Het stemmetje van Dr. van Wermeskerken……..


Onze zweedse klas krijgt alsmaar complimenten dat onze uitspraak zo goed is. Wij leren ook veel en intensief. Er is b.v. een klank die zo: Y geschreven wordt en die tussen de ie en de uu uitgesproken moet worden. Eigenlijk is het een ie, maar dan met een geronde mond. De lerares doet dat zó voor en wij moesten het allemaal ook doen:
zweedse les 002
Probeer het maar eens zelf! (sprak de logopediste): Doe een pen op je bovenlip en zeg bygnadd b.v. (gebouw). Je merkt dat je ie vanzelf meer naar een uu gaat, omdat je moet ronden.
De les was erg leuk. We gaan nu steeds meer leren en ik kan het heel goed volgen. We krijgen ook grammatica en dat is altijd al een passie van me geweest. Je begrijpt dat ik geniet.
Na de les ging ik snel naar huis om de voorleesboeken voor de kleinkinderen verder klaar te maken, zodat ik ze vandaag nog kon versturen. (Ik lees een boek voor voor de camera en stuur de USB-stick met het verhaal + het boekje dat ik heb voorgelezen in een envelop en stuur het op.). Ik kom thuis en ik ontdek dat ik de voordeursleutel niet bij me heb. Die zit in mijn jaszak aan de kapstok (zal ik het fotograferen?) die ik niet bij me heb, want het is weer mooi weer. Er zit niets anders op dan maar naar de Uni te fietsen en de sleutel bij Leo te gaan halen. Leo werkt maar 2 en half km. hier vandaan, maar er zit een venijnige heuvel tussen. Dat is slecht voor mijn ego. Alle heuvels tussen de stad en ons huis kan ik nu fietsend aan, maar deze heuvel moet ik opLOPEN!!
Bovendien verlies ik heel veel tijd en ik krijg er honger van. Maar er zit ook een goede kant aan.
Een aantal jaar geleden kregen wij voorlichting over de gevolgen van obesitas(te dik zijn) in combinatie met te weinig bewegen. van Dr. van Wermeskerken. Die waren niet mals. Hoge bloeddruk, hartfalen en diabetes (suikerziekte) waren de drie voornaamste. Op een gegeven moment zei Dr.v. Wermeskerken: “Als het dan niet wil lukken met minder eten, zorg dan tenminste dat jullie iedere dag minstens een kwartier bewegen”.
Nu heb ik geen aanleg voor hoge bloeddruk, eerder te laag, maar suikerziekte…daar ben ik mijn hele leven al bang voor om te krijgen. Sinds die voorlichting hoor ik dus iedere dag het stemmetje van Dr. van Wermeskerken in mijn hoofd. Vandaag heb ik hem tenminste het zwijgen op kunnen leggen. Met gisteren mee heb ik vandaag ruim 25 km. gefietst op geaccidenteerd terrein en wind tegen (voor de helft dan)!

13 Reacties op “Het stemmetje van Dr. van Wermeskerken……..

 1. Bedoel je dat ik altijd maar met zo’n potlood moeet lopen of dat ik altijd maar mijn sleutels moet vergeten?

 2. Hoi mams,

  Wat ben je toch een heerlijk gek mens!!!!! liefs Lieke

 3. Ik dacht bij de titel dat we een filmpje van Simeon zouden krijgen, maar ’t is z’n opa 😉

 4. Marga van Wermeskerken-de Rooij

  Wat leuk dat ik deze foto vond van jullie.Ik ben marga van Wermeskerken en getrouwd met Peter van Wermeskerken uit Zeist en wij wonen nu als gepensioneerde mensen al 3 jaar in Duitsland.
  Dus ook niet meer in Nederland

  • Is je man familie van van Wermeskerken uit Alblasserdam? Mijn dochter is getrouwd met Bart van Wermeskerken, de zoon van de dokter van Wermeskerken waar ik het in mijn stukje over heb… Zouden we zomaar familie kunnen zijn…….van de hele kouwe kant wel te verstaan!

   • Marga van Wermeskerken-de Rooij

    Ja wij komen wel uit Alblasserdam ,maar ik ben getrouwd met Peter van Wermeskerken, die economisch redacteur was bij het AD.
    Wij wonen nu al 3 jaar in Duitsland in die bult bij Overijssel.
    Groetjes Marga

   • Maar is je man dan familie?, een neef of een achterneef of zo? Ik zal het eens aan mijn schoonzoon vragen….. Leuk Duitsland. Er zijn in Duitsland hele mooie gebieden, onder andere dat stuk waar jullie wonen…. Als je er al drie jaar woont, hebben jullie het vast naar je zin daar.

   • Marga van Wermeskerken-de Rooij

    Ja daarom zijn we ook naar hier verhuisden we willen hier niet meer weg.We hebben hier 652 m2 gekocht voor 64 euro de m2. En net over de grens betalen de mensen 400 euro.
    Groetjes Marga

   • Het voordeel is ook natuurlijk, dat het helemaal niet ver van Nederland is (hoewel: de kop van Overijssel is een eeuwigst eind van de Randstad) en dat je altijd mensen kunt opzoeken als je dat wilt…. Het meeste mis ik hier natuurlijk mijn kinderen en kleinkinderen en dat vind ik nat 2 1/2 jaar toch wel door gaan leunen. Vooral nu Leo zo ziek geweest is, dan wil je je kinderen om je heen…

   • Marga van Wermeskerken-de Rooij

    Nou het is vanaf Alblasserdam ongveer 225 km. en daar komen we regelmatig voor de verjaardagen van ons kleinkinderen en zoon en schoondochter.De kinderen van onze dochter wonen maar 20 km bij ons vandaan. Gisteren hebben we onze kleinzoon van 17 naar Schiphol gebracht. Want die heeft al 4 jaar een vriendin in Schotland en we gaan hem op 4 janauri weer ophalen.

   • Nou, wij zijn ook niet zo LANG onderweg. Het vliegveld is 10 min. bij ons vandaan en met het vliegtuig is het maar anderhalf uur naar Schiphol. Ik zit al met al in drie uur van mijn huis bij mijn dochter in HI-Ambacht op de koffie. Alleen je neemt natuurlijk veel makkelijker de auto….

   • Marga van Wermeskerken-de Rooij

    Ja dat is waar en darbij komt dat we diesel gebruiken in onze auto en 3 km over de grens bij Denekamp is een Avia tank en daar sta je af en toe in de file, vanwege alle Duitsers komen tanken want daar is de diesel stukken goedkoper dan in Duitsland
    Groetjes Marga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s