Nog even over de lijst


Er zijn nogal wat vragen losgekomen n.a.v. de lijst. Dit is een kleine uitleg. Het is niet de bedoeling dat ik ELKE dag alles op de lijst doe, maar het zijn allemaal dingen die ik wil doen (ik heb overigens quilten er niet opgezet, na de verhuizing). Ik heb geen idee hoeveel tijd ik nu in van alles stop, dus dat wil ik eerst eens weten. De tweede fase is, dat ik kan kijken of ik sommige dingen kan limiteren in tijd en sommige dingen wat vaker op kan pakken. Er zijn natuurlijk dingen die beslist MOETEN (eten maken, huis opruimen en schoonmaken), er zijn dingen die af en teo moeten en er zijn dingen die ik graag wil doen. Het gevaar is natuurlijk ,dat je je aan een lijstje gaat vasthouden en niet meer kan genieten (haba), dat je ALLES op een lijstje wil afwerken in een dag of een week (Ilse), dat je geen vrije tijd meer overhebt omdat je op je lijstje kijkt wat je nog allemaal MOET.
Ooit (20 jaar geleden) heb ik ook een keer zo’n lijst bijgehouden, omdat ik per dag zo’n 5 uur ‘kwijt’ was. Het was onthutsend om te zien hoeveel tijd je kwijt bent met: even een telefoongesprekje, wassen, aankleden, tanden poetsen, jas aan en uit, naar de WC en domweg even wat eten.
Ik wil stomweg weten hoeveel tijd ik overhoud als je alle tijd die je toch kwijt moet zijn er af trekt. En ja, Lonneke, dat ben ik gaan doen n.a.v. iemand met tien kinderen die tijd overhoudt om al haar brood zelf te bakken en zelf jam en sap maakt en haar groenten inmaakt. Ik wil kijken of ik niet , nu ik in de natuur ga wonen, weer wat meer zelfvoorzienend kan worden. Ik wil ook kijken of ik niet ietsje efficiënter met mijn tijd kan omgaan zonder een slaaf van een lijstje te worden overigens. Maar ik denk dat iedereen die mij maar een BEETJE kent, weet, dat je daar niet zo bang voor hoeft te zijn. Ik vind overigens al jullie reacties wel erg leuk.

2 Reacties op “Nog even over de lijst

 1. De enige lijstjes die ik maak zijn af en toe boodschappenlijstjes en dat bevalt heel erg goed!

 2. Ach ik hou mijn mond maar over lijstjes. Ik moet alle dingen opschrijven die moeten en dat doe ik mijn agenda. Lukt het niet de ene dag, dan de volgende wel. Als ik het niet op schrijf vergeet ik het, terwijl ik twee jaar geleden nog een wandelende agenda was. Ik kan de ene minuut denken, dit moet ik even opschrijven, komt er een kind met een vraag, dan ben ik het kwijt, en kan het dagen kwijt zijn.
  Lijstjes doe ik al niet meer aan, want dei zijn eindeloos. Dingen komen en gaan en we doen met ons allen ons best om er wat van te maken en dan ook nog te genieten van het leven.
  Soms wilde ik dat er 5 kwartier in een uur zaten, kon je meer doen, maar ook meer uitgerust zijn, want slapen doe je dan ook langer.

  Moest eigen lijk wel stiekem lachen om je, en bedacht bij je lijstje ook nog prachtige picto’s om het te visualiseren. Maar dat was een binnepretje. (en die zijn ozo leuk, soms! 🙂 )

  Maar ik begrijp wel wat je bedoel, hoor!
  Geniet jij straks nou maar lekker van je vrijheid in de natuur en dan komt het vanzelf goed.

  groetjes weer, Lydia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s