Gist


Het brood bakken gaat steeds beter. Ik begin al een beetje te wennen aan gedroogde gist. Nu was ik gisteren in de winkel en ik zag een mevrouw met pakjes verse gist lopen. Ik had ooit in Praag diezelfde pakjes eens voor kleine pakjes boter aangezien, dus ik herkende ze meteen. Ik sprak haar aan en vroeg (met handen en voeten) waar ze die gist had gepakt. Blijkbaar keek ik er zo paniekerig bij, dat ze me meteen twee pakjes gaf. Ze zag wel dat ik hoge gistnood had. Later heb ik ze zelf ook gevonden. Ze staan bij de boter en de melk. Voortaan weet ik dus waar ik verse gist vandaan moet halen. Als ik dan een brood met de timer bak, doe ik het met gedroogde gist en als ik het brood meteen bak, gebruik ik verse gist.
Vandaag een drukke dag. Ik heb al een was weggestreken, een brood in de broodbakker gedaan en ik zit nu een post te maken. Zo meteen moet ik het boekje voor Simeon nog een keer voorlezen, want ik ben niet tevreden over hoe ik het eerder heb gedaan. Hij is eigenlijk nog nèt iets te klein voor echt voorlezen, dus ik heb nu besloten om het verhaaltje ongeveer te vertellen. Ik ben benieuwd. Hij heeft overigens het skypen ook ontdekt! Als hij gaat slapen, wil hij tegenwoordig met ons praten i.p.v. Hopla zien. Dat is toch een bewijs van goede smaak, vind je niet?
Dan ga ik, als het brood is gemaakt het boekje op de post doen met stick, de auto halen en ergens schoonmaken, ook van binnen. Er ligt nog maïzena in, dat we de laatste keer gemorst hebben. Ik ga morgen voor twee dagen naar Stockholm met een paar vriendinnen en dan wil ik dat de auto schoon is. Misschien, als ik tijd over heb, ga ik nog even wat huizen kijken met de tomtom. Dan moet ik ook nog even naar mijn familiegeschiedenis kijken, daar is gisteren niets van gekomen. En eigenlijk wil ik vast nassi voorbereiden voor zaterdag, want ik weet niet hoe laat ik thuiskom. Straks maak ik ook brood klaar, want als Leo thuiskomt, moeten we meteen weg om naar dat Pippi Langkoushuis te gaan kijken. Ik denk overigens dat we het niet kopen. Het is tè ver weg. We zijn nu naar een ander huis aan het kijken. Dat ligt in de stad, maar toch buiten. Er stroomt een klein riviertje achterlangs, maar eerst komt een grasveld. Je hebt dus eigenlijk een stuk tuin er bij, dat je niet hoeft te onderhouden. Jullie horen wel hoe het allemaal afloopt, ook met de bezichtiging die op dit moment bezig is in de Magnoliastraat.
Leo’s installatie als Professor is waarschijnlijk zaterdag 14 november. Leo moet in jacquet (ik weet niet hoe je dat schrijft)en ik moet in het lang. Daar horen jullie ook nog meer over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s