Buiten wonen


Toen we gisteren bij ons nieuwe huis waren, heb ik een balletje opgegooid of ik misschien wat kippen kon houden. “Nou, zei de bewoonster, “dan moet je wel een hele overdekte ren maken, want anders komen de haviken en stelen de kippen uit de tuin. Bovendien zijn er ook vossen”. Even later begon ik over een moestuin. Dat is ook erg moeilijk, want dan komen de reeën en herten en elanden je sla opvreten en door je zaaigoed banjeren. De dichtstbijzijnde winkel is 9 km. weg, dus dat wordt zeer economisch inslaan! Mijn dochter Lieke maakte me attent op http://eenvoudigleven.blogspot.com. Ik heb daar gisteren en vandaag een hele tijd op zitten lezen. Ik ga er verschillende dingen van overnemen. Wecken zie ik niet zitten, dat heb ik gedaan toen de kinderen klein waren, maar nu zijn we vnl. met zijn tweeën.
Maar wat ik zeker ga doen is een aantal dingen invriezen. Ook ben ik van plan een aantal maaltijden in het groot te koken en dan te verdelen in 1 en 2 persoonsporties. Ik heb in dat nieuwe huis (net als hier overigens) een knots van een koelkast en een knots van een vriezer. Als je zeven verschillende maaltijden maakt, kun je iedere dag wat anders eten. Het is gewoon handig om eens in de zoveel tijd een kookdag te houden. Als we gaan verhuizen, komt gelukkig ook mijn voorraad mee uit Puttershoek. Natuurlijk heb ik een hoop opgemaakt toen we wisten dat we naar Zweden zouden gaan, maar van de basisdingen heb ik toch nog een heleboel over. Ik vind het een heel onveilig idee om geen voorraad te hebben, zeker nu we zo ver van alles vandaan komen te wonen.
Leuk om weeer een heel nieuw ding te hebben om over te denken. Als ik zie wat die vrouw van eenvoudig leven allemaal verzet, kan ik toch echt wel een tandje meer gaan hebben. Het gaat vandaag een stuk beter met me overigens. Het was inderdaad net een bevalling : de derde dag is de huildag.
Ik ga vanaf morgen eens een goed schema maken met tijden erbij, zodat alles aan de beurt komt, zweedse les, studie, met Jessica mee, boek schrijven, huishouden, contacten met de buitenwereld, verhuizing plannen enz. Ik hou jullie op de hoogte.

6 Reacties op “Buiten wonen

 1. Ja, mooie site/blog he?! Ik zit ook na te denken over kippen, nu Job nog even zover krijgen 😉

 2. Kippen zijn helemaal te gek.
  Maar als ze aan gevaren blootstaan zoals b.v vossen dan heb je aan ’n overdekte ren toch niet genoeg.
  Vossen graven zich altijd wel ’n weg naar binnen.
  Je zou het stevige gaas zeker ’n meter in moeten graven en gaas nemen waar ze hun kpjes niet kunnen doorsteken anders trekt de vos ze er zo doorheen en zorgen voor ’n stevig nachthok die je kan afsluiten.
  Want als je s’morgens naar de kippen gaat en er is ’n vos langs geweest dan is de lol van kippen houden er meteen vanaf.
  Jammer eigenlijk dat je met zoveel ruimte die diertjes niet los kan laten lopen,maar als ze ruime ren hebben waar jijzelf goed rechtop in kan staan( wel zo makkelijk met het schoonhouden) dan kan het ook heel leuk zijn hoor.

  • Ja, ik weet het! Ik heb al eerder kippen gehad, maar dat was midden in het dorp, dus daar heb ik nooit problemen gehad. Ik denk dat ik het gewoon niet doe. We blijven er misschien maar 4,5 jaar wonen en als we met vakantie gaan, zitten we met de dieren. Ik ga gewoon eieren kopen en naar de hertjes en vossen kijken. Heb ik eindelijk de ruimte voor al die dingen, kan het nog niet! Maar eerlijk gezegd vind ik het maar een luxeprobleem……….ik ben hardstikke blij met mijn huis!

 3. Hey mams,

  goeie site is dat he? eyeopener en gewoon iemand om respect voor te hebben en veel van te leren net zoals jij bent 😉

  liefs tugtersjen…

  • Nou, ik denk dat alleen al het noemen van haar en mij in een adem een geweldig compliment is. Ik heb ook maar eens een schemaatje gemaakt om te kijken hoe veel tijd ik waaraan besteed. Voldende fase is dan om meer tijd aan het een en minder tijd aan het andere te gaan besteden. Heb je even gebeld, wil je wat vertellen, geen gehoor.

 4. Wat een heerlijke log….ik vries vaak in omdat ik over heb, ik doe het nooit strategisch….zou ik wel eens moeten doen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s