Een huis gekocht in Zweden!!


Ja, het is gelukt! Vanmorgen om 11.39 uur kreeg ik een SMS-je dat de laatste bieder had afgehaakt en dat wij dus nu het huis in Kolbytemon kunnen kopen voor ons hoogste bod. Dan hebben we straks een huis met 1600 vkm grond er omheen en vijf kamers, grote serre plus een woonkeuken en dubbele garage voor nog geen E 250.000. Het dorpje (gehuchtje, nee vlekje) ligt zo’n 13 km. van de Universiteit, wel te ver om te fietsen (vanwege heuvels), maar met de auto is dat nog geen 15 minuten. Het huis ligt aan een onverharde weg, dat wel, maar een plaatselijke boer maakt de weg schoon als het heeft gesneeuwd. Buiten de tuin begint de natuur, dus het maakt ook niet zo veel uit hoe groot je tuin is. Aanstaande maandag om half vijf hebben we een afspraak met de verkopers en de makelaar en daarna is het officieel van ons. Tot die tijd kan er theoretisch gezien nog een bod op gedaan worden, maar dat komt in de praktijk zelden voor. We konden niet vandaag afspreken, want Leo en ik zitten in Stockholm op het wereldkampioenschap honkbal (voorrondes). Het uitgebreide verhaal en foto’s komen later. Nu gaan we lekker uit eten voor de wedstrijd van 7 uur begint.

9 Reacties op “Een huis gekocht in Zweden!!

 1. Gefelciteerd!!!! (al is het nog niet officieel). Wat een ruimte zeg. Dat kan je hier in NL toch niet bedenken.
  Ik las dat er aan het andere huis veel moet gebeuren om het naar jullie zin te krijgen. dan is dit toch wel een droomhuis. Alleen de garage (tja, er moet wel iets te klussen zijn)
  Laat het uitgebreide verhaal EN de foto’s maar komen. Ik ben benieuwd.

 2. Gefeliciteerd! Stelletje bofkonten! Ik ben hartstikke blij voor jullie…

 3. Gefeliciteerd!!!

  Fotooooo’s 😉 😀

  • Foto’s van Kolbytemon duurt even, Marieke. De mensen wonen er nog in. We kunnen er pas 1 december in waarschijnlijk. Maar…ik rijd van de week wel even erheen en dan maak ik van de buitenkant foto,s en van de omgeving en zo.

 4. Wat leuk voor jullie. ben benieuwd naar de foto’s; het klinkt goed.Nou kan ik eindelijk eens naar Zweden.,daar ben ik nog nooit geweest., want ik wil dat huis natuurlijk wel zien in het echie.
  tot dan dan.

 5. Ja natuurlijk, kom in januari of zo, neem je ski’s mee…….

 6. FIjn je eigen huisje! We wachten op de foto’s!
  Heb je al een idee hoe de winters er zullen zijn?
  Wij vonden Zweden heel erg mooi deze zomer!
  Ik bewonder je om zo snel Zweeds te leren!

 7. Met enige vertraging (want nu pas het artikeltje ontdekt)…. Gefeliciteerd!!

  Het ziet er prachtig uit. Ik hoop dat jullie er met volle teugen van het Zweedse leven kunnen gaan genieten. Wel een goeie grasmaaier kopen!

  Succes!

  Marc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s