Honing uit Småland


Toen we bij onze ‘buren’ waren enkele weken geleden, heb ik een pot honing meegekregen. Lenah, waar we te gast waren, houdt ook sinds een aantal jaren bijen. Ze heeft twee bijenkasten en zo’n honingcentrifuge en verkrijgt zo 63 kg. honing per jaar.
Wat ik me nooit gerealiseerd heb, is dat verse, zuivere, onverwarmde honing ook heel anders en veel lekkerder smaakt dan oudere. Deze was ZO lekker dat ik alleen nog maar een foto kon maken van de halflege pot:
honing
Ze vertelde trouwens nog een interessant verhaal over de bijen. Ze had vorig jaar een kast met hele agressieve bijen. Als ze alleen maar bij de kast stond zonder iets te doen, werd ze al gestoken. Ze heeft toen een ervaren imker opgebeld en hij vertelde dat dat kwam doordat de koningin agressief was. Hij zei: Dood de koningin, zet er een nieuwe in en je bent van je probleem verlost. En zo was het. Dit kan je ook doortrekken naar de grotemensenwereld.
Als je in een onveilige sfeer zit door een dictator of koningin, wordt iedereen daaromheen agressief. Ik heb wel meegemaakt dat hoogbegaafde kinderen in een klas volkomen vogelvrij waren, omdat de leerkracht zich eigenlijk een beetje bedreigd voelde door dat kind.
Jullie moeten ook allemaal maar eens dit verhaal van Meisjesmamma lezen. Dat beest zat ook in een onveilige situatie. Hij moest de hele dag naast het café aan een touw liggen en de enige taak die hij had was op de tas van zijn ‘baasje’ letten. Het is wel te begrijpen, maar niet te VERTEREN dat er dan zulke dingen gebeuren.

5 Reacties op “Honing uit Småland

  1. mmmmmmmmmmm, LEKKER!!!!!
    Lydia

  2. Lekker hoor!!!!
    Wreedheidvan de natuur is wel logisch te verklaren, zo zie je maar weer.

  3. is dit van een van je toekomstige buren? of lees ik het niet goed door de regels heen?
    lonneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s