4 nieuwe stoelen


Op de terugweg van Smedstad (dat natuurgebied) zijn we even bij de nieuwe Supercoop langsgeweest om te kijken of ze ook schroevedraaiers verkopen, want in de handleiding van de stoelen stond dat je die nodig had. Ze hadden geen gereedschap, maar ik kan daar wel hele lekkere verse dingen halen die mijn supermarkt op de hoek niet heeft. Dus hebben we twee schroevedraaiers bij de buren boven geleend (een gewone en een kruiskop-) en ik ben aan de slag gegaan. Normaal gesproken zou ik het aan Bart of Maarten of Krijn gevraagd hebben, maar die zijn hier niet. Tot mijn stomme verbazing is het me binnen het uur gelukt om alle vier de stoelen in elkaar te zetten!! Ze staan geweldig en ze zitten goed en ik ben verschrikkelijk trots op mezelf.
IMG_1193
model Börje in berken met witte bekleding (wasbaar).
IMG_1195
Mooi hè?
IMG_1194
Leo laat zien hoe blij hij is dat ze ook zo lekker zitten.
Ik heb voor het eerst een brood gebakken met de timer. Dat is niet goed bevallen om twee redenen. Ten eerste had ik verkeerd gerekend met die timer zodat het brood vannacht om half drie begon te roeren en kneden. We werden er wakker van en dat is maar goed ook, want nu moest het natuurlijk er uit om zes uur en niet om negen uur zoals ik had gepland.
Ten tweede was het niet goed gelukt. De smaak was prima, maar het was niet voldoende gerezen. Lydia (zie de rectie op de vorige post) denkt dat ik te veel water heb gebruikt, ikzelf denk dat ik te weinig water heb gebruikt. Zijn er nog mensen met ervaring die een goede tip hebben verder? Elke tip is welkom , behalve de tip dat ik een Panasonic had moeten kopen. Ik ga in ieder geval ook nog proberen hoe het wordt als ik het lange programma (Frans brood!) gebruik. Morgen begin ik gewoon weer opnieuw en dit brood kan ik mooi gebruiken als paneermeel in de gehakt b.v. We hebben er vanmorgen wel van gegeten. Dat ging best, maar toen was het nog heel vers. Morgen verder. Ik vind het erg leuk dat jullie massaal kijken. Ik heb gemiddeld 30 mensen per dag die kijken. Morgen trouwen Joeri en Laura!!! Hele fijne dag toegewenst. Ik ben in gedachten bij jullie en ik wil graag horen hoe het was van iemand.
liefs, Janneke

Een Reactie op “4 nieuwe stoelen

  1. Als je het overdag klaar maakt, dan kun je tijdens het kneedproces kijken hoe het deeg wordt, althans ons apparaat kan ik openen als die aan het draaien is. Het deeg moet dan niet meer plakken, maar zeker niet te droog zijn. Aparte recepten bak ik dan ook vaak overdag zodat ik kan zien of ik nog iets aan vocht of aan meel toe moet voegen.
    Ik vind de broodbakmachine zo leuk, ondanks dat Arjan momenteel brood bakt. Het blijft een geweldig ding. En als die het dan niet doet of uiteindelijk dat we aan een nieuwe toe zijn en ik moet zelf brood kopen, vergeet dat steevast te kopen.

    groetjes weer, Lydia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s