Er gebeurt van alles…….


donderdag 9 juli 2009, Linköping Zweden

Ik heb 2 dagen geen Internet gehad en prompt gebeurt er van alles. In Süderbrarup (dat is niet te ver van Jochem’s woonplaats af) waren we eergisteren om half elf. Daar zijn we op zoek gegaan naar een bank om wat financiële zaken voor Jochem af te handelen. We konden daar een afspraak krijgen om half drie. We wisten dat Jochem pas donderdag thuis zou komen, maar misschien konden we Mayke een onverwacht bezoek brengen. Wij bellen en ja hoor: ze was thuis, maar moest over een half uur weer weg naar haar werk. Ze was opgetogen dat we nog even langskwamen. Daarna zijn we naar Kappeln gereden (15 min.) om een broodje vis te eten bij de palingrokerij die in the Lonely Planet staat als een van de beste van Duitsland. Er waren blijkbaar meer mensen die The Lonely Planet lezen, want we moesten een flinke tijd wachten. Maar toen kregen we dan ook een heerlijk vers, knapperig broodje met heerlijk gerookte paling er op. Ik nam een hap en….. krakkkkk !!!!!!
Mijn drie kunst-voortanden braken van het plaatje af! Kleine tegenvaller. We zijn nog op zoek gegaan naar een tandarts, maar toen moesten we alweer terug naar Süderbrarup voor onze afspraak. Terwijl we daarheen onderweg waren, kregen we een telefoontje van de makelaar!!! Hij had apart nieuws. Er was geen belangstelling om ons huis te kopen, maar hij had wel iemand gesproken die eventueel ons huis wil HUREN!!! Diegene wil er dan ook snel in, dus hebben we nog even overwogen of we meteen terug zouden keren naar huis, maar de makelaar raadde dat af. Er zit natuurlijk nog van alles in de kasten en in de bergingen en SIGMA zit er ook nog in. Het is maar goed dat we niet teruggegaan zijn, want het gaat mij veel te langzaam. Gisteren is hij gaan kijken en vandaag zou de makelaar hem weer spreken en dan zou hij MISSCHIEN een beslissing nemen. We hebben nu besloten om hier te blijven tot hij een beslissing neemt en dan neem ik het vliegtuig terug en regel alles. Wat hij niet wil gebruiken, laat ik ergens opslaan en dan zien we wel als we een huis hebben gekocht. OK, jullie horen nog hoe het afloopt.
We zijn dus gewoon naar onze bankafspraak gegaan en hebben alles geregeld. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een tandarts in Süderbrarup en we hebben er een gevonden ook. Hij keek eens naar mijn plaatje, schudde zijn grijze hoofd en lijmde het aan elkaar. Hij zei dat ik in Zweden maar snel een andere oplossing moest zoeken:”Als je genoegen neemt met zo’n plaatje, dan ben je pas echt oud’, zei hij erover. Dat was dat en daarna zijn we naar Denemarken gereden en hebben in een hotel geslapen net over de bruggen van Jutland naar Seeland. Leo is daar een paar weken geleden ook geweest en we hebben in hetzelfde restaurant gegeten als hij toen, heerlijk. We waren in juichstemming, dat begrijp je. We zijn dat nog steeds een beetje, hoewel het weer daar wel een beetje een domper op heeft gezet. Het is vanmorgen begonnen te regenen en het is niet meer opgehouden. Dat is om je duidelijk het gevoel te geven dat je hier WOONT en dat je niet op vakantie bent. Vanmorgen zijn we eerst voor mij een persoonsnummer gaan aanvragen. Het wordt in de loop van de volgende week toegestuurd als alles goed gaat. Zonder persoonsnummer kan je hier in Zweden niets. Leo heeft er al een, dus we zijn vanmorgen een bankrekening gaan regelen, dan kan hij tenminste ook eindelijk zijn salaris krijgen. Ik mag er nog niet bij op de rekening, want ik ben nog een nobody, zielig hè?
Jullie horen wel weer verder,
liefs,
Janneke

3 Reacties op “Er gebeurt van alles…….

 1. Sjonge, jonge……je kan wel een boek gaan schrijven.
  wat een belevenissen, zeg! Hoop dat die paling er niet minder om smaakte…???
  Tja en die regen, die zal er niet minder zijn als in Nederland, hoop dat het snel weer droog wordt, hier ook dan hebben we allemaal weer een beetje vakantiegevoel.
  Leuk om je zo te volgen…

  groeten van Anna, Sara, Suzanne, Jesse, Arjan en Lydia

 2. “Maar voor mij zal je altijd bijzonder blijven” Hihi 😉 Hmmm, k moet er toch nóg eens naar toe 😉 haha

  Balen van je plaatje Janneke!
  Goed dat jullie veilig aan zijn gekomen. Er zijn weer lekker veel pakketjes de deur uit 😀 dank nog voor je mailtjes, super!

  Liefs Marieke

 3. hoi
  ik ben benieuwd of het huren nog doorgaat. kom je dan terug?

  feike had een laatste ochtend school vandaag, maar ook hier regent het.

  tuur is uit z’n doen, prikjes, tanden, verkouden alles tegelijk en dan lukt het hem ook nog eens niet om te gaan kruipen. arm ventje hoop dat hij snel weer wat vrolijker is.

  jammer dat jullie jochem net zijn misgelopen, groet aan leo, tot snel lonneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s