Vrouwe Janneke,
  Wij blijven uw avonturen volgen. Ik zou het een soortement handicap vinden, mocht ik mij niet kunnen uitdrukken in de taal die de mensen om mij heen spreken. En zelfs als U het al een beetje beheerst, zult U altijd het gevoel hebben dat U zich niet tenvolle kunt ‘weren’. Nog lang zult U de bedenking maken, kon ik nu maar Nederlands spreken, ik zou ze lik op stuk geven.
  En eigenlijk is het soms al behoorlijk moeilijk om uw gevoelens uit te drukken in uw eigen moerstaal, toch?
  Het blijft zwoegen.
  Vele, vele groeten,
  De Drs.

 7. Goede morgen en een fijn weekend gewenst, hier is de zaterdag even vol , na de koffie eerst met mijn autootje naar de garage, daarna doorrijden naar mijn dochter want kleinzoon viert zijn verjaardag . Hij wordt al weer 9 jaar . Maar omdat hij zondag (zijn verjaardag) bij zijn vader is, vieren we het vanmiddag eerst bij zijn moeder.

  O ja, ik heb dl 5 tevens slot nu maar neergezet, anders moet je zo lang wachten.

  Fijne zaterdag toegewenst, daar in het frisse noorden

 8. Jullie beginnen al aardig (rotwoord:) ingeburgerd te raken dus. Fijn…

  Hoe is het weer nu? Kunnen we nog sneeuwfoto’s verwachten?

  En wat is je nieuwtje? Nu weet ik nog niks! 🙂

 9. Ik zou het je niet nadoen denk ik, ik zou denk ik alleen maar engels of anders niets doen, hahaha

  Nee dat zeg ik nu, maar knap vind ik het hoor, zo even in Zweden te gaan zitten en dan ook nog in 4 maanden tijd al een aardig woordje Zweeds te spreken.

  XXX

 10. Ha die Janneke. leuk steeds iets te lezen van je avonturen in het Zweedse.. ik kan er zo van genieten.. en dat voelt goed..

  prettig weekend
  frieke

 11. Hi Janneke,

  I love your blog! But I have something very special to discuss with you. Could you answer me directly by my email?
  Love Marike.

 12. Dat soort regeldingetjes maakt dat het dichterbij komt!! Fijn!!!!

 13. Ik denk: nu komt ze met haar verassing! Maar nee, hoor… nóg een paar dagen wachten dus… *zucht* Oefen ondertussen maar lekker door in het Zweeds!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s