Echte Minestronesoep zoals hij in Zuid-Italië gemaakt wordt + foccacia update


Ik leerde dus van een italiaanse bij mij op de camping hoe je echte minestronesoep maakt:

Je neemt een pan met een dikke bodem, een braadpan of zo,
Daarin doe je achtereenvolgens
– 1 liter water,
– 150 cc olijfolie (echt klok, klok, klok, niet te weinig dus),
– Dan zet je het vuur aan en je voegt toe:
– een gesnipperde ui,
– 1/2 in blokjes gesneden flinke courgette,
– drie ontvelde tomaten in blokjes( liefst die langwerpige),
– -een of twee handjes kleingesneden jonge courgettebladeren met wat van die jonge stelen
Roerend aan de kook brengen even laten koken en op smaak brengen met zout en peper (evt groentebouillontablet)
Daarna voeg je toe
– een courgettebloem waar je de stamper hebt uitgehaald (in zijn geheel en
– een handje pasta
en laat het geheel nog 7 minuten koken en vijf minuten staan met de pan op de deksel.

KLAAR, Eet smakelijk, je eet je vingers er bij op!
Als je meer wilt maken, moet je de hoeveelheden aanpassen natuurlijk.

Ellen uit witseland had een suggestie om het te eten met verse foccaccia. Je kunt hier haar recpt vinden!

6 Reacties op “Echte Minestronesoep zoals hij in Zuid-Italië gemaakt wordt + foccacia update

  1. lezen bij je doe ik later…..recept is al wel gekopieerd :-)

    ik lijk wel een lurker!

  2. Lekker!!! En dan verse focaccia erbij….

  3. Het ziet er heerlijk uit, nog even wachten tot de courgettes groot genoeg zijn, dan gaan we het recept zeker proberen. En bakken we er ook het brood van Ellen bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s