parkeren


dindag 21 juli 2009

De Zweden hebben een heel prettig parkeersysteem. Kort parkeren kan overal, maar het is wel betaald. Alleen als je aan het verhuizen bent, kun je een ontheffing krijgen voor de dag(en) dat je verhuist. Als je hier woont, kun je kiezen. Steeds op de parkeerplaats van kort parkeren gaan staan (ongeveer E E 3,50– per dag van 8 uur ’s morgens tot 6 uur ’s avonds), of een plaats in een parkeergarage huren voor 236,– kronen (E.21,–) per maand. Je begrijpt dat de rekensom snel gemaakt is. De parkeergarages worden beheerd door de verhuurder en daar kun je een badge kriijgen die de deuren ontgrendelt. Onze parkeergarage is ook geen lelijk gebouw
parkeergarage
Het gaat helemaal op in de rest van de gebouwen. Voor de garage zie je zo’n parkeerplaats voor visite met de automaat op de voorgrond. Je kunt ook zien dat de parkeerplaats helemaal leeg is.
Het gevolg van dit beleid is dat het heerlijk rustig is op straat en dat de auto’s die er rijden soms alleen even wat komen brengen. De straat wordt niet ontsierd door rijen geparkeerde auto’s. Visite daarentegen kun je gewoon ontvangen, want er is altijd voldoende parkeergelegenheid.
De andere kant is dat je niet meer zo maar even de auto kan pakken, want het is een minuut of zeven lopen naar de garage. Meestal pak je dan dus de fiets of je loopt even. Alleen als je echt ver weg moet, neem je de auto.En dan moet je soms door slecht weer naar de garage lopen. Toch vind ik de voordelen veel groter dan de nadelen, maar ik ben hier nog niet in de winter geweest.

2 Reacties op “parkeren

  1. leuk systeem…..
    ben benieuwd hoe het in de winter is, maar ja misschien wil je dan wel helemaal niet rijden…..

  2. En…. goed voor het milieu!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s